Dan Andronic

Andronic, despre ce le lipseşte politicienilor: „Ea este inexistentă în România"

304
Cunoscutul jurnalist a arătat că, în istoria României post-decembriste a existat o singură situaţie în care un politician a avut „coloană vertebrală".

BUCUREŞTI, 30 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Plecările dintr-o parte în alta care se tot petrec în politica românească nu au rămas fără ecou.

Cunoscutul jurnalist Dan Andronic, om cu vaste cunoştinţe politice, critică dur plecările politicienilor, această „sarabandă" a migrării de la Dragnea la Ponta, de la Băsescu la Dragnea, „de la dracu la ta-su şi înapoi", şi aminteşte de un moment trecut demult în uitare.

„În lumea civilizată, există instituţia demisiei de onoare. Ea este inexistentă în România. Mulţi dintre voi veţi spune că n-ai cum să-ţi dai demisia de onoare, pentru că nu există onoare! Poate că este adevărat, dar noi trebuie să sperăm…", a scris Andronic pe pagina sa de Facebook, pentru a întreabă, retoric, câţi politicieni au plecat din guvern sau parlament pe motiv că nu sunt de acord cu preşedintele de partid sau cu o măsură guvernamentală?

Şi totuşi, în istoria post-decembristă a României a existat un asemenea om. Demult.

În data de 21 februarie 1991, Ion Aurel Stoica a demisionat din funcţia de ministru de stat, însărcinat cu calitatea vieţii şi protecţia socială, în urma conflictului de muncă de la Regionala CFR Iaşi, rămânând ministru fără portofoliu.

„Nu a fost de acord cu cedarea guvernului Roman în conflictul cu greviştii şi a renunţat", a explicat Andronic.

Ion Aurel Stoica a făcut parte, în calitate de vicepremier şi ministru al Industriei Constructoare de Maşini din primul guvern post decembrist, provizoriu, condus de Petre Roman. În Guvernul Roman II, a avut funcţia de vicepremier însărcinat cu calitatea vieţii şi protecţia socială.

Ultimul său mandat a fost în Cabinetul Stolojan, unde a deţinut portofoliul relaţiei cu parlamentul.

304
Tagurile:
singur exemplu, cvasieinexistentă, demisia de onoare, Ion Aurel Stoica, Dan Andronic, România
Tematic
Ce i-au răspuns românii lui Andronic la provocarea despre acoperiţii din presă
Ciutacu și Andronic - scandalul "Protocolul" se mută, "rachete" contra Ambasadei
Andronic: „Pe unul din mandatele alea eram eu"
Andronic, despre decizia CCR: „Sunt două forţe, una face curat în grajdurile lui Coldea"

Загрузка...