George Soros

Știrea momentului: Soros alertează Europa - "E iminentă o mare criză"

1014
(reînnoit 08:21 30.05.2018)
Soros aduce argumente pentru criza financiară, dar și pentru o criză de tip nou în Europa - soluțiile lui sunt contrare tendințelor majore ale Uniunii Europene.

BUCUREȘTI, 30 mai — Sputnik, Evan Răutu. Controversatul miliardar George Soros a lansat un avertisment de o gravitate excepțională, care are două componente: o nouă criză financiară majoră, dar și "o iminentă criză existenţială".

Într-un material trasnsmis de prestigiosul portal Bloomberg și preluat de Agerpres, Soros aduce câteva argumente pentru criza financiară.

Aceste ar fi „aprecierea dolarului" şi "fuga capitalurilor de pe pieţele emergente", iar abandonarea acordului nuclear cu Iranul şi "distrugerea alianţei transatlantice dintre UE şi SUA" vor avea efecte negative asupra economiei europene şi "vor provoca şi alte dislocări", inclusiv "devalorizarea monedelor statelor emergente", a comentat destul de ciudat Soros — statele emergente europene fiind cele din zona euro, deci cu unică monedă. Sau, poate se referă la România, "campioana creșterii economice".

„Avertismentul lui Soros vine într-un context în care randamentele pentru obligaţiunile italiene au crescut la cel mai ridicat nivel din ultimii ani iar mari economii emergente precum Turcia şi Argentina au probleme în a rezolva consecinţele provocate de o inflaţie galopantă", scrie Agerpres.

În privinața "iminentei crize existenţiale", George Soros consideră că "Tot ceea ce putea să meargă prost a mers prost". Soros s-a referit la criza refugiaţilor dar şi la politicile de austeritate "care au adus la putere partidele populiste".

Un alt aspect sesizat de Soros este "dezintegrarea teritorială" a UE, iar exemplul miliardarului este Brexit-ul. "Nu mai este o figură de stil dintr-un discurs să spui că Europa este într-o criză existenţială, aceasta est cruda realitate", a declarat George Soros.

George Soros propune însă și soluții: un „Plan Marshall pentru Africa", a cărui valoare ar fi de circa 30 de miliarde de euro pe an — și care ar urma să fie finanţat de UE. Acest plan ar reduze șomajul și ar reduce "presiuniea migrației în Europa", a spus miliardarul.

Pe plan intern, Soros revine la ideea sa mai veche, "transformarea radicală a UE", dar, atenție — inclusiv prin abandonarea clauzei care obligă statele membre să adere la zona euro — o politică monetare care urma să fie aplicată și în România.

"Moneda euro are multe probleme nerezolvate şi acestea nu trebuie lăsate să distrugă Uniunea Europeană", a spus Soros, o teorie care e vehiculată de mulți teoreticieni liberali. De asemenea, formula "Europa cu mai multe viteze" ar trebui abandonată. Din nou deci o viziune complet opusă marilor state UE, care militează pentru "viteze diferite".

În locul ei, Soros propune "Europa cu mai multe trasee", în care statele membre ar avea "mai multe alegeri la dispoziţie cu privire la direcţia lor politică şi economică".

De menționat că George Soros a susținut aceste idei în cadrul reuniunii anuale a Consiliului european pentru relaţii internaţionale, un Think Tank cu sediul la Paris.

1014
Tagurile:
economică și existențială, predicție de oracol, criză, Soluții, George Soros, UE
Тема:
Cine este George Soros (123)
Tematic
Putin: Este posibilă o criză nemaivăzută
Premierul Belgiei: UE se confruntă cu o criză de încredere
Analist financiar: „Ne îndreptăm spre o criză financiară majoră”
O spune Teodorovici: Reduceți dependența de UE dacă vă sperie criza
Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu distruge PNL: ”Act de AGRESIUNE și TRĂDARE politică foarte LAȘ!”

16
(reînnoit 15:52 14.04.2021)
Una dintre cele mai credibile voci din USR, Emanuel Ungureanu, atacă puternic PNL și consideră că ”Alianța PSD-PNL există”

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Cel mai implicat parlamentar în problemele Sănătății, deputatul USR Emanuel Ungureanu acuză PNL și pe premierul Florin Cîțu de ”trădare politică” în urma demiterii lui Vlad Voiculescu.

”Un om de stat vorbește cu partenerii cu care este la guvernare, caută împreună, dacă este cazul, o soluție pentru un alt ministru, nu face un gest unilateral, fără să se consulte cu cei pe care îi numește parteneri”, a declarat Ungureanu pentru RFI.

Deci, consideră Emanuel Ungureanu ”este un act de agresiune pe care îl face PNL, spun eu, în înțelegere cu o parte dintre pesediștii cu care s-a înțeles tot timpul foarte bine PNL în guvernarea USL”.

”Nu schimbi niciodată ministrul într-o coaliție, fără să te consulți cu partenerii tăi. A fost un act de trădare politică, pe care eu îl consider ca fiind și foarte laș”, acuză deputatul USR PLUS.

Precizăm că deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu este membru în Comisia de Sănătate și unul dintre susținătorii principali ai lui Vlad Voiculescu.

Cu toate acestea, Emanuel Ungureanu este unul dintre principalii critici ai sistemului adoptat de Ministerul Sănătății și DSU – împărțirea spitalelor în COVID și non-COVID, acuzând că asta a dus la netratarea și chiar multor pacienți cu boli cronice.

De asemenea, Ungureanu a denunțat (chiar la DNA) fapte de corupție din pandemie săvârșite în perioada Nelu Tătaru – Ludovic Orban, inclusiv trimiterea de ”ajutoare” de proastă calitate și fără contracte de achiziție în Republica Moldova.

16
Tagurile:
PNL, Emanuel Ungureanu
Tematic
Scandalul ATI: PNL a refuzat un produs românesc pentru unul străin, cu probleme
Teodorovici: ”Cîțu, fii bărbat! Soluția e PNL să întoarcă armele împotriva lui Iohannis”
Un deputat PNL cere întoarcerea la valorile creștine românești

Загрузка...
Dan Barna

Dan Barna ARUNCĂ în aer Coaliția retrage susținerea lui Cîțu

91
(reînnoit 15:25 14.04.2021)
USR are o reacție incendiară, în acest moment au anunțat retragerea susținerii pentru premierul Florin Cîțu.

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. USR a adoptat o atitudine dură, radicală, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Ședința USR s-a finalizat cu o decizie politică dură - ”Decizia de azi dimineață pune la îndoială capacitatea lui Cîțu de a conduce”, a spus Dan Barna.

Într-un discurs puternic, Dan Barna l-a făcut praf pe Florin Cîțu, anunțând ferm retragerea susținerii politice pentru premierul liberal.

”Sunt de acord cu ce a spus premierul – Coaliția Nu stă într-un singur om”, a declarat ironic Dan Barna.

USR a convocat o ședință de urgență a Coaliției, în această seară sau dimineață, pentru a vedea cum va merge guvernarea mai departe.

”Demiterea este o decizie unilaterala și imatură politic, ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacitații domnului Cîțu de a conduce o coaliție în aceasta perioadă”, a spus Barna subliniind că ”ne-am asumat să luăm deciziile împreună și asta s-a întâmplat până azi”.

Despre ce s-a petrecut azi, Barna spune că ”dimineață, domnul Cîțu mi-a comunicat o decizie luata și trimisă Președintelui - nu a existat o consultare anterioară”.

”Este o decizie care aruncă coaliția de guvernare într-o criză majoră”, spune Barna, anunțând ferm – ”Din acest moment, premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea alianței USR PLUS”.

Barna a precizat și că ”preluarea de către mine a interimatului la Ministerul Sănătății e o decizie luată fără consultare, unilaterală și confirmă imaturitate politică”.

”S-a discutat despre evaluarea și dreptul premierului de a evalua miniștri – noi susținem aceste drept, numai că demiterea din această dimineață NU s-a bazat pe nicio evaluare”, a spus Barna, ”Înțeleg că premierul și-a asumat unilateral această decizie - NU există o astfel de evaluare”.

Ca atare, Barna spune că ”o coaliție nu poate exista decât în condiții de respect - cerem o întâlnire de urgență a coaliției pentru a avea o ședință pentru a discuta retragerea încrerederii premierului Cîțu și continuarea guvernării”.

91
Tagurile:
Florin Cîţu, Dan Barna
Tematic
Cele 3 variante USR de ministru al Sănătății: ”Bunul”, ”Răul” și ”Urâtul”!
Soluția USR după dezastrul de la Foișor: Să preia toate spitalele din România
USR acuză ”mafia din Sănătate”, Cioloș e pe dinafară

Загрузка...