Olguța Vasilescu la finala Cupei României, câștigată de U Craiova

Olguța - Iohannis: 2-0. Reacții politice: "Aoleo, muică! Furarăți Cupa lui Werner?"

5543
(reînnoit 19:11 28.05.2018)
"Realizați că mâine Orban va depune o plangere penală că i-ați furat cupa lui Iohannis?" "Suntem cei mai buni dintre români! Suntem olteni!„

BUCUREȘTI, 28 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Aduceți Cupa României acasă!" — asta scria pe Facebook înaintea finalei Cupei Româniai ministrul Lia Olguța Vasilescu. Un mesaj ca un ordin precis, militar. Și avea tot dreptul să dea acest "ordin", pentru că întreaga ei carieră post-PRM s-a axat pe orașul natal, Craiova, căreia i-a redat frumusețea centrului istoric, a parcurilor — dar i-a și reînviat acel suflet prin care Cetatea Băniei a făcut românii din toată lumea să fie mândri: "echipa unei mari iubiri", Universitatea Craiova.

Victoria de aseară este istorică — și spune asta un bucureștean care ține cu "Știința" încă de pe băncile școlii, de la începutul anilor 70, când "Universitatea" lui Oblemenco învingea prima dată în Campionat. "Cupa" de aseară este istorică, fiindcă vine după o perioadă de durere pentru olteni, de incertitudini — chiar în privința existenței echipei. În fond, căderea mult iubitului "Rapid", eterna rivală din "Cupă" a Craiovei, a "Argeșului", echipa marelui Dobrin, toate astea erau semnale de alarmă. La Craiova, după primii ani de după 90, când marea echipă a strălucit încă o dată, a fost o debandadă totală, o golănie chiar, căreia nu au fost capabili să-I pună capăt nici foștii consucători sau jucători ai Craiovei Maxima.

Chiar, îmi aduc aminte, la un moment dat a venit un cuplu care am crezut că va pune echipa pe roate — celebrul om de afaceri Nicu Gheară și cel mai iubit fotbalist al Olteniei, Ilie Balaci. Nu au reușit nici ei. A urmat catastrofa Mititelu… ce să mai, totul părea pierdut.

Apoi, dintr-o dată, jocurile de culise din politică au avut un rezultat fericit: Lia Olguța Vasilescu, deputat PRM și apoi senator PSD a fost desemnată să candideze la primăria Craiovei. Or, chiar de la început, Oana, cum îi spun prietenii, a îmbrăcat la propriu și în suflet tricoul "marii iubiri". Și, spre deosebire de alții, vorba ei nu a fost doar o fumigenă electorală.

A reînființat clubul municipalității, a suportat jignirile lui Mititelu și atacurile altor "mititei" din opoziție, s-a judecat, a fost reținută de procurori, numită "penală"… dar a mers mai departe! Nu a fost a un parcurs deloc ușor… dar a câștigat! Dar cel mai mult a câștigat Craiova, care se poate mândri acum cu cel mai frumos stadion din România — și cel mai reușit din lume la raportul frumusețe și utiliate pentru un preț mult, mult mai scăzut decât altele din lume.

Într-un cuvânt, toată România a fost impresionată de manifestările de bucurie ale oltenilor după victoria din Cupă dar… hai să fim serioși — puteți spune ce vreți, însă fără Olguța nu mai vedeam scenele astea!

Cupa în Bănie, Țin de peste 40 de ani cu Craiova, nu mai speram să văd secvențe ca asta! Oana, mulțumirile mele sincere!

Dar iată și reacții ale celor care au comentat pe Facebook — și din care reiese recunoștința pentru un om politic, fapt extrem de rar azi.

Gigi Cîmpeanu scrie: "Felicitări. Echipa Craiovei și noul stadion Ion Oblemenco se identifică cu Primarul Olguta Vasilescu. Mulțumim Olguța pentru ce se întîmplă în fotbalul craiovean!"

Adela Esterhazy comentează ironic înfrângerea echipei din orașul lui Iohannis: "Aoleooo, muicăăăă!! Ce făcurăți bă băieți? Furarăți cupa lui Werner?"

Karyna Birnat îl ironizează pe liderul Opoziției: "Realizați că mâine Orban va depune o plangere penală că i-ați furat cupa lui Iohannis?"

Lavinia Craioveanu consideră că „atâta bucurie în Oltenia n-ar fi fost dacă cel mai bun primar n-ar fi redat Craiovei echipa și nu i-ar fi construit cel mai frumos stadion". Să dam Cezarului ce-i al Cezarului, „Felicitari, jucatorilor, antrenorilor, suporterilor și doamnei Lia Olguța Vasilescu!", a transmis cititoarea.

Dumitru Otovescu îi transmite Oanei VAsilescu felicitări — "pentru că ați crezut într-un proiect care a readus bucuria și mândria oltenească la cote de top!".

Zlotea Adina-Theodora îi scrie Olguței că "Ați adus fericirea în inimile oltenilor… ieri, stadion… azi, cupa a venit, după 25 de ani, ACASĂ! Felicitări echipei, felicitări dumneavoastră, Doamna Ministru Lia Olguța Vasilescu! Mulțumim!"

Și Florina Rădulescu transmite "Felicitări echipei, felicitări dumnevoastră — e o mare onoare pentru olteni!"

Angela Voinea o felicită pe Lia Olguța Vasilescu, "fără dumneavoastră nimic nu ar fi fost posibil!"

Pinela Mariana Henta transmite "Felicitări Lia Olguța Vasilescu, pentru înființarea echipei, pentru construirea stadionului și apoi echipei, pentru frumoasele rezultate!".

Victor Dobre trage linie și spune că "în final, meritați felicitări și tot respectul nostru al spectatorilor și telespectatorilor! Baftă în continuare!"

Gabriel-Alin Oprea îi mulțumește "OMULUI Lia Olguța Vasilescu, Primar și Ministru" care "a avut curajul și ambiția de a reda Craiovei gloria fotbalistică: a reînființat echipa și a făcut Stadionul". Sunt realități incontestabile, scrie Oprea, care mai spune că la Craiova avem cea mai mare asistență de public pentru că avem un Stadion superb, pentru care transmite din nou mulțumiri "distinsă doamnă ministru, admirație și susținere!".

În final, redau, ca o concluzie, comentariul Liei Olguța Vasilescu, scris chiar aseară, după meci: "Cupa e în Bănie! Felicitări echipei și suporterilor! O noapte fericită! Suntem cei mai buni dintre români! Suntem olteni!".

Iată și defilarea echipei prin Cetatea Băniei, primirea de o mulțime uriașă — ca în vremurile bune ale Craiovei Maxima, al cărui căpitan, marele Costică Ștefănescu, a privit din cer triumful, alături de Ion Oblemenco, Adrian Păunescu, Sebastian Domozină și celelalate părți ale marelui suflet numit "Echipa unei mari iubiri".

5543
Tagurile:
reacții, victorie, finala Cpei de fotbal, Universitatea Craiova, Olguța Vasilescu
Tematic
Suporterii olteni în delir. Nocturnă mobilă pentru derbyul U Craiova - Dinamo
Suporterii Universității Craiova în război cu presa sportivă
CFR, FCSB, Viitorul și Craiova au dat de greu
Nicolae Tilihoi, legendă a Craiovei Maxima, s-a stins din viaţă
Anca Dragu

Demers populist al Președintei Senatului amestecă funcțiile

75
(reînnoit 14:48 27.01.2021)
Populismul strident conduce România: Președinta Senatului folosește înalta funcție pentru a-și îndeplini o obligație pe care o avea ca parlamentar – un demers populist și o propunere care nu țin seama de realitatea internațională

BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. Propusă surprinzător în fruntea Senatului, fără a avea nici un fel de experiență parlamentară, Anca Dragu a fost aleasă în înalta funcție, a doua ca importanță în stat.

Cu alte cuvinte, dacă președintele României este în imposibilitate de a-și exercita atribuțiile, președintele Senatului preia interimar funcția cea mai înaltă a statului.

Ce face Anca Dragu în această funcție? Cam ce fac și ceilalți exponenți ai PLUS (acum USR-PLUS) – acțiuni populiste.

De exemplu, în calitatea sa de președinte al Senatului anunță că acordă audienţe online și că acestea încep joi, prima sesiune urmând să se desfăşoare joi, între orele 16,00 - 18,00.

”Dăm startul sesiunii de audienţe online începând cu joi, 28 ianuarie, între orele 16,00 - 18,00”, a anunţat, pe Facebook, Anca Dragu, inițial greșind și scriind că joi este… 26 ianuarie.

Președinta Senatului transmite și că persoanele interesate se pot înscrie completând un formular, pentru care indică o adresă.

Surpriză, aceea nu este o adresă a președintelui Senatului – ci a cabinetului parlamentar  al Ancăi Dragu, cu siglele USR și PLUS!

Cu alte cuvinte, Anca Dragu își îndeplinește obligația de a avea activitate pe cabinetul parlamentar folosind funcția de președinte al Senatului!

Pentru cei care nu știu, fostul președinte al Senatului, Nicolae Văcăroiu, senator de Argeș, avea o activitate serioasă în județ, la cabinetele parlamentare – și făcea asta în contul activității de parlamentar, nu de președinte al Senatului.

În schimb, Anca Dragu spune că își dorește ”un dialog deschis, onest şi transparent cu cetăţenii şi exact asta voi face, săptămânal pentru a afla direct de la fiecare dintre voi cum ne putem îmbunătăţi activitatea ca instituţie”.

Anunț populist, pentru că nu poți afla ”de la fiecare” poți ”îmbunătăţi activitatea ca instituţie” – o instituție complexă, a cărei funcționare a fost pusă la punct de minți luminate ale parlamentarismului și după toate standardele internaționale. Și, nota bene, despre care Anca Dragu nu știe mai nimic, decât din cărți, nu din proprie experiență!

”Numai în acest fel consider că putem restabili încrederea cetăţenilor români în Parlament„, continuă la de populist Anca Dragu, un personaj numit pur politic, fără a fi la vreun nivel acceptabil de competență sau pregătire pentru această funcție. Păi chiar numirea este un motiv ca încrederea în noul Parlament să scadă!

În schimb, Anca Dragu mai lansează un mesaj populist – ”Ştiu că împreună putem să dărâmăm toate zidurile dintre Parlament şi cetăţeni şi să construim o Românie mai bună!”.

Deci în condițiile incidentelor de la Paris, Washington, Haga, Amsterdam, Berlin – Anca Dragu crede că măsura dărâmării zidurilor este una normală? Sau poate activitatea clanurilor din București - chiar lupte prin fața Parlamentului – o fi vreun argument! Oare nu era mai normal să se consulte cu SPP și SRI înainte de a propune asemenea aberații populiste?

De altfel, aberația populistă a fost promisă de USR-PLUS în campania electorală, iar acum Dragu este întrebată: ”Ați spus c-ați avut două întâlniri legate de doborârea zidului comunist din jurul Palatului Parlamentului. Ce măsuri se vor lua, concret? Sunt șanse să vedem acest parc Uranus promis de USR PLUS până în 2024?”

Și iată ce răspunde Anca Dragu: ”Am avut aceste întâlniri și intenționez să am și altele pe această temă. Îmi propun să îi consultăm pe toți cei implicați. Dorința mea este ca până în 2024 atât zidurile fizice, cât și cele virtuale dintre Parlament și cetățean să dispară”.

Deci, preocupări demne de al doilea om în stat – și care arată câtă încredere pot avea românii că populismul strident a ajuns la putere în România!

O întrebare: oare cei din USR-PLUS au fost în stare să ridice ceva concret, în toată activitatea lor politică, măcar ceva de nivelul gardului pe care vor să îl dărâme?

75
Tagurile:
Senat
Tematic
Proiect generos aprobat de Senat – recunoașterea eroului martir al Națiunii române
Ultimele modificări la legea carantinei care intră astăzi la vot în Senat
Acum: S-a votat în Senat proiectul Autonomiei Ținutului Secuiesc
Tăriceanu spune clar când va trece legea carantinei de Senat
Lovitură de teatru în Senat, s-a dat peste cap ”Starea de alertă” – liberalii au luat foc!

Загрузка...
Titus Corlățean

Veste bună pentru România și Titus Corlățean

351
Fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, a fost ales într-o importantă funcție europeană – în unanimitate.

BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. O veste excelentă pentru senatorul Titus Corlățean - a fost ales pentru un nou mandat de vicepreședinte al Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Corlățean funcție pe care a deținut-o și pe parcursul anului trecut, iar acum a fost ales în unanimitate,  transmite Agerpres.

Sursa citată precizează că APCE alege judecătorii la CEDO dintr-o listă de trei candidați transmisă Adunării de către statele părți contractante la Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Comisia este alcătuită din 20 de membri titulari și 20 de membri supleanți din partea celor cinci grupuri politice ale Adunării (Grupul Partidului Popularilor Europeni - Creștin-Democrați; Grupul Socialiștilor, Democraților și Verzilor; Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa; Grupul Conservatorilor Europeni și Alianța Democratică și Grupul Stângii Unite Europene).

Sursa citată precizează că membrii comisiei trebuie să aibă ”un nivel ridicat de competență și experiență în domeniul juridic”, ceea ce este și cazul lui Titus Corlățean.

Reamintim că asupra CEDO planează acuzația de influențare de către rețeaua Soros – existând multe mențiuni în acest sens.

România a fost deseori dată în judecată la CEDO, cele mai notorii acțiuni fiind referitoare la situația din penitenciare – dar și cazul Kovesi, în care judecătorii au dat dreptate fostei șefe a DNA împotriva statului român.

Deci, prezența unui om de valoarea lui Titus Corlățean în această funcție poate ajuta mult România.

351
Tagurile:
Titus Corlățeanu
Tematic
Titus Corlățean, cel mai dur atac la Iohannis făcut vreodată
Lege istorică în Parlament, inițiată de Titus Corlățean. Ungaria se va enerva rău!
Titus Corlățean, mesaj fulminant pentru Iohannis! Lecție de demnitate națională!

Загрузка...

Cine locuiește astăzi în palatele de milioane ale romilor din Soroca

0
(reînnoit 14:30 27.01.2021)
Teatrul "Bolșoi" din Moscova, Bazilica "Sfântului Petru" din Vatican și Capitoliul din Washington, toate aceste monumente de arhitectură internaționale pot fi găsite pe renumitul Deal al Romilor din Soroca, desigur la alte proporții, dar oricum impresionante.

Renumitul Deal al Romilor din orașu Soroca, care a devenit atracție turistică pentru străini, este cel mai luxos cartier din municipiu. Aici găsești imitațiile unor monumente de arhitectură internaționale, cum ar fi Teatrul "Bolșoi" din Moscova, Bazilica "Sfântului Petru" din Vatican și Capitoliul din Washington. Paradoxul este că palatele romilor din Soroca sunt cu lacăt la ușă. Proprietarii sunt plecați peste hotare ca să câștige bani pentru a putea finisa construcțiile impunătoare.

Baronul romilor din Republica Moldova, Artur Cerari, ne-a povestit că cea mai mare parte din casele impunătoare ale romilor din Soroca sunt nefinisate și, 90 la sută, nepopulate. 

"Toate aceste case frumoase, pompoase au fost construite pe vremea Uniunii Sovietice. Cum s-a destrămat, lumea a început să plece de aici. Cei mai mulți au plecat în Rusia, Kazahstan, unde și-au procurat sau ridicat alte case”, ne-a spus Artur Cerari. 

Cei plecați au lăsat adevărate palate - edificii de peste 700 de metri pătrați. Cu pereți, garduri, acoperișuri din piatră scumpă și materiale prețioase. Pompoase, ornamentate cu sculpturi, care uneori alunecă în kitsch. Construcția acestor case, de mari dimensiuni a început prin anii 1980 și a cunoscut o evoluție în 1990. De atunci, puține din ele sunt construite în proporție de sută la sută. În majoritatea, proprietarii investesc bani grei pentru a duce construcția la bun sfârșit. 

Cum spuneam, palatele din Dealul Romilor sunt cu lacăte la ușă și obloanele trase. Romii rămași acasă locuiesc în șoproane pentru că nu au cu ce plăti întreținerea palatelor. Mai mult, cei rămași acasă se plâng de lipsă de bani și sărăcie mare. 

„Vă uitați la casele noastre și vă gândiți că suntem bogați. Totul este o amăgeală. Noi suntem cu buzunarele goale", ne-a spus unul din romi, proprietar al unei case pe care o construiește de prin 1990. 

Case în care s-au investit milioane acum sunt lăsate să se ruineze. În tot Dealul Romilor nu dai de niciun anunț că se vinde o casă, pentru că, ne spune baronul Artur Cerari, „să vinzi casa este o rușine”. În Dealul Romilor sunt aproximativ 500 de case. Dealul Romilor a devenit un obiectiv în traseele companiilor turistice.

0
Tagurile:
Soroca
Tematic
Revoltător: Ce fac vizitatorii moldoveni în Cetatea Soroca
Miniatura cetății Soroca, în grădina unui castel al Familiei Regale (FOTO)
Reconstrucţia falezei Nistrului în preajma Cetății Soroca, făcută cu sprijin din România

Загрузка...