Donald Trump și Kim Jong-un

Trump refuză se întâlnească cu Kim și explică de ce. Bursele reacționează momentan

431
(reînnoit 18:18 24.05.2018)
Despre decizia sa liderul SUA l-a informat pe omologul nord-coreean într-un mesaj expediat acestuia.

BUCUREȘTI, 24 mai — Sputnik. Întrevederea programată pentru 12 iunie în Singapore nu va avea loc.

”Din păcate, reieșind din furia enormă și dușmănia deschisă pe care le-ați manifestat în ultima declarație, consider că în prezent organizarea acestei întâlniri, prevăzute de mult timp, este nerațională”, a declarat Trump.

Potrivit lui, lumea în ansamblu și RPDC ”au ratat o șansă enormă de a obține pacea și prosperitatea”.

Trump a recurs la acest demers în ziua în care Phenianul a încheiat demontarea definitivă a poligonului nuclear din Punggye-ri.

Totodată, liderul de la Casa Albă a menționat că este gata să se întrețină cu Kim alta dată.

Principalele burse de valori din SUA au reacționat imediat la anularea summitului dintre Trump și Kim, resimțită fiind o diminuare accentuată a indicilor Dow Jones și NASDAQ.

431
Tagurile:
contramandare, întâlnire, Kim Jong-un, Donald Trump, Coreea de Nord, SUA
Tematic
Casa Albă a reconfirmat că Trump este gata să se întâlnească cu Kim Jong-un
Casa Albă: "O zi plină" a înrtevederii Trump-Kim - unde şi când va avea loc
Durata întrevederii Trump-Kim, convenită? Pompeo dă detalii
Trump: au fost fixate ziua și locul întâlnirii cu Kim Jong-un
Casa Poporului

Sondajul momentului: PSD, AUR și USR schimbări importante

293
Un sondaj relevant pentru scena politică, într-un moment în care se pot produce evenimente sub presiunea manifestațiilor sindicale și a nemulțumirilor după înghețarea salariilor și creșterea prețurilor

BUCUREȘTI, 18 ian – Sputnik. Un sondaj de ultimă oră prezentat de sociologul Marius Pieleanu și realizat de CURS – Avangarde scoate la iveală date semnificative.

  • PSD - 34% (35% în decembrie, 29% la alegeri)
  • PNL - 26% (constant de la alegeri)
  • USR-PLUS - 16% (14% în decembrie şi la alegeri)
  • AUR - 12% (15% în decembrie, 9% în alegeri)
  • UDMR - 5% (4% în decembrie, 5% în alegeri)

Dintre partidele care nu au mai intrat în parlament, PMP ar avea 3% iar Pro România, 2%.

Chiar dacă schimbările nu par spectaculoase numeric, ele sunt semnificative.

Astfel, PSD nu mai crește, dimpotrivă, are o ușoară scădere, semn că și-a atins limita unui partid cu structuri și filiale puternice, dar FĂRĂ locomotivă. Și fără „sânge în instalație”.

PNL se menține, dar se preconizează o scădere pentru că sondajul nu a prins încă manifestațiile și nemulțumirea în urma „înghețărilor”.

USR are o creștere – și e posibil să fie beneficiarul scăderii PNL și chiar AUR. Adică mesajele populiste și inept-radicale atrag o parte a electoratului, fapt constatat în trecut.

AUR primește vestea – până aici se poate întinde plapuma! Mesajul strident dar fără substanță, slaba calitate intelectuală a liderului Simion, excesele datorate lipsei de experiență și pregătire politică, fluctuația intensității unor mesaje au dus la o scădere dramatică. Deci, o garnitură nouă a naționaliștilor, a intelectualilor adevărați ar trebui scoasă la iveală de AUR.

În privința PMP și Pro România, este de presupus că drumul acestora va fi către absorbția de către unul dintre partidele mari.

Sondajul CURS a fost publicat de agenția parteneră, „Știri pe surse”, eșalonul - 1100 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

Sondajul a fost realizat prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing),  în perioada 11 - 15 ianuarie, 2020.

Sondaj CURS
© Screenshot / Știri pe surse
Sondaj CURS
293
Tagurile:
curs, Sondaj

Загрузка...
Liviu Dragnea

Nucleara: Dragnea, executat fiindcă nu a servit firme din SUA?

430
(reînnoit 07:43 18.01.2021)
Ambasadorul SUA, Hans Klemm, implicat în noul dosar al lui Liviu Dragnea printr-o dezvăluire de senzație a fostului președinte PSD

BUCUREȘTI, 18 ian – Sputnik. Imediat după ce Liviu Dragnea a fost dus la DNA pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de acuzat într-un dosar în care sunt vizate… vizitele sale în SUA, logodnica fostului șef a venit cu dezvăluiri șocante.

De fapt, a tânăra Irina Tănase a relata ce i-a povestit chiar Liviu Dragnea.

Una dintre informații este de-a dreptul șocantă – și confirmă că fostul președinte al PSD a fost executat pentru că nu a făcut ceea ce i s-a cerut ”strategic”.

Declarațiile Irinei Tănase au fost făcute joi, 14 ianuarie, dar până acum nu vedem nicio reacție a oficialilor. Faptul pune pe gânduri principala publicație dedicată Justiției – LuJU.ro, care comentează ironic: ”Nu care cumva ca Direcția Națională Anticorupție să-i clintească un fir de par fostului ambasador american la București, Hans Klemm”.

Dar, aceeași publicație, citită cu mult interes de oamenii legii, titrează acuzator: ”HANS KLEMM, TRAFIC DE INFLUENȚĂ LA DRAGNEA”.

De fapt, concluzia publicației lui Răzvan Savaliuc se bazează o dezvăluirea incendiară a Irinei Tănase făcută în emisiunea lui Victor Ciutacu.

”Mi-a povestit Liviu că Hans Klemm a fost in birou la el, cerându-i sa intermedieze un ajutor pentru niște firme”, a spus Irina Tănase. ”Liviu i-a explicat ca asta-i infracțiune-n Romania, ca nu face așa ceva. Klemm a mers cu firmele la MApN și Ministerul Economiei. N-are nicio calitate în dosar. Nici măcar martor”.

Deci, subliniem – Klemm a intervenit la Dragnea pentru firme din domenii gestionate de MApN și Ministerul Economiei! Deci, firme din zona militară și energetică!

Interesant este și aspectul că noul dosar, în care acuzația se referă la o vizită și un lobby în SUA, nu ține seama deloc de… SUA!

Adică, pe lângă faptul că nu se ia în seamă acuzația care îl vizează pe Klemm și unele firme americane, iată că nu sunt luate în seamă nici anchetele din SUA!

Mai precis, ancheta care l-a vizat pe lobbistul Elliott Broidy și urma căreia acesta a spus clar că NU a primit contracte sau favoruri din România.

”A existat această anchetă în ceea ce-l privește pe domnul Broidy in America, unde dânsului i s-a și luat declarație și a fost întrebat, evident, și despre România: 'Vi s-a promis de către cei doi lideri invitați (Dragnea și Grindeanu, n.n.) orice fel de contract sau favor pe care să-l obțineți în România în urma acestei invitații?' Și domnul Broidy a răspuns că nu”, a relatat Irina Tănase.

Iar logodnica lui Dragnea vine cu un argument puternic în susținerea relatării: ”În urma investigațiilor desfășurate de către procurorii americani - care cu siguranță au modalități de a investiga mai multe și mai bune decât la noi, în România - domnul Broidy a fost trimis în judecată pentru niște fapte de corupție care s-au petrecut în legătură cu Malaysia - situația cu România, cu Dragnea și Grindeanu, nefiind trimisă în judecată. De ce? Pentru ca nu exista nimic acolo”.

Încheiem cu un aspect semnificativ: principalele acuzații contra PSD – Dragnea au fost corupția (nedovedită în instanță) și IZOLAREA. De fapt, ce a însemnat asta? Exact lobby-ul străin, al firmelor americane și occidentale de a li se pune România pe tavă! Ceea ce a și făcut guvernarea liberală! Și va face mai departe!

De altfel, urmașul lui Klemm, Zuckerman, a făcut fără nicio reținere și complet ilegal propagandă anti-PSD și pro-PNL.

S-a văzut ceva în afară de șapca lui Iohannis? Da, mai multe plăți făcute din sărăcia României. Ceea ce Dragnea a refuzat. Și a fost executat.

Mai jos, înregistrarea video a emisiunii lui Victor Ciutacu, în care tânăra Irina Tănase demonstrează un curaj ieșit din comun.

430
Tagurile:
Liviu Dragnea

Загрузка...
Roni

Pensii 2021: Vasilescu, bombă pentru vârstnici, nici o recalculare

0
Fostul ministru al Muncii a explicat că procesul de recalculare a pensiilor ar fi trebuit să înceapă încă din data de 1 ianuarie 2020. Ce spune despre creșterea de 40%.

Violeta Alexandru
© Photo : RaduBadoiu@GuvernulRomaniei
BUCUREȘTI, 18 ian – Sputnik. Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru al Muncii, revine cu declarații în scandalul pensiilor, după ce, zilele trecute, a precizat că Raluca Turcan face confuzii grave în privința pensiilor.

Aceasta spune că Turcan vorbește despre inechitățile din Legea pensiilor fără să priceapă că inechitățile nu pot fi eliminate, dacă nu se aplică noua formulă de calcul, adică dacă nu se recalculează toate pensiile publice, adică cinci milioane de dosare.

Fostul ministru al Muncii a explicat că procesul de recalculare a pensiilor ar fi trebuit să înceapă în urmă cu fix un an, la 1 ianuarie 2020.

”În nici un caz nu am împins creșterea de 40% în anul electoral 2020 știind că nu vom mai fi la guvernare”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Potrivit acesteia, la ora actuală există oameni care, după 30 de ani de muncă, primesc o pensie minimă. Pe această cale, Vasilescu a explicat că, de la 1 ianuarie 2020 până în septembrie anul trecut ar fi trebuit să se recalculeze cinci milioane de pensii.

În momentul plecării PSD de la guvernare, softul de recalculare era în licitație.

”Până în prezent, trebuiau recalculate trei milioane de dosare de pensie. Nu s-a recalculat nici măcar unul. De ce? Întrebați-i pe ei”, a indicat Lia Olguța Vasilescu spre fostul Guvern Orban, potrivit romaniatv.net.

Reamintim că Turcan a declarat că sistemul de pensii din România nu este pregătit pentru o eventuală recalculare a tuturor pensiilor.

Demnitarul a precizat, de asemenea, că o majorare de 40% a pensiilor nu poate fi suportată de nici un guvern, precizând că acest procent a fost aruncat într-un moment electoral.

0
Tagurile:
Lia Olguța Vasilescu, Pensii

Загрузка...