Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu nu se încurcă - îl somează direct pe Iohannis!

3723
(reînnoit 17:32 21.05.2018)
"Pare să fie rezultatul ori al unei prostii, ori al unei nebunii. Prea seamănă metodele ca să nu ne ducă gândul că e vorba de un plan mai amplu, o acțiune pusă la punct"

BUCUREȘTI, 21 mai — Sputnik, Evan Răutu. Așa cum apreciam într-un analiză anterioară, scandalul rezultat din plângerea penală pentru "înaltă trădare" împotriva Vioricăi Dăncilă devine tot mai greu de stăpânit — și se repercutează direct asupra președintelui Klaus Iohannis.

Concret, toate vocile Puterii îl acuză pe Iohannis că ar sta în spatele demersului lui Ludovic Orban, ba chiar au început să murmure și personalități din Opoziție. Mai grav este însă că și numele celui mai puternic lider din UE, Angela Merkel, este amestecat în acest scandal — datorită vizitei recente a lui Ludovic Orban la cancelarul german, dar și a presupusei legături Iohannis — Merkel.

În aceste context, Călin Tăriceanu transmite un mesaj puternic, fără ocolișuri, direct către președintele Iohannis.

"Mi s-ar părea normal ca în acest context în care plângerea penală făcută de Orban pare să fie rezultatul ori al unei prostii, ori al unei nebunii și ca să nu se creadă că face parte dintr-un plan mai amplu, având în vedere că PNL este partidul prezidențial, cred că ar fi nevoie din partea președintelui de o delimitare clară și netă față de această acțiune", ", a declarat Călin Tăriceanu.

Iar liderul ALDE îi arată lui Iohannis și alternativa — acțiunea lui Orban poate fi considerată o „lovitură de stat", cum a spus Liciu Dragnea… iar Tăriceanu folosește o formulă mai diplomatică, dar la fel de puternică:

"Acțiunea poate să fie considerată ca făcând parte dintr-un plan de înlăturare a Guvernului condus de Viorica Dăncilă prin mijloace nedemocratice".

Un guvern poate fi înlăturat în urma unei moțiuni de cenzură prin votul parlamentarilor, spune Tăriceanu, care amintește de un eveniment controversat — răsturnarea premierului și cabinetului Ponta.

"Dacă se folosesc aceleași metode care s-au folosit și în 2015 pentru înlăturarea guvernului din care făcea și ALDE parte împreună cu PSD-ul, prin punerea sub acuzare a prim-ministrului, de data aceasta avem de-a face cu o plângere penală", a spus Tăriceanu, care a completat — "Prea seamănă metodele ca să nu ne ducă gândul că este vorba de un plan mai amplu, de o acțiune pusă la punct și de care cred că într-o țară democratică președintele ar trebui să se delimiteze".

Da, somația este clară — "Președintele trebuie să se delimiteze" de fapta lui Orban, ceea ce face ca numărătoarea zilelor liderului liberal să se audă mai tare. Tăriceanu a susținut aceste declarații la "Gala premiilor Tineretului Liberal Democrat European" și le-a postat ulterior pe pagina de Facebook.

3723
Tematic
Tăriceanu, încă o atitudine ireproșabilă față de partenerii politici
Veste bună de la Tăriceanu pentru români
Tăriceanu preia afirmația-șoc de la Dragnea - UE și NATO, sub semnul întrebării!
Tăriceanu declanșează războiul total - nu se teme de "reacții strategice"!
Klaus Iohannis

Știrea serii: Iohannis, NUCLEARA dinaintea alegerilor!

489
(reînnoit 18:41 23.09.2020)
Ultima apariție a președintelui înaintea alegerilor locale a constituit nu numai un eleniment de presă, dar și o adevărată lovitură, Iohannis surprinzând opinia publică.

BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik. Președintele Iohannis a avut o ultimă ieșire publică înaintea alegerilor locale – deși, unele surse spun că mai pregătește una, chiar în seara de vineri.

Surpriză, Iohannis a apărut cu masca pe figură, fapt care nu era necesar. Președintele a debutat calm, explicând atât importanța alegerilor, cât și condițiile speciale în care se desfășoară acestea.

Iohannis a dat asigurări că sunt luate toate măsurile de igienă, dar a precizat că lumea trebuie să respecte regulile de bază.

”Practic, din acest punct de vedere, votul nu diferă de activitatea de zi cu zi, mersul la cumpărături, de exemplu”, a spus Iohannis.

Apoi, după un scurt preambul privind proiectele, Iohannis a dat drumul artileriei.

”Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită și să condamne generații întregi să plătească aceste costuri imense”, a spus Iohannis, subliniind că ”acest mod cinic de a face politică este de domeniul trecutului. România trebuie să progreseze, iar votul este cel mai important instrument pentru a impune o direcție nouă, pozitivă - avem multe modele de administrații locale de succes”.

A atacat PSD, acuzându-l de iresponsabilitate, de legi populiste. Singurul atac a fost la Gabriela Firea, fără a o numi – ci vorbind doar de primari care nu asigură utilitățile cetățenilor – principala acuzație adusă de PNL.

”Nu văd motive de Lockdown”, a răspuns Iohannis la o primă întrebare, repetând apoi măsurile simple de igienă.

Bomba vine însă la întrebarea despre legea de rectificare – prin care se majorează pensiile cu 40%. Iohannis a spus calm, fără multe atacuri, că ”nu este momentul acestei creșteri”. Deci, NUCLEARĂ: Iohannis a anunțat clar că legea NU va fi respectată!

Un controversat ziarist a insistat în atacul la Firea, spunând că de câteva săptămâni nu poate ieși din casă decât parțial spălat, pentru că nu are apă caldă – deși până de curând au fost peste 35 de grade afară; dar Iohannis a trecut repede peste subiect, nedorind la lovească mingea ridicată la fileu. Cu alte cuvinte – NUCLEARA: nu a profitat de ocazie să îi facă un avantaj lui Nicușor Dan!

Încă o NUCLEARĂ: după declarația ministrului Nelu Tătaru că este posibil ca România să introducă teste obligatorii la intrarea în țară, Iohannis a fost întrebat dacă se va aplica o asemenea măsură pentru românii din Diaspora.

”Sigur, este o chestiune care se va discuta la Ministerul Sănătății și la Comitetul Național pentru Situații de Urgență”, a spus Iohannis, precizând însă că ”este o măsură care a fost introdusă de mai multe țări din UE, acolo unde numărul de infectări este într-o creștere puternică”.

Vom analiza cu foarte mare atenție, a asigurat Iohannis. ”Dacă pentru România este necesar sau nu - iar în măsura în care vom constata o creștere a numărului de cazuri, este posibil, dar … nu există o decizie. Este posibil să se introducă o formă de control”, a completat Iohannis.

Și, la final, adevărata NUCLEARĂ: Iohannis justifică prin legea votată ieri de Parlament o eventuală scădere a fondurilor europene – dar și previne o scădere a ratingului de țară. Cu alte cuvinte, Iohannis a găsit motiv să justifice faptul că marile fonduri UE vor rămâne doar… povești.

”Agențiile de rating cu siguranță vor schimba ratingul de țară în mult mai rău, în condițiile în care aceste cheltuieli imense ar fi operate”, a spus Iohannis. subliniind că UE ar putea tăia României o mare sumă. ”Din păcate, există nu doar avertismente, există discuţii extrem de serioase cu înalţi responsabili din Comisia Europeană care ne-au spus franc”.

Concret, Iohannis a prevenit dacă această rectificare aprobată în Parlament intră în vigoare, ”ni se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro din fonduri europene pentru că încălcăm mai multe prevederi ale tratatelor”.

489
Tagurile:
Alegeri, Klaus Iohannis

Загрузка...
Plenul Curții Constituționale din România

Orban se teme atace pensiile la CCR înainte de alegeri

78
Ludovic Orban a justificat amânarea contestării la CCR a creșterii pensiilor pe motiv că acest lucru necesită timp, dar PNL amână de fapt sesizarea până după alegeri de teama efectelor electorale.

BUCUREȘTI, 23 sept - Sputnik. PNL se află prin între ciocan și nicovală. Deși a anunțat cu surle și trâmbițe că va contesta la CCR mărirea pensiilor cu 40 la sută, votată în Parlament la inițiativa PSD, liberalii încă nu și-au pus în practică amenințarea.

Ludovic Orban a justificat această amânare pe motiv că „un atac la CCR nu se face de azi pe mâine” și a continuat să critice votul dat de PSD. Dar amânarea sezizării CCR arată că PNL se teme de impactul electoral al unei asemenea acțiuni, motiv pentru care au amânat să facă acest pas până după alegerile locale din 27 septembrie.

 „Un atac la CCR nu se face de azi pe mâine. Ziua de ieri e una neagră în istoria economică a României. Abia ce reuşisem să dobândim statutul de piaţă emergentă, a venit PSD şi ne-a dat un ciocan în cap, României nu mie”, și-a continuat Orban astăzi tirada anti-PSD, ascunzând faptul că PNL se teme să depună sesizarea la CCR cu câteva zile înainte de alegeri.

”Nu vom accepta aceste decizii populiste care riscă să ducă România spre faliment şi subdezvoltare. Noi avem un plan de relansare economică şi sunt convins că românii vor înţelege că PSD încearcă să mai obţină nişte voturi nemeritate”, a mai acuzat Orban PSD-ul.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de ieri proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40 la sută.

Liderul deputaţilor PNL Florin Roman a anunţat ieri că liberalii vor ataca la CCR proiectele adoptate de Legislativ. Iată însă că liberalii s-au răzgândit și așteaptă să treacă votul de duminică înainte de a-și duce la îndeplinire promisiunea.

78
Tagurile:
Orban
Tematic
Viktor Orban: Liberalismul distruge principiile naționale și creștine
Ingrid Mocanu, lecție pentru Guvernul Orban – fără replică!
Luptător clujean, către Orban: Sunteți o slugă, un trădător!

Загрузка...

Simptom neobișnuit al cancerului

0
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
Simptomele de cancer pancreatic, de obicei, apar atunci când cancerul este în faza avansată, iar durerile de spate pot indica acest lucru.

BUCUREȘTI, 23 sep -Sputnik. Durerile de spate pot indica dezvoltarea cancerului pancreatic, relatează Express, făcând trimitere la specialiștii de la Cancer Research UK.

Medicii menționează că cancerul pancreatic este ușor confundat cu bolile discurilor intervertebrale datorită particularităților localizării acestui organ. În acest caz, durerea poate începe în abdomen și apoi se poate răspândi în spate.

"Disconfortul crește atunci când luați o poziție orizontală și scade dacă vă așezați. Starea se poate agrava după ce mâncați. Acest lucru se datorează particularităților deteriorării anumitor nervi", - explică medicii.

Potrivit experților, durerile de spate persistente ar trebui să provoace vigilență dacă o persoană nu are leziuni adecvate și efort fizic periculos.

0
Tagurile:
Simptome, Cancer
Tematic
Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Opt produse care te feresc de cancer - detalii
Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer

Загрузка...