Recep Tayyip Erdogan

Masacrul din Gaza. Erdogan: ONU este incapabilă rezolve probleme globale

72
(reînnoit 17:54 17.05.2018)
Referindu-se la recentul conflictul sângeros din Fâșia Gaza, preşedintele Turciei a acuzat ONU de incapacitate în soluționarea crizelor majore.

BUCUREŞTI, 17 mai — Sputnik, Doina Crainic. Comentând ciocnirile recente din Fâșia Gaza care au avut loc în ziua în care Donald Trump a transferat Ambasada SUA la Ierusalim, președintele Turciei a criticat ONU, acuzând organizaţia că nu este capabilă să rezolve probleme globale.

Recep Tayyip Erdogan a acuzat ONU de incompetență. El a adăugat că se aplică „standarde duble" în politica ONU și s-a arătat indignat de lipsa de acțiune a organizației.

„Dacă aceste ciocniri ar avea loc în orice altă regiune, ele ar provoca proteste din întreaga lume. Dar, din păcate, comunitatea internațională a ignorat acțiunile Israelului împotriva palestinienilor", a spus președintele turc.

Comunitatea internațională trebuie să depună toate eforturile pentru instaurarea pacii în Fâșia Gaza şi încetarea ostilităților, a subliniat Erdogan.

„Dacă nu se ia nicio măsură împotriva tiraniei israeliene, lumea va aluneca rapid în haos, iar huliganii vor fi la putere", a spus liderul turc.

Zeci de mii de palestinieni din Fâșia Gaza au demonstrat, pe 14 mai, la granița cu statul evreu împotriva transferului la Ierusalim a ambasadei SUA în Israel. Dimineaţa au izbucnit ciocniri violente, care au continuat după-amiaza de-a lungul graniței cu Israelul.

Conform ultimului bilanț disponibil, au fost uciși 61 de palestinieni și mai mult de 2.700 au fost răniți de soldați israelieni.

72
Tagurile:
lipsă de acțiune, incapacitate, acuzații, ONU, Recep Tayipp Erdogan, Turcia
Тема:
SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (45)
Tematic
Moscova condamnă acțiunile violente ale Israelului în Fâșia Gaza
Masacru în Israel în ziua inaugurării Ambasadei SUA – zeci de morți
"Sultanul" Erdogan îl face praf pe Netanyahu, mesaj extrem de dur și pentru SUA
Erdogan: SUA și-au pierdut statutul de mediator
Erdogan: Actuala ordine mondială nu are niciun viitor

Загрузка...