Tudorel Toader

Tudorel Toader pune la punct sindicaliştii de la penitenciare: „Nu confundaţi..."

1599
Ministrul Justiţiei face precizări după ce reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au acuzat că deţinuţii sunt folosiţi ca paznici.

BUCUREŞTI, 14 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. „Nu confundaţi politicul cu juridicul şi nu confundaţi comportamentul sindical cu comportamentul loial, legal, constituţional. Există un program de relocare a deţinuţilor, eu am cerut directorului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor să echilibreze supraaglomerarea carcerală pentru că în unele penitenciare erau 182%, iar altele…", a explicat ministrul Justiţiei, astăzi, după ce sindicaliştii acuzaseră că deţinuţii sunt folosiţi pentru serviciul de pază.

Mai mult, Tudorel Toader precizează că în tot sistemul sunt unii deţinuţi care sunt folosiţi la servicii complementare şi aceasta nu este o noutate. Şi anume, sunt deţinuţi care lucrează în penitenciar, alţii în afara penitenciarului, supravegheaţi sau nesupravegheaţi, informează Agerpres.

Reamintim că sindicaliştii din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi i-au transmis ministrului Justiţiei o scrisoare deschisă în care susţin că situaţia nu s-a îmbunătăţit deloc în urma vizitelor efectuate de Tudorel Toader.

Preşedintele sindicatului din penitenciarul Iaşi preciza că deţinuţii sunt folosiţi ilegal pentru paza unităţii de detenţie şi că s-a decis relocarea unor angajaţi la alt penitenciar.

În ceea ce priveşte relocarea angajaţilor la alt penitenciar, Sputnik a prezentat situaţia aici. Până acum, nimeni nu a explicat ce este cu acea notă internă de detaşare în avans la un alt penitenciar a angajaţilor.

1599
Tagurile:
replică, situație, sindicaliști penitenciare, Toader Tudorel, România
Tematic
Deţinuţii stau în lux, angajaţii de la penitenciare, la subsol
Grav! „Investiţiile în modernizarea penitenciarelor sunt blocate intenţionat"
Mii de poliţişti şi angajaţi ai penitenciarelor, în stradă. Susţinere masivă

Загрузка...