Brfexit

Avertizare: Anularea datei stabilite pentru Brexit, inversarea rezultatului referendumului

3270
Liderul Partidului pentru Independența Regatului Unit din Marea Britanie a avertizat că se încearcă inversarea rezultatului referendumului pentru Brexit şi că voinţa exprimată democratic a britanicilor este ignorată.

BUCUREŞTI, 11 mai — Sputnik, Doina Crainic. Anularea datei oficiale stabilite pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană constituie o încercare de a inversa rezultatul referendumului pentru Brexit din 2016 și este o dovadă a faptului că este ignorată alegerea exprimată democratic a britanicilor, a declarat pentru Sputnik liderul Partidului pentru Independența Regatului Unit (UKIP), Gerard Batten.

„Votul Camerei Lorzilor de a anula o anumită dată pentru ieșirea din Uniunea Europeană arată cât se poate de clar că [aceasta] intenționează să inverseze rezultatul referendumului dacă este posibil", a spus Batten.

Politicianul a sugerat că, având în vedere această nesocotire flagrantă a deciziei cetățenilor britanici exprimată prin referendum, Camera Lorzilor ar trebui desființată și înlocuită cu un organism format din membri aleşi.

„Membrii Camerei Lorzilor au arătat un dispreţ total față de decizia exprimată democratic a cetăţenilor. Şi-au semnat propria condamnare la moarte, iar acum [Camera] ar trebui să fie desfiinţată și înlocuită cu o cameră formată din membri aleşi democratic", a adăugat Batten.

Pe 8 mai, Camera Lorzilor din Parlamentul britanic a aprobat propunerea de a fi înlăturată, din proiectul de lege privind ieşirea din UE, ziua exactă stabilită pentru retragerea Regatului Unit din Uniune. Decizia a fost adoptată de majoritatea parlamentarilor Camerei, cu 311 de voturi pentru și 233 împotrivă.

În afară de anularea datei pentru Brexit, Camera Lorzilor a mai votat, pe 8 mai, pentru menținerea relațiilor cu mai multe agenții ale UE după retragerea Londrei din UE.

Pe 23 iunie 2016, Marea Britanie a votat, printr-un referendum, pentru ieşirea din Uniunea Europeană. În martie anul trecut, Theresa May a invocat oficial articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, lansând procesul retragerii țării din bloc. Negocierile cu privire la Brexit dintre Londra și UE au început în iunie 2016 și urmează să fie finalizate până la sfârșitul lui martie 2019. S-a stabilit că Regatul Unit urmează să părăsească UE pe 29 martie 2019.

3270
Tagurile:
pericol, data stablită, anulare, UKIP, Gerard Batten, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (588)
Tematic
Discuțiile privind Brexit vor continua ”pe blocuri”
Comisia Europeană a propus să nu fie micșorat bugetul UE după Brexit
Brexit: Dezvăluire - măsuri de urgenţă. Imigranţii ce vor primi automat statut legal
Brexit: unităţi de înregistrare a cetățenilor europeni din UK, în pub-uri, școli
Brexit dur? Bruxellesul nu agreează ultimele inițiative ale Londrei

Загрузка...