Savaliuc și Dan MV Chitic

Chitic și Savaliuc distrug DNA: "Cum procedează de fapt, e pericol la siguranța națională"

4033
(reînnoit 18:00 10.05.2018)
„Există o practică unitară prin care DNA scoate politicieni de pe scena politică" - legătura cu unul dintre cele mai controversate moduri de exprimare publică

BUCUREȘTI, 10 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Se înregistrează un adevărat șoc pentru magistrați și avocați, dar și pentru mass media și analiști după sentința dată acum puțin timp de Curtea Supremă în dosarul Turceni — Rovinari.

Șocul provine din achitările pe bandă rulantă — în totală contradicție cu acuzațiile extrem de grave și pedepsele mari cerute — dar și din faptul că acțiunea procurorilor a vizat pentru prima dată un premier în funcție!

Reamintim că în dosar au fost achitați toți cei implicați — cu excepția unei singure persoane, Dumitru Cristea, fost director general al Complexului Energetic Turceni, care a primit patru ani cu executare pentru abuz în serviciu.

Ei bine, tocmai această unică sentință de condamnare, această diferență între cei judecați îi oferă cunoscutului avocat Dan M.V. Chitic o scurtă dar foarte interesantă analiză a modului de operare al DNA.

"Această sentință dovedește că există o practică unitară a DNA", a comentat reputatul om de drept. "Identifică niște persoane care au săvârșit niște infracțiuni și le leagă de niște politicieni pe care încearcă să-i scoată din scena politică".

La rândul său, cunoscutul jurnalist de investigații Răzvan Savaliuc, fondator al publicației "Lumea Justiției", a comentat această sentință și a lansat un atac extrem de dur la adresa DNA.

"Atunci Victor Ponta era premierul României, deci prin aceste acuzații deființate azi de instanță DNA a pus în pericol chiar siguranța națională", a spus Savaliuc. Vorbim de un premier în funcție care a fost atunci aruncat în gura presei, române și internaționale.

Prin acțiunea DNA s-a pus în pericol guvernarea iar toată lumea a auzit că în fruntea guvernului României se află un premier acuzat de fapte penale, a reamintit cunoscutul jurnalist.

O altă problemă descoperită de avocatul Chitic este și legătura acestui proces cu unul dintre cele mai controversate moduri de exprimare publică.

"De fapt, de atunci figurează cuvântul penal", a atras atenția avocatul Chitic la Antena 3.

Reamintim că ieri, CNCD l-a condamnat pe Klaus Iohannis la plata unei amenzi de 2000 de lei pentru folosirea discriminatorie a cuvântului "penal", reclamația fiind făcută chiar de Răzvan Savaliuc. 

4033
Tagurile:
achitare, reacție, DNA, Dan M.V. Chitic, Răzvan Savaliuc, Laura Codruța Kovesi, Victor Ponta, România
Tematic
Savaliuc reia atacul, penal și cu sume uriașe! A găsit rețeta contra lui Iohannis!
Război total în Justiție! Savaliuc: "Magistrații declară un adevărat Jihad"
Unic în România: Savaliuc i-a luat banii Laurei Kovesi!
Ingrid Mocanu: "Criminalii plătiți de stat sunt mai periculoși"
Dosarul deceniului: a denunțat ambasadorii SUA și e îngropat în pușcărie!

Загрузка...