Traian Băsescu

Oamenii lui Băsescu, în pericol major de azi, vine revanșa judecătorilor!

1723
(reînnoit 15:21 03.05.2018)
"Au acționat pe baza unei rezoluții infracționale unice, ca o structură criminală organizată, răspunzând unei comenzi politice dintr-un centru unic superior lor"

BUCUREȘTI, 3 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Vestea zilei de azi vine de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a dat achitări definitive în cazul foștilor judecători de la Curtea Supremă care fuseseră acuzați de DNA și trimiși în instanță pentru „fapte de corupție".

Procurorul de şedinţă a cerut, în instanţă, pedeapsa maximă pentru fosta judecătoare Gabriela Bîrsan, opt ani de închisoare cu executare, iar pentru o altă fostă judecătoare, Iuliana Puşoiu, trei ani de închisoare cu executare.

Tot în aceeaşi cauză au fost judecaţi avocaţii Claudia şi Radu Gherbovan Silinescu, fostul judecător Anton Pandrea şi omul de afaceri Gabriel Chiriac.

Problema abia acum începe, dar în celalaltă tabără, a celor care au declanșat acest demers în justiție acum mai mult de 7 ani.

Cunoscuta judecătoare Gabriela Bârsan, soția unui dintre cei mai cunoscuți profesori de drept și judecător CEDO, Corneliu Bârsan, a fost expusă oprobiului public, știrile de la DNA s-au "scurs" în presă, cariera judecătoarei a fost distrusă, imaginea ei a apărut în presă în cele mai denigratoare impostaze.

În 2012, judecătoarea trimitea o sesizare la Parchetul General, prin care dezvăluia existența unei mafii politico-judiciare care a pus la cale totul.

"Unitatea deplină în care au acționat absolut toate structurile din cadrul autorității judecătorești care aveau obligația să asigure respectarea legii și prevenirea abuzurilor (ICCJ, CSM, DNA) (…) toate aceste structuri extrem de importante din cadrul autorității judecatorești au acționat de conivența, pe baza unei rezoluții infracționale unice, ca o structură criminală organizată, răspunzând unei comenzi politice provenite dintr-un centru unic și superior lor, ceea ce are semnificatia subminarii statului de drept si democratic printr-o actiune specifica regimurilor totalitare".

Astăzi, acest "centru unic de comandă" este definit ca "statul paralel" creat de Traian Băsescu, este "Sistemul" creat de fostul președinte.

Evident, un magistrat de talia Gabrielei Bârsan nu vorbește aiurea, faptul că ea vorbește de o "structură criminală organizată" nu poate fi doar o vorbă în vânt. Este deci foarte probabil ca acum, odată scăpată de acuzații, achitată definitive, judecătoarea să se alăture celor care încearcă să descâlcească și să scoată la iveală sistemul creat de Traian Băsescu — și să-l aducă în fața instituțiilor legii.

Și hai să vedem, în avanpremieră, câteva episoade ale relației dintre Băsescu și familia magistraților Bârsan. Iată ce scris cunoscutul jurnalist de investigații Cornel Ivanciuc în 2013, chiar înainte ca… totul să se întâmple întocmai!

"Unealta agreată de Traian Băsescu pentru a-l înlocui pe Bârsan înainte de terminarea mandatului de judecător la CEDO, în decembrie 2013, este judecătoarea Iulia Antoanella Motoc de la Curtea Constituțională a României; cunoscută, la nivelul UE, pentru luările de poziție pe răstimpul celei de a doua suspendări a lui Traian Băsescu, când a susținut teza loviturii de stat instrumentate de USL, Motoc este pregătită pentru noi misiuni de luptă".

Gabriela Bârsan a intrat în dizgrația Sistemului Băsescu și după ce, în 2011, dăduse câștig de cauză într-un process Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, condus de colonelul și istoricul Mircea Dogaru.

Imediat dup achitarea definitivă, cunoscuta jurnalistă Adina Anghelescu a declarat la Antena 3: „S-a urmărit distrugerea unor oameni, cineva trebuie să răspundă, să plătească din propriul buzunar cei care au greșit, nu din al statului".

În încheiere, să vedem lista celor despre care Gabriela Bărsan a scris la PÎCCJ că ar face parte din structura organizată a sistemului.

"Adjunct procuror șef secție la DNA Viorel Cerbu; procuror șef secție la DNA Lucian Papici; procuror șef al DNA Daniel Morar (care a cerut ridicarea imunitatii falsificand grosolan realitatea); judecator Geanina Cristina Arghir; judecatori, procurori si reprezentanți ai societății civile din cadrul CSM, inclusiv doamna procuror general al Parchetului de pe lângă ICCJ Laura Codruța Kovesi; doamnele si domnii procurori din cadrul DNA care au solicitat autorizarea și prelungirea autorizării interceptării și înregistrării convorbirilor telefonice; doamnele și domnii judecători din cadrul ICCJ care au autorizat și au prelungit autorizarea interceptării și înregistrării convorbirilor telefonice".

Pe scurt, achitarea definitivă a Gabrielei Bîrsan înseamnă începutul unei adevărate furtuni în sistemul creat sub Traian Băsescu. 

1723
Tagurile:
achitare definitivă, statul paralel, judecători, ICCJ, DNA, Daniel Morar, Gabriela Bîrsan, Laura Codruţa Kovesi, Traian Băsescu, România
Tematic
Liviu Pleșoianu - dezvăluire care confirmă teama judecătorilor - de ce se tace?
Acuzaţii grave! Un judecător, „aflat în câmpul tactic al Sistemului"
Un cunoscut jurist și fost judecător moldovean dă de pământ cu Băsescu
Război total! Șef SPP: "Directorul SRI a ordonat execuția unui judecător"
Nicușor Dan

Nicușor Dan, validat definitiv ca primar al Capitalei

73
(reînnoit 15:40 26.10.2020)
Curtea de Apel București a respins cele 52 de contestații depuse împotriva validării lui Nicușor Dan ca Primar General al Capitalei.

BUCUREȘTI, 26 oct - Sputnik. Alegerea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei a fost validată definitiv după ce Curtea de Apel București a invalidat contestațiile depuse împotriva câștigătorului alegerilor pe Capitală.

Decizia Curții de Apel a fost luată pe motiv că apelurile au fost depuse mai  târziu decât era termenul legal.

Primarul ales al Capitalei anunța săptămâna trecută că preluarea mandatului său va mai întârzia cel puţin o săptămână, după ce au fost făcute 52 de apeluri în instanță, dar a afirmat că cele 52 de contestații sunt copiate una după alta și că cei care au depus apelurile sunt foști sau actuali consilieri PSD.

73
Tagurile:
București, Nicușor Dan
Tematic
Nicușor Dan, despre locurile din București cu potențial de infectare
Nicușor Dan, scos în față în scandalul ”Spălarea Banilor”!
Nicușor Dan, vești rele pentru bucureșteni: înghețăm în case?

Загрузка...
Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu, provocarea zilei pentru Marcel Ciolacu!

355
”Câte zile vor trece până când Ciolacu va face ce trebuie să facă?” Azi poate fi declanșat în Parlament un demers esențial pentru mutarea datei alegerilor – dar PSD nu reacționează.

BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Începând de azi, Parlamentul poate lua în discuție votarea cererii de reexaminare a legii care permite Parlamentului să stabilească data alegerilor. Deci, implicit, îi oferă posibilitatea amânării alegerilor, prevăzute acum pe 6 decembrie.

Reamintim că legea a fost votată de Parlament, dar a fost retrimisă spre reexaminare de Iohannis, după ce președintele a ținut-o până la finalul limitei legale.

Ciudat este că PSD nu spune nimic despre intrarea în discuție a reexaminării legii – dar Liviu Pleșoianu îi aduce aminte lui Marcel Ciolacu!

”Azi e prima zi în care Parlamentul poate respinge fără probleme cinismul letal al Groparului din Deal!”, scrie Pleșoianu, punând întrebarea cheie: ”Câte zile vor trece până când Ciolacu va face ce trebuie să facă?”

 Hai să numărăm împreună – propune Liviu Pleșoianu.

Întrând pe fondul subiectului, Pleșoianu explică că ”Groparul din Deal, pentru care "trebuie să moară oameni" ca să aibă Guvernul LUI, a retrimis în ultima zi legea prin care Parlamentul este îndrituit să stabilească data alegerilor”.

Dar, amintește Pleșoianu, ”această lege a fost adoptată ÎN ACEEAȘI ZI atât de Senat, cât și de Camera Deputaților, în ședințe separate, în data de 27 iulie 2020”.

”Ca atare, luni (26.10) sau cel târziu marți (27.10), Senatul și Camera Deputaților pot fără probleme să respingă cererea de reexaminare a lui Iohannis!”, atrage atenția Pleșoianu.

Ori, problema se pune clar, consideră recent demisionarul din PSD: ”Alegerile vor avea loc în 6 decembrie, numai dacă nu doar Iohannis, ci și CIOLACU și ceilalți lideri de partide parlamentare vor fi atât de cinici încât îi vor chema pe români LA ULTIMA URNĂ!”

”Dacă vor avea loc alegerile în 6 decembrie, dacă, după ce le-au interzis oamenilor desfășurarea firească a SĂRBĂTORILOR CREȘTINE, Iohannis va ține împreună cu Orban SCRUTINUL MORTUAR, atunci și ei, și cei care nu îi vor fi împiedicat (CIOLACU are un rol esențial!) vor trebui să fie acuzați nu doar de ZĂDĂRNICIREA COMBATERII BOLILOR, dar și de GENOCID și CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII!”, scrie deputatul Liviu Pleșoianu.

Reamintim că mai mulți parlamentari foarte cunoscuți ai PSD au demisionat și candidează acum la alegerile locale din partea PER. Printre aceștia sunt Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae și Cătălin Rădulescu, cărora li se adaugă și cunoscutul ex-primar al sectorului 5, Marian Vanghelie.

355
Tagurile:
Marcel Ciolacu, Liviu Pleșoianu
Tematic
Eliminarea lui Șerban Nicolae și Pleșoianu: Firea, implicată
Pleșoianu, mesajul anului - cei vizați n-au nicio replică!
NUCLEARA: Șerban Nicolae și Pleșoianu candidează!

Загрузка...
Donald Trump și Xi Jinping

Un as în mânecă: China, gata să-și vândă titlurile de stat ale SUA

0
(reînnoit 20:17 26.10.2020)
În cazul în care China va decide să vândă masiv titlurile de stat ale SUA, lumea s-ar putea scufunda într-un mare haos financiar.

MOSCOVA, 26 oct – Sputnik, Natalia Dembinskaia. Divergențele dintre China și SUA s-au intensificat din nou: războiul comercial s-a transformat în unul tehnologic. Deocamdată, Washingtonul blochează tehnologiile chineze pe care le consideră o amenințare pentru securitatea națională, iar China a amintit de principala sa armă: vânzarea portofoliului obligațiilor de stat americane de un trilion ar putea provoca prăbușirea valorii dolarului și a pieței hârtiilor de valoare. Este un scenariu extrem de periculos pentru întreaga economie mondială. Cât de departe este dispus să meargă Beijingul, aflați din materialul RIA Novosti.

Războiul tehnologic

În luna ianuarie, cele două mari economii ale lumii au făcut un pas important spre încheierea războiului comercial: au semnat un acord în prima fază, menit să restabilească treptat comerțului. Însă, pandemia de COVID-19 a dat totul peste cap. Washingtonul a acuzat Beijingul de răspândirea coronavirusului și a cerut despăgubiri financiare. În plus, americanii și-au anunțat retragerea din Organizația Mondială a Sănătății (OMS), pe care au acuzat-o că ar ține parte Chinei.

Саммит НАТО в Брюсселе
© Sputnik / Алексей Витвицкий

Odată cu apropierea alegerilor prezidențiale în SUA, tensiunea devine tot mai mare. Trump și-a amintit din nou despre daunele pe care le-ar fi provocat companiile chineze economiei americane. Chipurile, acestea “și-au luat” producerea și au furat secretele tehnologice.

În august, Washingtonul a acuzat Beijingul de imixtiune în campania electorală prin intermediul internetului și rețelele de socializare. În vizor a ajuns aplicația chineză TikTok. Aceasta trebuie să fie interzisă, în caz contrar guvernul Chinei va obține acces la datele cu caracter personal ale cetățenilor americanii care utilizează această aplicație, a declarat Casa Albă.

Proprietarul TikTok, compania chineză ByteDance, este forțată să-și vândă afacerea unor companii americane. Acest lucru urmează să aibă loc până pe 12 noiembrie. În caz contrar, Trump a amenințat cu blocarea serviciului.

Deocamdată nu e clar cum va răspunde China. Experții consideră că autoritățile chineze nu văd niciun rost să apere TikTok, pentru că îl consideră “dăunător”: distribuie un “conținut vulgar”, nu corespunde “valorilor socialismului” și contribuie la degradarea tineretului chinez.

Însă Washingtonul exercită presiuni și asupra Huawei, una dintre cele mai mari companii tehnologice chineze. Și Beijingul a amenințat deja cu interzicerea exportului de materiale strategice și tehnologii pentru companiile străine care ar putea reprezenta o “amenințare pentru securitatea națională”.

O discuție serioasă

Totodată, Beijingul a reamintit că statul chinez dispune de pârghii mult mai serioase. Este vorba de obligațiunile de stat ale SUA în valoare de un trilion de dolari.

Din cauza războiului comercial cu SUA, China încearcă să scape treptat de aceste hârtii de valoare. De la indicatorul de vârf de 1,32 trilioane de dolari în noiembrie 2014, investițiile în datoria de stat americană s-au redus cu peste 200 de miliarde. Dreptul urmare, în iunie 2019, locul de frunte al deținătorilor titlurilor de stat l-a ocupat Japonia, cu 1,12 trilioane.

Potrivit ultimului raport al Ministerului Finanțelor al SUA, la mijlocul lunii septembrie portofoliul chinez s-a redus până la 1,08 trilioane. În prima jumătate a anului, Beijingul a scăpat de titluri de stat americane în valoare de 106 miliarde, acesta fiind cel mai mare ritm al vânzărilor din anul 2015.

Însă, problema nu constă doar în divergențe de ordin economic. Unul dintre motivele pentru care China continuă să vândă titlurile de stat ale SUA sunt riscurile de devalorizare a dolarului, drept urmare a funcționării neîntrerupte a tiparniței.

Da, și datoria continuă să crească. În decursul a opt luni, Statele Unite au emis 7,7 trilioane de obligațiuni – un record absolut. Adică, economia este susținută exclusiv din împrumuturi.

Beijingul vede că Washingtonul nu este în stare să-și rezolve problemele economice fără tiparniță, iată de ce investițiile în datoria de stat americană devin riscante, menționează publicația chineză Global Times.

Vânzări masive?

Intensificarea conflictului dintre SUA și China doar sporește îngrijorările: dacă cel de al doilea mare creditor străin al economiei americane nu va rezista și va organiza o vânzare masivă a titlurilor de stat americane. Urmările unei astfel de decizii ar putea fi catastrofale. Lansarea masivă a hârtiilor de valoare poate provoca o panică pe piață.

Însă acest lucru nu-i este convenabil nici Chinei. În primul rând, vânzarea obligațiilor de100-200 miliarde într-o perioadă scurtă de timp ar duce la devalorizarea lor. În acest caz și costul activelor externe și a rezervelor Chinei se vor diminua semnificativ, exact așa cum se vor reduce și câștigurile de pe urma vânzării unor titluri de stat ieftinite.

În plus, se va prăbuși dolari, iar China nu are nevoie de asta. Slăbirea monedei americane va face exportul chinez mai scump.

Totodată, vânzarea masivă a titlurilor de stat ale SUA va limita posibilitățile Beijingului de a controla yuanul, în cazul în care războiul comercial va ieși de sub control. În cele din urmă, dolarii obținuți din vânzarea titlurilor de stat vor trebui investiți undeva, ceea ce este o sarcină deloc simplă.

Nu doar China ar avea probleme, toți vor avea de suferit.

“Prăbușirea piramidei americane a titlurilor de stat ar însemna o scufundare a întregii lumi într-un haos financiar, în comparație cu care crizele din 1998 sau 2008 vor părea un joc de copii. Iată de ce este puțin probabil ca acest lucru să se întâmplă în viitorul apropiat”, susține șeful bancului de criptovalute Chatex, Michael Ross-Johnson.

Cel mai probabil, renunțarea la dolar și titlurile de stat ale SUA vor decurge etapizat, ceea ce se și întâmplă în ultimii ani. Potrivit aprecierilor economistului chinez Xi Junyang, profesor la universitatea din Shanghai, Beijingul “va reduce treptat” portofoliul titlurilor de stat ale SUA aproximativ până la 800 miliarde de dolari, “în cazul unei evoluții normale a evenimentelor”. Însă varianta extremă nu este exclusă, spre exemplu, în cazul unui conflict militar.

0
Tagurile:
China, SUA
Tematic
China a răspuns la acuzațiile SUA de promovarea a unor informații false
Facebook etichetează presa „controlată de stat” din Rusia şi China, dar omite SUA
Zaharova a comentat confruntările dintre SUA şi China
Ministerul Afacerilor Externe din China cere SUA închiderea consulatului din Chengdu
UE lovește greu în SUA: Vicepreședintele CE transmite că UE trebuie să conlucreze cu China
China către SUA: ”Ajunge! Aţi provocat suficiente probleme”

Загрузка...