Eugen Tomac și Elena Băsescu

„Copilul lui Băsescu" de la tineret a plecat la PSD. Legătura cu Eugen Tomac

1272
(reînnoit 21:04 02.05.2018)
Alături de el, încă un reprezentant al Partidului Mişcarea Populară a îngroşat rândurile la social democraţi. Care este motivul.

BUCUREŞTI, 2 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Mişcări importante în partidul lui Traian Băsescu, Mişcarea Populară. Şi deloc favorabile formaţiunii, care şi-a pierdut, într-o singură zi, doi membri importanţi în favoarea Partidului Social Democrat.

Asta, în timp ce preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, se bucură de prezenţa tinerilor în partid.

„Mă bucur enorm că avem în PMP mulţi colegi parlamentari tineri, foarte mulţi tineri consilieri judeţeni şi locali în municipii, oraşe şi comune. Toţi tinerii care au dorit să facă performanţă în politică au reuşit în PMP", a scris Tomac pe pagina sa de Facebook.

Cu siguranţă aceste vorbe sunt spuse din suflet şi nimeni nu ar avea vreun motiv să se îndoiască de asta, numai că, în aceeaşi zi cu postarea motivantă şi motivaţională, fostul lider de tineret al PMP Gorj, Cătălin Brăilă, dar şi Gabriel Popa, preşedintele organizaţiei de tineret la nivel naţional a partidului alături de mai mulţi membri ai organizaţiei de tineret au plecat la Partidul Social Democrat.

Se ştie că toate declaraţiile lui Gabriel Popa făceau opoziţie PSD-ului.

Motivul plecării ar fi, spun sursele noastre, tensiunile avute cu Eugen Tomac. Mai exact, se pare că Tomac urmează principiul potrivit căruia cine nu e cu el e împotriva lui, aşa că face tot ce poate să îi marginalizeze pe cei care nu sunt cu el, găsindu-le înlocuitor. „Pedeapsa" merge până într-acolo încât „rebelul" nu mai „pupă" nici invitaţii la acţiuni ale partidului.

Într-un comunicat de presă trimis Agerpres, Gabriel Popa a precizat că a vrut ca, astăzi, vocea tinerilor să se facă auzită şi că motivele pentru care au intrat în politică, alături de Partidul Mişcarea Populară nu au fost materializate.

„De aceea, în mod firesc, ne-am îndreptat către PSD, partidul care până acum a luat cele mai multe decizii în favoarea tinerilor şi în care noile generaţii au cele mai multe şanse de a accede în funcţiile publice. Vrem ca vocea noastră să conteze", a explicat Popa, care a adăugat că locul său şi al colegilor din OTPMP este în partidul în care vor putea construi şi în care vor putea realiza ceva pentru tineri.

Şi Cătălin Brăilă, de la Gorj, a precizat că mulţi tineri din PMP îl vor urma.

Dacă toată această operaţiune de „debarcare" din Partidul Mişcarea Populară a tinerilor este „rodul" lui Eugen Tomac, atunci formaţiunea lui Băsescu are o problemă. Care, dacă nu vrea ca formaţiunea să aibă soarta PNŢ-ului, mult mai devreme, ar trebui să plece urechea şi la cei care, nefiind atât de obedienţi ca Tomac, se implică trup şi suflet pentru binele partidului.

1272
Tagurile:
migrare, PSD, PMP, Eugen Tomac, Cătălin Brăilă, Gabriel Popa, România
Tematic
Şocant! Deputatul PMP Eugen Tomac vede sfârşitul PSD şi îl deplânge pe Năstase
DNA cere încuviințarea arestării finului Elenei Udrea, deputat PMP
Nicușor Dan

Nicușor Dan, validat definitiv ca primar al Capitalei

65
(reînnoit 15:40 26.10.2020)
Curtea de Apel București a respins cele 52 de contestații depuse împotriva validării lui Nicușor Dan ca Primar General al Capitalei.

BUCUREȘTI, 26 oct - Sputnik. Alegerea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei a fost validată definitiv după ce Curtea de Apel București a invalidat contestațiile depuse împotriva câștigătorului alegerilor pe Capitală.

Decizia Curții de Apel a fost luată pe motiv că apelurile au fost depuse mai  târziu decât era termenul legal.

Primarul ales al Capitalei anunța săptămâna trecută că preluarea mandatului său va mai întârzia cel puţin o săptămână, după ce au fost făcute 52 de apeluri în instanță, dar a afirmat că cele 52 de contestații sunt copiate una după alta și că cei care au depus apelurile sunt foști sau actuali consilieri PSD.

65
Tagurile:
București, Nicușor Dan
Tematic
Nicușor Dan, despre locurile din București cu potențial de infectare
Nicușor Dan, scos în față în scandalul ”Spălarea Banilor”!
Nicușor Dan, vești rele pentru bucureșteni: înghețăm în case?

Загрузка...
Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu, provocarea zilei pentru Marcel Ciolacu!

350
”Câte zile vor trece până când Ciolacu va face ce trebuie să facă?” Azi poate fi declanșat în Parlament un demers esențial pentru mutarea datei alegerilor – dar PSD nu reacționează.

BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Începând de azi, Parlamentul poate lua în discuție votarea cererii de reexaminare a legii care permite Parlamentului să stabilească data alegerilor. Deci, implicit, îi oferă posibilitatea amânării alegerilor, prevăzute acum pe 6 decembrie.

Reamintim că legea a fost votată de Parlament, dar a fost retrimisă spre reexaminare de Iohannis, după ce președintele a ținut-o până la finalul limitei legale.

Ciudat este că PSD nu spune nimic despre intrarea în discuție a reexaminării legii – dar Liviu Pleșoianu îi aduce aminte lui Marcel Ciolacu!

”Azi e prima zi în care Parlamentul poate respinge fără probleme cinismul letal al Groparului din Deal!”, scrie Pleșoianu, punând întrebarea cheie: ”Câte zile vor trece până când Ciolacu va face ce trebuie să facă?”

 Hai să numărăm împreună – propune Liviu Pleșoianu.

Întrând pe fondul subiectului, Pleșoianu explică că ”Groparul din Deal, pentru care "trebuie să moară oameni" ca să aibă Guvernul LUI, a retrimis în ultima zi legea prin care Parlamentul este îndrituit să stabilească data alegerilor”.

Dar, amintește Pleșoianu, ”această lege a fost adoptată ÎN ACEEAȘI ZI atât de Senat, cât și de Camera Deputaților, în ședințe separate, în data de 27 iulie 2020”.

”Ca atare, luni (26.10) sau cel târziu marți (27.10), Senatul și Camera Deputaților pot fără probleme să respingă cererea de reexaminare a lui Iohannis!”, atrage atenția Pleșoianu.

Ori, problema se pune clar, consideră recent demisionarul din PSD: ”Alegerile vor avea loc în 6 decembrie, numai dacă nu doar Iohannis, ci și CIOLACU și ceilalți lideri de partide parlamentare vor fi atât de cinici încât îi vor chema pe români LA ULTIMA URNĂ!”

”Dacă vor avea loc alegerile în 6 decembrie, dacă, după ce le-au interzis oamenilor desfășurarea firească a SĂRBĂTORILOR CREȘTINE, Iohannis va ține împreună cu Orban SCRUTINUL MORTUAR, atunci și ei, și cei care nu îi vor fi împiedicat (CIOLACU are un rol esențial!) vor trebui să fie acuzați nu doar de ZĂDĂRNICIREA COMBATERII BOLILOR, dar și de GENOCID și CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII!”, scrie deputatul Liviu Pleșoianu.

Reamintim că mai mulți parlamentari foarte cunoscuți ai PSD au demisionat și candidează acum la alegerile locale din partea PER. Printre aceștia sunt Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae și Cătălin Rădulescu, cărora li se adaugă și cunoscutul ex-primar al sectorului 5, Marian Vanghelie.

350
Tagurile:
Marcel Ciolacu, Liviu Pleșoianu
Tematic
Eliminarea lui Șerban Nicolae și Pleșoianu: Firea, implicată
Pleșoianu, mesajul anului - cei vizați n-au nicio replică!
NUCLEARA: Șerban Nicolae și Pleșoianu candidează!

Загрузка...
Coronavirus în Franța

Franţa: Un nou lockdown total duce la „prăbușirea economiei”

0
Într-o Franță puternic afectată de al doilea val de coronavirus, președintele MEDEF (Mouvement des entreprises de France) și-a exprimat îngrijorarea că un nou lockdown total ar provoca o „prăbușire a economiei”, iar ţara nu s-ar putea redresa.

BUCUREŞTI, 26 oct – Sputnik. Guvernul francez nu exclude posibilitatea unui nou lockdown total la nivel naţional pentru a face față celui de-al doilea val de infectări cu Covid-19. Întrebat de postul RMC, pe 26 octombrie, șeful Mouvement des Entreprises de France (MEDEF), Geoffroy Roux de Bézieux, a avertizat cu privire la prăbuşirea economiei în cazul unui lockdown total.

„Dacă ne blocăm complet ca în martie, ne îndreptăm spre o prăbușire a economiei franceze şi riscăm să nu ne mai putem redresa”, a avertizat acesta, adăugând că nu va fi vorba doar de o „recesiune de 10%” în 2020.

În timpul primului lockdown în martie, economia se descurca bine, iar „companiile au rezistat șocului”. „Dar acum organizațiile sunt slăbite (…). Piețele au o capacitate de recuperare incredibilă, dar vom intra într-o situaţie foarte, foarte grea”, a avertizat Geoffroy Roux de Bézieux, citat de Sputnik France

Găsiți un echilibru

În ciuda instituirii unui blocaj care afectează două treimi din populația Franţei, mai mulți medici și politicieni solicită tot mai mult intensificarea restricţiilor.

Potrivit lui Roux de Bézieux, faptul că situația se va agrava îngrijorează foarte mulţi oameni, care și-au redus deja cheltuielile pentru consum. Companiile sunt deja „foarte îndatorate”, a mai spus acesta.

„Dacă introducem lockdown generalizat, antreprenorii VSE și IMM-urile (întreprinderi foarte mici și mici) nu vor mai recurge la EMP”, adică la împrumuturile garantate de stat introduse pentru a sprijini companiile aflate în dificultate. „Urmează câteva luni foarte dificile, dar trebuie să mergem mai departe, căutând un echilibru între economie și sănătate”, a conchis președintele MEDEF.
0
Tagurile:
coronavirus, Franța
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Franța, nou record de cazuri – Parisul, pustiu - VIDEO
Atacul terorist: Franța va expulza 231 străini radicalizați
Avertisment: risc de război civil în Franța
Record zilnic și peste un milion de cazuri COVID în Franța
Stare de urgență sanitară în Franța până la 16 februarie

Загрузка...