Premierul român Viorica Dăncilă și Beniamin Netaniahu, premierul Israeului

Israel: Reacție ciudată la cererea de demitere a premierului preluări din Iohannis!

2264
(reînnoit 17:21 27.04.2018)
Un important vector al opiniei publice din Israel are o atitudine circumspectă și preia din ideile formulate de președintele Klaus Iohannis.

BUCUREȘTI, 27 aprilie — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cotidianul Jerusalem Post, care s-a implicat activ în conflictul guvern — președinte în cazul relocării ambasadei române la Ierusalim, adoptă o atitudine relativ neutră în cazul declarației lui Klaus Iohannis prin care cere demisia premierului Dăncilă chiar preiau din ideile expuse de Iohannis, chiar dacă acestea nu sunt în acord cu prevederile legale. 

"Președintele României cere premierului să demisioneze după vizita în Israel", titrează Jerusalem Post. 

Textul însă se referă nu la cuvintele folosite de Iohannis în declarație, ci amintește de ceva pe care guvernul în contestă — că memorandumul ar fi fost "secret". 

„Președintele României, Klaus Iohannis, i-a cerut primului-ministru Viorica Dăncilă să demisioneze, vineri, după ce guvernul a aprobat un memorandum secret pentru a muta ambasada țării în Israel la Ierusalim și a omis să-l consulte pe președinte". 

În plus, cotidianul israelian face o afirmație care trece chiar dincolo de realitatea drepturilor președintelui — Iohannis are ultimul cuvânt în problema relocării ambasadei, ceea ce nu e adevărat. 

"Guvernul român a susținut mutarea ambasadei sale în Israel la Ierusalim, președintele, care are ultimul cuvânt în această problemă, susținând că această măsură ar putea încălca legea internațională", scrie Jerusalem Post.

Mai mult, Jerusalem Post preia și ideea lui Iohannis conform cărui Dăncilă trebuia să-l consulte pe președinte înainte de a pleca în vizita din Israel — alt aspect care nu e prevăzut expres în legislația română. 

Iată deci că, departe de a avea o poziție radicălă, presa din Israel se manifestă neutru, chiar înclinând puțin spre Iohannis. Reamintim că, acum câteva zile, același cotidian a publicat articolul analistului român Radu Golban care îl denunța pe Iohannis ca sprijinitor al unei grupări de sorginte nazistă, căreia i-a retrocedat bunuri imobile.

2264
Tagurile:
Jerusalem Post, prim-ministru, guvern, Viorica Dăncilă, Radu Golban, Klaus Iohannis, Ierusalim, Israel, România
Тема:
SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (49)
Tematic
Iohannis a pornit războiul! Taberele sunt împărţite - e grav!
S-a mutat la Ierusalim… ceața de la București! Interese, controverse și un pas înapoi!
Cine va aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim în România în acest an
O gară din Ierusalim va purta numele lui Donald Trump
România, printre statele care negociază mutarea ambasadei la Ierusalim?
De ce Dragnea vrea să mute ambasada României la Ierusalim?
Ierusalim: Liderul Hamas cheamă la o "nouă intifadă" după anunțul lui Trump
Ierusalim, capitala discordiei
Atac armat lângă Ierusalim: Trei israelieni uciși, unul rănit (VIDEO)
(VIDEO) Atac cu împușcături la Muntele Templului din Ierusalim, mai mulți răniți
Focul haric s-a aprins la Ierusalim și în acest an
Care este semnificația intrării Domnului în Ierusalim pe asin neîmblânzit
Lucian Romașcanu

PSD bate obrazul PNL, cerându-le liberalilor nu mai atace instituțiile statului

26
PSD, prin vocea purtătorului de cuvânt, le-a cerut liberalilor astăzi, de Ziua Justiției, să nu mai atace Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională

BUCUREȘTI, 5 iulie - Sputnik, Marius Holdean. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a dat o replică dură puterii de Ziua Justiției, cerându-le liderilor PNL să nu mai critice Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională.

"Astăzi este Ziua Justiţiei. Este important să avem o Justiţie corectă, este important să avem Justiţie profesionistă şi dincolo de orice bănuială, pentru că Justiţia este fundamentul statului de drept în orice ţară de pe această planetă”, a spus Romașcanu.

El a invocat derapajele flagrante ale premierului, care şi-a găsit un inamic de serviciu în Curtea Constituţională şi care atacă această instituţie fundamentală în aproape fiecare zi din an.

”Nu pot să nu îl menţionez pe acest Adonis agresiv al PNL, Florin Roman, care mai nou a găsit noi membri într-o axă a răului din mintea dumnealui. Înţeleg până la urmă că menţionează PSD, este un lucru pe care îl face permanent, dar nu poţi să menţionezi într-o axă a răului din România Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Romașcanu spune că astfel de atacuri reprezintă ceva extrem de grav și i-a somat pe liderii PNL să înceteze imediat orice atac la instituţiile fundamentale ale ţării.

”Dacă există ceva ce nu funcţionează în aceste instituţii lucrurile acestea se corectează prin legi, prin acţiune politică şi nu prin declaraţii populiste şi politicianiste care nu fac decât să slăbească încrederea în statul de drept şi să slăbească încrederea în Justiţie", le-a transmis el liberalilor.
26
Tematic
Olguța dă în vileag planul secret PNL – cum se va lua ce a rămas în proprietatea statului
Un nou sondaj dă fiori politicienilor! PNL nu stă pe teren sigur – Băsescu îi dă lovitura
Un celebru ex-ministru al Economiei pune la punct PNL – ce trebuia făcut cu programul
O cunoscută agenție pune problema DIZOLVĂRII PNL: ”Militează împotriva statului de drept”

Загрузка...
Klaus Iohannis

În plin scandal legat de achizițiile Guvernului, Iohannis se luptă din gură cu corupția

386
De Ziua Justiţiei, președintele Klaus Iohannis a transmis printr-un mesaj că lupta împotriva corupţiei rămâne o prioritate, fiindcă acest flagel împiedică dezvoltarea economică şi socială, afectează consolidarea democraţiei şi, de aceea, trebuie ferm combătut.

BUCUREȘTI, 5 iul - Sputnik, Marius Holdean. Mesajul președintelui Iohannis de susținere a luptei anti-corupție vine într-un moment în care Guvernul susținut de acesta este prins în mai multe scandaluri legate de achizițiile obscure făcute în perioada de urgență, dintre care cel mai cunoscut este cazul Unifarm.

Dar, prin mesaj, Iohannis se umflă în pene ca mare susținător al anti-corupției și spune că ”toleranţa zero faţă de orice act de corupţie va produce schimbări profunde şi benefice la nivelul întregii societăţi". Doar că ea nu se aplică și în cazul PNL.

"Cu ocazia Zilei Justiţiei, felicit întregul personal din sistemul judiciar pentru activitatea pe care o desfăşoară, mai ales în contextul dificil provocat de epidemia de COVID-19. Justiţia are misiunea de a apăra drepturile, libertăţile fundamentale şi interesele legitime ale cetăţenilor”, spune Iohannis în mesajul său, la o zi după ce Ludovic Orban a îndenat ca românii să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale.

”Ultimele luni au generat, de asemenea, şi schimbări care anterior erau greu de imaginat în domeniul Justiţiei. Tranziţia spre mediul online ca mijloc de soluţionare a litigiilor sau plusul de eficienţă adus pentru justiţiabili şi pentru personalul din domeniul Justiţiei sunt dovezi clare că folosirea noilor tehnologii şi a beneficiilor acestora pentru înfăptuirea actului de justiţie trebuie să devină o regulă, iar nu o excepţie. Noile standarde atinse înseamnă, de fapt, o democraţie mai funcţională, motiv pentru care încurajez toţi actorii din sistemul judiciar să continue cu hotărâre eforturile în această direcţie", a lansat Iohannis un apel pentru ”justiția online”.

Pentru că e vorba de justiție, Iohannis a trimis săgeți spre PSD, ca să nu fie nevoit să amintească de problemele de integritate ale propriului său Guvern.

”În ultimii ani, agenda publică a fost dominată de încercări repetate de a subordona Justiţia politicului, iar întreaga energie a forţelor democratice din România s-a concentrat pe stoparea unor astfel de demersuri”, a mai spus Iohannis în mesaj.

Și, pentru că USR i-a contestat Strategia Națională de Apărare pentru că nu mai făcea din corupție un punct central, Iohannis a  afirmat în mesajul său de astăzi că ”lupta împotriva corupţiei rămâne o prioritate, fiindcă acest flagel împiedică dezvoltarea economică şi socială, afectează consolidarea democraţiei şi, de aceea, trebuie ferm combătut. Toleranţa zero faţă de orice act de corupţie va produce schimbări profunde şi benefice la nivelul întregii societăţi", a fost mesajul lui Iohannis.

Desigur, e vorba de corupții altora, pentru că despre problemele Guvernului PNL nu a suflat nici o vorbuliță.

386
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
În fine, un lider PSD îl ia de guler pe Orban în cel mai mare scandal în care e implicat
Analist: Ludovic Orban e prins ca într-o menghină în capcana măștilor de protecție
Stanciu, APC: ”Ministrul Sănătății și-a permis să încalce Constituția României”

Загрузка...