Tamar Samash, Ambasadorul Statului Israel în România

"Vizita", explicată de Ambasadorul israelian: iată de ce merge Dragnea în Israel

1331
(reînnoit 19:03 25.04.2018)
"Liviu Dragnea merge în Israel şi merge şi premierul - este important pentru noi să invităm în Israel liderii Guvernului român".

BUCUREȘTI, 25 apr — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Declarațiile lui Liviu Dragnea și decizia Guvernului de a demara procedura de mutare a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim au generat o discuțiile aprinse. Chiar mai mult de atât! În plus, comentariile au degenerat, transformând o chestiune internațională atât de serioasă într-o secvență a bătăliei politice interne.

În acest context, vin ca o aducere la rațiune declarațiile date acum puțin timp de ambasadoarea Israelului la Bucureşti, Tamar Samash. Excelența Sa a explicat că premierul român Viorica Dăncilă și preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au fost invitați la Tel Aviv în vederea unei întâlniri cu premierul Benjamin Netanyahu.

Iar ambasadoarea expune această întâlnire într-o lumină firească, risipind controversele, ba chiar accentuând un aspect favorabil și laudativ pentru România — "este important pentru noi să invităm în Israel liderii români". Care stat influent din zona "strategică" mai declară așa ceva?

"Liviu Dragnea merge în Israel şi merge şi premierul — au fost invitaţi în Israel să se întâlnească cu Netanyahu, aşa că merg", spune simplu E.S. Tamar Samash. "Sunt relaţii foarte bune între România şi Israel, tot timpul. Este important pentru noi să invităm în Israel liderii Guvernului român".

Iar aceasta este doar o etapă — "Acum îi avem pe domnul Dragnea şi pe doamna Dăncilă care vor veni în Israel", ceea ce dă de înțeles că vor urma invitații și pentru alți demnitari români.

În privința întâlnirilor din aceste zile, ambasadoarea speră că vor fi "nu doar bune, ci şi fructuoase, care să dezvolte domeniile în care putem coopera". Despre ce domenii e vorba și care sunt acestea? "Se doreşte o dezvoltare mai puternică a relaţiilor economice: cooperarea în domeniul cybersecurităţii, agriculturii, dar şi în ceea ce priveşte cultura", a declarat ambasadorul Israelului.

"Este foarte important, pentru că sunt aproximativ 400.000 de israelieni care au venit din România sau vorbesc română", a declarat ambasadoarea. "De asemenea, pentru noi este important să arătăm publicului român ce avem de arătat şi ce avem în comun pentru că, de fapt, avem atât de multe valori şi idei în comun — filme, teatru, muzică", a conchis Excelența Sa Tamar Samash, într-un interviu acordat agenției naționale AGERPRES.

1331
Tematic
Adevăratul motiv al vizitei unui înalt oficial din Israel, ascuns de MAE!
Iran: Israelul va răspunde pentru atacurile sale cu rachete
Israelul acuză Siria de utilizare a armelor chimice
Avioane de luptă israeliene au ţintit baza aeriană din Siria - Ministerul rus al Apărării

Загрузка...