Cristian Boureanu

Costa Rica se pregătește pentru un nou refugiat - Boureanu, rezident american

926
(reînnoit 20:43 24.04.2018)
"În perioada 2010-2017, Cristi Boureanu a primit "2,2 milioane de euro (din care 1.053.500 euro în numerar, iar restul sub forma altor beneficii materiale.

BUCUREȘTI, 24 apr — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acțiune în forță a DNA, vrând parcă să dea peste cap toate acuzațiile că s-ar orienta numai în direcția PSD-ALDE.

Unul dintre oamenii de încredere ai fostului președinte Băsescu, ex-deputatul Cristian Boureanu a ajuns, în cursul zilei de astăzi, la sediul DNA, în dosarul ce îl are cap de afiș chiar pe fostul ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, adică personajul ce i-a furat prima soție junelui politician, altminteri finul său! Telenovelă, ce să mai vorbim!

Procurorii l-au anunțat azi că este inculpat în acest dosar extrem de complicat, cu implicații internaționale. încheierea şi executarea contractelor de reabilitare a liniei ferate Bucureşti — Constanţa. O firmă străină a corupt timp de peste 10 ani, 2005 — 2014, plătind comisioane de peste 20 miliaone de euro! Să reamintim că, printre miniștrii care au concus domeniul respective se numără Ludovic Orban, iar majoritatea funcționarilor din minister erau de pe vremea lui Traian Băsescu.

În dosarul care-l vizează pe Boureanu, e vorba de contracte de comision, cu valori mari, preluate în cursul anului 2009, "pe fondul schimbărilor politice ca urmare a alegerilor parlamentare din anul anterior și al crizei economice". Asta spun procurorii, dar atenție cum se derulează mai departe povestea.

Criza a dus la întârzierea plății facturilor, iar reprezentanții unei societăți străine care se ocupa de reabiliatarea tronsonului de cale ferată București — Constanța au ajuns la "o nouă înțelegere privind plata unui comision de 10% din sumele încasate de la statul român în baza acelorași contracte de reabilitare a căii ferate, către Vlădescu Sebastian, către Constantin Dascălu (secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor în perioada ianuarie 2009 — octombrie 2010) și către Cristian Boureanu (deputat în Parlamentul României)".

"Concret, în perioada 23 decembrie 2009 — 3 septembrie 2010, Vlădescu Sebastian și Dascălu Constantin, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, au acceptat promisiunea remiterii unor sume de câte 2 milioane de euro de la reprezentantul în România al companiei străine, pentru ca să își îndeplinească atribuțiile de serviciu într-un mod care să asigure, pe de o parte, finanțarea și plata lucrărilor efectuate la tronsonul de cale ferată București-Constanța și, pe de altă parte, finanțarea și plata efectivă a TVA restantă de la lucrările efectuate la tronsonul București — Câmpina".

Deci, cu asta se ocupa echipa celui mai "anticorupt" guvern, condus de Emil Boc — dar, toată lumea era de accord că adevăratul șef al guvernului era Traian Băsescu. Care, sigur, nu știa nimic, ca și în cazul fratelui său, sau al Elenei Udrea, sau al multor altor actuali "penali". Dar iată și ce făcea Boureanu, una dintre portavocile PDL, cel mai bătăios emul al lui Băsescu.

"În anul 2009, Boureanu Cristian, deputat în Parlamentul României, a acceptat promisiunea de a primi alte 2 milioane de euro pentru ca, în schimbul acestei sume, să își exercite influența asupra lui Vlădescu Sebastian, precum și asupra conducerii Ministerului Transporturilor, în beneficiul companiei străine, în sensul celor anterior menționate".

Conform procurorilor, demnitarii băsiști inculpați au creat un circuit fictiv, "conceput pe cinci nivele", prin care sumele de bani "au plecat de la societatea străină și au ajuns la persoanele susmenționate".

Banii au plecat în paradisuri fiscale, la bănci din Cipru și Elveția, iar în final, banii au ajuns "în societăți indicate de destinatarii sumelor, fie au fost retrași în numerar, fiind transportați și predați în România persoanelor mai sus indicate, implicate în înțelegerea inițială".

Tare, sau ce?… de exemplu, în perioada 2010-2017, Cristi Boureanu a primit, conform procurorilor, "aproximativ 2,2 milioane de euro (din care 1.053.500 euro în numerar, iar restul sub forma altor beneficii materiale, respectiv plata unor servicii turistice, plata aportului la capitalul a două firme la care era asociat și alte plăți solicitate de către acesta", arată procurorii DNA. 

Astăzi, Cristian Boureanu s-a dus la DNA "pentru a-și plăti cauțiunea de 200.000 de euro, impusă de procurori în acest dosar", afirmă Antena 3.

La ieșirea de la DNA, Boureanu, a spus că… "el nu este cercetat pentru luare de mită"! Nu, e vorba de trafic de influență și luare de mită.

"Apelez la înțelegerea dumneavoastră, lăsați un pic dosarul să curgă și veți avea toate informațiile. Nici nu se discută despre mine că am luat mită, în dosar", le-a spus Cristi Boureanu jurnaliștilor, la ieșirea de la DNA.

O poveste în care, ca de obicei, găsim tot felul de zmei din România, dar balaurul care a dat șpaga, deci a corrupt pentru a obține foloase, e străin. Și nu se vorbește de el.

În privința lui Cristi Boureanu, viața sa complicată a ascuns multe aventuri financiare — pe care publicul nu le cunoaște, dar serviciile îmi e greu să cred că nu știau… Și, implicit, Băsescu și alții din PD și PDL. Ce urmează?

Ca și în cazul Elenei Udrea sau al Alinei Bica, alte insrumente ale lui Băsescu și ale străinilor, va urma cererea de refugiu într-o țară foarte îndepărtată, probabil tot Costa Rica. Am uitat să menționez că Boureanu este rezident american?… 

926
Tagurile:
perspectiva, inculpat, acuzații, DNA, Cristian Boureanu, România
Tematic
Fuga Elenei Udrea face prima victimă în Costa Rica
Ingrid Mocanu o face praf pe Laura Kovesi: "Fugiți în Costa Rica!"
Marcel Ciolacu

Acuze fără precedent! Ciolacu spune Guvernul practică ”terorismul politic”!

6
Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a scris astăzi pe contul său de Facebook că rectificarea bugetară anunțată de Guvern reprezintă ”continuarea unui terorism politic”.

BUCUREȘTI, 14 aug - Sputnik. Pentru Marcel Ciolacu, rectificarea bugetară anunțată de Guvern este una „a răzbunării față de popor”, fiind o rectificare bugetară care nu rezolvă niciuna dintre marile probleme ale țării, făcută în bătaie de joc și în disprețul realității.

Ciolacu mai scrie pe Facebook că tăierile de venituri, anunțate de Putere, nu doar că sunt contrare legilor în vigoare, dar sfidează realitatea dată de explozia prețurilor și de scăderea nivelului de trai.

”O rectificare bugetară prin care Puterea și-a asigurat continuarea unui terorism politic prin racolarea de primari din fonduri guvernamentale și dovada clară a bătăii de joc față de viitorul României. Bani doar de rapt și de racolat! Nu investiții, nu sprijin pentru agricultura românească afectată de secetă sau pentru economia națională pusă pe butuci de măsuri aberante”, a criticat liderul PSD rectificarea bugetară a Guvernului.

Mai mult, Ciolacu arată că rectificarea vizează doar „asigurarea luxului prezidențial, prin care s-au premiat serviciile și s-au penalizat instituțiile care și-au permis să controleze tunurile date sub pretextul pandemiei”, cu trimitere la Curtea de Conturi care s-a trezit cu bugetul tăiat după ce a evidențiat cheltuielile ilegale făcute de Guvern în perioada pandemiei. Liderul PSD a promis că rectificarea bugetară va fi corectată în Parlament.

Astăzi, în ședința de Guvern, Executivul ar putea aproba ordonanța de urgență pentru rectificarea bugetară, după care bătălia se va muta în Legislativ.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

6
Tagurile:
terorism, Guvernul, Marcel Ciolacu
Tematic
NUCLEARA: ”Echipa Ciolacu” a fost dată în vileag! Absențe notabile, probleme majore
Ciolacu, băgat la mijloc de Năstase și Severin: ”E perspectiva ivirii unui PSD după PSD”
Marcel Ciolacu, declarație surpriză despre Iohannis – cum îi justifică atitudinea

Загрузка...
Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, și Klaus Iohannis

Ambasadorul SUA sare în ajutorul lui Iohannis și al lui Orban

46
În contextul în care președintele Iohannis și premierul Orban au fost ținta criticilor pentru felul în care interlopii își fac de cap în România, ambasadorul SUA la București a ieșit astăzi cu cuvinte de laudă la adresa autorităților române.

BUCUREȘTI, 14 aug - Sputnik. Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a încercat astăzi să îi scape din încurcătură pe președintele României și Guvernul PNL care au devenit ținta criticilor din cauza felului în clanurile interlope își fac de cap în România.

Zuckerman este însă de altă părere, el având cuvinte de laudă la adresa autorităților române, și a pasat responsabilitatea la Parlament și la PSD, pe modelul acreditat deja de Iohannis: tot ce se întâmplă rău e din cauza opoziției!

Astfel, Zuckerman a declarat astăzi că, în urmă cu două luni, a solicitat Parlamentului României să înăsprească legislaţia pentru a preveni şi stopa traficul de persoane și s-a arătat dezamăgit de faptul că liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a răspuns spunând că legile româneşti curente şi statul de drept sunt suficiente în combaterea acestei probleme.

„Pe 26 iunie, am vorbit despre raportul privind traficul de persoane pe anul 2019 publicat în Statele Unite. Raportul arată că problema traficului de persoane în România a fost provocată de derapajele privind statul de drept în perioada guvernului precedent. Am cerut Parlamentului să acţioneze şi să adreseze această problemă. Este foarte dezamăgitor că liderul PSD Ciolacu a răspuns spunând că legile româneşti curente privind traficul de persoane şi statul de drept sunt suficiente. Nu sunt!”, a direcționat Zuckerman responsabilitatea spre Parlament în ciuda faptului că decizia este la Guvern și la președintele țării.

Zuckerman a cerut Parlamentului României să aprobe legile dure necesare pentru eliminarea traficului de persoane şi crimei organizate.

”O legislaţie consolidată care să îi priveze pe cei condamnaţi de profiturile dobândite prin acţiuni infracţionale este imediat necesară şi legi care să ducă la procese şi sentinţe rapide în urma plângerilor penale sunt imperativ necesare.  Eforturile din momentul de faţă ale Guvernului Orban pentru întărirea statului de drept, pentru oprirea traficului de persoane şi oprirea crimei organizate sunt remarcabile”, a împărțit buline albe și negre Zuckerman într-o declaraţie de presă susţinută la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, din Otopeni.

Intenția de a scoate basma curată Guvernul și de a da vina pe PSD este evidentă, deși în urmă cu câteva zile Zuckerman avea numai cuvinte de laudă pentru Ciolacu. Dar acum era urgent să salveze imaginea Guvernului!

Mai departe, Zuckerman a promis că SUA vor folosi orice lege disponibilă şi resurse pentru a ajuta Guvernul român să pună capăt şi să descurajeze traficul de persoane.

”Am făcut această promisiune poporului român şi Guvernului României. Acum lăsaţi-mă să fac o altă promisiune. Acesta este doar începutul. După cum am spus, nu va exista niciun refugiu pentru cei care fac trafic de persoane. Sunteţi criminali, sunteţi laşi şi să vom urmări în România, în SUA, în afara graniţelor noastre şi oriunde v-aţi ascunde”, a mai spus ambasadorul.

El i-a mulțimit ministrului de Interne Vela, ministrului de Justiţie Predoiu şi procurorului general Gabriela Scutea ”pentru eforturile lor care au culminat în extrădarea de astăzi”, insistând că aceștia și-au ţinut cu toţii promisiunile să combateţi traficul de persoane.

Laude fără număr pentru activitatea anti-infracțională a Guvernului, în timp ce clanurile mafiote își fac de cap în România, iar polițiștii îi păzesc în timpul înmormântărilor!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

46
Tagurile:
Ludovic Orban, Klaus Iohannis, Ambasadorul SUA
Tematic
PSD e călcat în picioare de Zuckerman, dar Ciolacu tace… și UMILEȘTE Drapelul Național!
Cristoiu: Zuckerman e obraznic, îl vrea pe Ciolacu șef la PSD, îi e teamă de un Dragnea!
Zuckerman, declarație de ridicol absolut! Obrăznicie la adresa PSD și a Parlamentului
Reacție la dezvăluirea generalului SIE: ”Zuckerman, o rușine pentru ideea de diplomație!”
Zuckerman recidivează, nou atac la ridicol la PSD, alimentat chiar de doi foști miniștri

Загрузка...
Alegerile prezidențiale din Belarus

CEC din Belarus a anunțat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale

0
Comisia Electorală Centrală din Belarus a anunțat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale din țară.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Comisia Electorală Centrală a anunțat rezultatele finale a alegerilor prezidențiale din Belarus. Astfel, președintele în exercițiu, Aleksandr Lukașenko, a obținut 80,1 la sută din voturi.

Locul doi este ocupat de Svetlana Tihanovskaia, cu 10,12 la sută din voturi. În acest fel, Lukașenko este reales în funcția de șef al statului pentru a șasea oară.

Alegerile prezidențiale s-au desfășurat duminica trecută, pe 9 august. Opoziția nu recunoaște rezultatele scrutinului, iar oponenții actului lider Belarus protestează de cinci zile în capitala țării.

0
Tagurile:
Svetlana Tihanovskaia, Aleksandr Lukașenko, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Ministrul belarus de Interne le-a cerut scuze celor care au fost bătuți accidental
A patra noapte de proteste în Belarus: iată ce s-a întâmplat
Curtea Supremă din Belarus a publicat lista tuturor celor arestați: 566 de persoane
Polonia și țările baltice se propun mediatori în conflictul din Belarus

Загрузка...