Premierul României, Vasilica-Viorica Dăncilă

"Surpriza" Dăncilă continuă - se pare s-a ținut de cuvânt, dar ceva nu e în regulă

852
(reînnoit 16:35 23.04.2018)
Viorica Dăncilă "a semnat proiectul"?! De ce? De ce nu și schițele de mână, ciornele?... Premierul trebuie să semneze documentul final, nu proiectul!

BUCUREȘTI, 23 apr — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum era programată, întâlnirea de la guvern între Tudorel Toader și Viorica Dăncilă a avut loc. Subiectul — sesizarea CCR în cazul revocării Laurei Kovesi, mai precis în cazul refuzului președintelui.

Imediat după întâlnirea care a durat 30 de minute, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că sesizarea "va ajunge în cursul zilei de azi la Curtea Constituţională a României".

"M-am întâlnit cu doamna premier, i-am prezentat proiectul de sesizare a Curţii Constituţionale, argumentele, conţinutul acelui proiect", a spus Toader, care a plusat — "Domnia sa a fost de acord, l-a semnat în prezenţa mea".

În cursul zilei de astăzi, sesizarea ajunge la Curtea Constituţională, ne asigură Tudorel Toader.

Ceva nu e în regulă, de fapt mai multe. Primo — Dăncilă "a semnat proiectul"?! De ce? De ce nu și schițele de mână, ciornele?… Premierul trebuie să semneze scrisoarea către CCR, nu proiectul!

Și, până la urmă, cine sesizează CCR, că nu spune nimeni clar? Ministrul sau premierul, în numele Guvernului?

După aceea, învârtitul în jurul cozii, cu "draft", cu "proiect", e cel puțin ciudată. Doar nu e vorba de ceva nou și necunoscut pentru ministru, ci despre o problematică extrem de bine cunoscută. Există ”celebrul” raport, există multe comentarii — deci de ce atâtea formule pregătitoare.

Da, spre surprinderea mea, Viorica Dăncilă a semnat azi, îl cred pe distinsul ministru. Da, ce a semnat, are vreo valoare juridică? Un "proiect"?!

Și încă o întrebare — de ce nu declară nimic Viorica Dăncilă? Doar nu e chiar o acțiune lipsită de importanță — ci chiar un subiect de maxim interes pentru opinia publică.

În fine, puțin înainte de ora 16, ministrul a trimis o „scrisoare" la CCR. Ce conține însă acel document? Contrar obiceiului său de a posta în timp real, minstrul nu a dat publicității documentul. Iar dacă documentul trimis la CCR e sesizarea, forma finală, înseamnă că Viorica Dăncilă NU a semnat-o, deoarece ea semnase „proiectul", așa cum afirmase acum câteva ore ministrul.

S-a făcut însă o aluzie la "procedură". Este cumva o întrebare pentru CCR, cum este procedural despre cine are dreptul să sesiseze Curtea — guvernul sau ministrul?

Concluzia: ceva pare a nu fi în regulă cu celebra "contestație" la CCR. Ne vom convinge de adevăr la finalul acestei zilei. 

852
Tagurile:
sesizare revocare, semnare, CCR, Viorica Dăncilă, Toader Tudorel, Laura Codruţa Kovesi, România
Tematic
Ciutacu a făcut-o praf pe Kovesi - a descoperit PROBA de care se temea șefa DNA!
Exclusiv: Prin Kovesi, România e supusă de SUA unui experiment creat de fondatorul FBI
Tudorel Toader, decis - impuls pentru Guvern în acțiunea anti-Kovesi
Exclusiv: „Şeful statului, legat ombilical de Băsescu şi Kovesi"
Cazul Kovesi: Iohannis calcă în picioare Coaliția - cui mai folosește majoritatea?
Băsescu, afirmație bombă despre Kovesi și o persoană influentă! Are curaj să continue?
Ingrid Mocanu o face praf pe Laura Kovesi: "Fugiți în Costa Rica!"
Pronostic final pentru Kovesi, planul B pentru Tudorel Toader

Загрузка...