Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu preia afirmația-șoc de la Dragnea - UE și NATO, sub semnul întrebării!

1360
Călin Popescu Tăriceanu: "E o problemă de decizie politică până la urmă, e foarte bine când ştii cine este spionul şi nu îl trimiţi înapoi".

BUCUREȘTI, 19 apr — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Șocant, acesta este cuvântul pentru a descrie o realitate recunoscută public de președinșii Coaliției de guvernământ: în toate partidele României "democratice", membră UE și NATO, care se laudă că e mult mai bine decât pe vremea comunismului, ei bine în raiul acesta partidele sunt înțesate de ofițeri "acoperiți" ai serviciilor secrete.

După ce ieri, președintele PSD, Liviu Dragnea, a recunoscut că "în PSD, ca dealtfel în toate partidele" există "ofițeri acoperiți", azi a venit rândul partenerului de Coaliție, Călin Popescu Tăriceanu să declare la scenă deschisă că "în ALDE, ca în toate partidele, există ofiţeri acoperiţi", transmite agenția News.ro.

"Această problemă nu poate fi rezolvată prin modificarea legilor securităţii naţionale, pentru că această practică ţine de atitudinea celor care conduc serviciile de informaţii", a spus Tăriceanu.

Tăriceanu a șocat cu răspunsul la o altă întrebare a presei — și anume "de ce sunt păstraţi în partid?".

"Din acelaşi motiv pentru care în spionaj, de exemplu, e foarte bine când ştii cine este spionul şi nu îl trimiţi înapoi", a declarat Tăriceanu. Imediat, a încercat să "dreagă" declarația, spunând că "glumește". "Bine, glumesc", a spus Tăriceanu.

"Glumă, neglumă, realitatea este următoarea, că există oameni care răspund la duble comenzi nu numai în partide, ci în multe locuri", a recunoscut Tăriceanu, cel care nu pierde niciun prilej pentru a spune cât de departe suntem noi de regimurile din Rusia sau Turcia.

Totodată, liderul ALDE a încercat să explice cât de greu este "să elimini această problemă".

"E o problemă de decizie politică până la urmă", recunoaște Tăriceanu. "Aici un rol mare îl vor avea şi comisiile de supraveghere a serviciilor de informaţii".

Aceste comisii, consideră Tăriceanu, ar fi normal "să aibă puteri suplimentare", deoarece ar trebui "să aibă acces la toate informaţiile, mai puţin la cele care se referă la operaţiuni în curs de desfăşurare", transmite agenția News.ro.

Simpla întrebare care o adresăm celor doi lideri politici este dacă în celelalte țări NATO și UE este aceeași situație, cu ofițeri ai serviciilor secrete infiltrați în partidele politice, în Parlament și Guvern — și care ascută de o dublă comandă.

În plus, ar fi interesant dacă liderii PSD-ALDE, puși pe dezvăluiri, pot preciza dacă e vorba de ofițeri ai serviciilor românești, sau de agenturi străine?

1360
Tagurile:
comentarii, ofițeri sub acoperire, partide, PSD-ALDE, Liviu Dragnea, Calin Popescu Tăriceanu, România
Tematic
Agenţii de securitate ai ambasadorului SUA la Bucureşti, „în pragul nebuniei"!
Victor Ciutacu, palmă pentru Dan Turturică și "uneltele Securității"
Răfuieli între Dragomir și Securitatea 2.0
Acuzație gravă: Deputat - ofițer acoperit, chiar lângă Claudiu Manda!
Claudiu Manda, reacție rapidă - SRI să vină imediat la raport!

Загрузка...