Ioan Talpeș

Ioan Talpeş: "E o aberaţie fie acuzat Ion Iliescu!"

208
(reînnoit 12:46 19.04.2018)
Fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe vorbeşte, într-un interviu acordat exclusiv pentru Sputnik, despre evenimentele din 1989. De ce spune că Televiziunea a condus.

BUCUREŞTI, 19 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Un interviu care aruncă în aer tot ce vehiculează presa în aceste zile. Aflăm, spre exemplu, că acuzaţiile aduse fostului şef de stat, Ion Iliescu, sunt fără temei şi că unicul scop al acestui demers, prin care Iliescu să fie pus sub urmărire penală, este acela de a încheia un cerc al manipulărilor românilor în parcursul care s-a declanşat o dată cu 1990".

Referitor la legătura luată atunci cu Ambasada URSS de la Bucureşti, Talpeş spune că era normal să se întâmple asta.

"Se încearcă să se demonstreze că unul sau altul ar fi luat legătura cu Ambasada Sovietică. Asta e cea mai degradantă formulare. O instituţie vine cu aşa ceva în judecare. La data aceea, România era membră a Tratatului de la Varşovia. Conform convenţiilor, prima adresare trebuia s-o faci la Tratatul de la Varşovia şi la Moscova. Cum adică, ce trebuia să facă!?", a declarat Ioan Talpeş.

Pe tot parcursul interviului, veţi afla amănunte despre o discuţie purtată de şeful SIE, Ioan Talpeş, cu şeful Mossad-ului, dar şi despre prezenţa fiului său, o noapte întreagă, în tulburele evenimente din decembrie 1989, în fața clădirii Comitetului Central al Partidului Comunist Român.

Mai multe, în mai multe episoade din interviul video, care vor fi publicate în zilele următoare pe RO.SPUTNIK.MD.

208
Tagurile:
Decembrie 89, Revoluția, URSS, Ioan Talpeș, Mihail Gorbaciov, Ion Iliescu, România

Загрузка...