Eugen Teodorovici, fostul ministru al finanțelor în guvernul Ponta

După întâlnirea lui Dragnea de azi, Teodorovici e pe ducă! Legătura cu Codrin

653
(reînnoit 17:28 17.04.2018)
Demiterea de ieri și continuarea de azi - Eugen Teodorovici este demnitarul PSD care l-a contrat cel mai mult pe Liviu Dragnea

BUCUREȘTI, 17 apr — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Săptămâna trecută, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a fost chemat de Liviu Dragnea la biroul acestuia din Camera Deputaților — între cei doi având loc o discuție de circa 40 de minute. S-a spus că discuţia ar fi fost "pe diferite alte proiecte majore".

"Chestiuni legate de programul de guvernare, stadiul unor măsuri — nimic altceva", a declarat ulterior Teodorovici.

Faptul petrecut chiar înaintea întâlnirii a fost anunțul Institutul Naţional de Statistică conform căruia rata inflației a ajuns la 5%, cel mai mare nivel din 2013.

Astăzi, surpriză — a avut loc o discuție, tot de zeci de minute, între Ionuț Mișa, actual șef al ANAF, și Liviu Dragnea. În același birou prezidențial al Camerei Deputaților.

"Am discutat despre formularul unic, astfel încât să nu mai fie niciun fel de problemă și să funcționeze cât mai bine", a declarat Mișa, conform "Știri pe surse". "În ceea ce privește formularul unic, decizia o ia ministrul, prin Direcția de legislație. Treaba ANAF este să pună în aplicare acest formular și să se asigure că nu există probleme la funcționalitate, la depunere, la numărul de contribuabili", a completat Ionuț Mișa.

Ori, dacă "decizia o ia ministrul", întrebarea logică este de ce nu a discutat Dragnea cu ministrul, cu Eugen Teodorovici? O explicație, care pare confirmată de întâlnirea de azi, este intenția lui Liviu Dragnea de a-l înlocui pe Teodorovici.

Ipoteza schimbării ministrului Finanțelor este vehiculată de mai mult timp, motive fiind multe: Teodorovici și-a permis în multe momente să-l contrazică pe Dragnea, chiar să-l ironizeze, iar diferendul a culminat cu modificarea de către Teodorovici, pe atunci șef al Comisiei de Buget din Senat, a proiectului "split TVA" al Guvernului Tudose.

Practic, se consemnează că Teodorovici este demnitarul PSD care l-a contrat cel mai mult pe Liviu Dragnea.

Mai mult, Teodorovici a avut o relație excelentă cu Victor Ponta; ba chiar mai multe surse vorbesc de o depoziție a celor doi care îl incriminează pe Dragnea în dosarul TelDrum.

Un fapt mai puțin cunoscut de public, dar foarte important, este că principalul sprijin (politic) al lui Teodorovici pentru actuala echipă guvernamentală a fost… Codrin Ștefănescu.

Alt demnitar susținut de Codrin a fost Adrian Dobre, demis(ionat) ieri din funcția de purtător de cuvânt PSD și din cea de secretar de stat la Transporturi.

Cu alte cuvinte, pe lângă marginalizarea lui Codrin Ștefănescu, sunt îndepărtați și apropiații acestuia. Cu Dobre a fost mai simplu, cu Teodorovici e mai complicat, dar având în vedere antecedentele menționate ale ministrului, chestiunea se simplifică.

Azi a izbucnit o altă controversă — veștile despre Pilonul 2 de pensii — iar scandalul pare să se spargă tot în capul lui Teodorovici.

Oricum, opțiunile lui Liviu Dragnea pentru funcții cheie din govern par a se îndrepta către persoane mai puțin notorii și mai puțin cuvântătoare — gen Șhaideh, Mișa, Carmen Dan etc. Iar în privința domeniului finanțe-dezvoltare, combinația constănțeană Shhaideh — Mișa este greu explicabilă din toate punctele de vedere.

653
Tagurile:
eventualitate demisie, Eugen Teodorovici, Codrin Ștefănescu, Liviu Dragnea, România
Tematic
Ultima oră: Dragnea, război declarat lui Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu revine în forță - anulează demersul lui Kovesi, ridicol total
O spune Teodorovici: Reduceți dependența de UE dacă vă sperie criza
Pătraru îl face praf pe Teodorovici: lecție de economie
Teodorovici, o adevărată Revoluție: măsuri radicale și așteptate în Finanțe!

Загрузка...