Casa Albă

SUA vor anunța luni despre noi sancțiuni față de Rusia

367
(reînnoit 19:50 15.04.2018)
Washingtonul impune un alt pachet de restricții, de această dată pentru ”sprijinul acordat regimului sirian”.

BUCUREȘTI, 15 apr — Sputnik. Statele Unite au pregăti noi măsuri de descurajare a Moscovei în  legătură cu situația din Siria, transmite CBS News cu referire la reprezentanta permanentă a SUA la ONU, Nikki Haley.

”Veți vedea că sancțiunile se vor amplifica. Ministrul (Finanțelor Steven) Mnuchin le va anunța luni, dacă încă nu a făcut-o, ele vor viza în mod direct companiile care se ocupă de livrarea de echipamente și tehnologii legate de aplicarea de către Assad a armelor chimice”, a declarat diplomata.

Anterior a devenit cunoscut că o scrisoare cu informarea despre noile restricții a fost transmisă Ministerului rus de Externe de către ambasadorul SUA la Moscova, John Hantsman.

Prima parte a mesajului explică motivele atacului întreprins de coaliția occidentală împotriva autorităților de la Damasc.

În continuare partea rusă este pusă la curent cu adoptarea unui complex de noi sancțiuni, ”pentru prijinul acordat regimului sirian”.

367
Tagurile:
sprijin regimului sirian, sancțiuni, Rusia, SUA
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)
Tematic
Putin: Atacând Siria SUA și aliații lor au violat dreptul internațional
Putin: Noi atacuri în pofida Cartei ONU vor induce haos
Peste 50% dintre britanici dezaprobă atacurile din Siria fără girul parlamentului
Șeful diplomației britanice despre perspectiva unor noi atacuri în Siria
Atacul asupra Siriei și consecințele lui, văzute de Mihail Gorbaciov
Opinie: Atmosfera legată de Siria, asemănătoare celei dinaintea Primului Război Mondial
Trump atacă în Siria, inclusiv, pentru a-l timora pe Kim Jong-un?
Assad primește în vizită parlamentari ruși a doua zi după atacul occidentalilor
Assad, după atacurile de azi asupra Damascului, are un mesaj pentru Occident
Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu distruge PNL: ”Act de AGRESIUNE și TRĂDARE politică foarte LAȘ!”

64
(reînnoit 15:55 14.04.2021)
Una dintre cele mai credibile voci din USR, Emanuel Ungureanu, atacă puternic PNL și consideră că ”Alianța PSD-PNL există”

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Cel mai implicat parlamentar în problemele Sănătății, deputatul USR Emanuel Ungureanu acuză PNL și pe premierul Florin Cîțu de ”trădare politică” în urma demiterii lui Vlad Voiculescu.

”Un om de stat vorbește cu partenerii cu care este la guvernare, caută împreună, dacă este cazul, o soluție pentru un alt ministru, nu face un gest unilateral, fără să se consulte cu cei pe care îi numește parteneri”, a declarat Ungureanu pentru RFI.

Deci, consideră Emanuel Ungureanu ”este un act de agresiune pe care îl face PNL, spun eu, în înțelegere cu o parte dintre pesediștii cu care s-a înțeles tot timpul foarte bine PNL în guvernarea USL”.

”Nu schimbi niciodată ministrul într-o coaliție, fără să te consulți cu partenerii tăi. A fost un act de trădare politică, pe care eu îl consider ca fiind și foarte laș”, acuză deputatul USR PLUS.

Precizăm că deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu este membru în Comisia de Sănătate și unul dintre susținătorii principali ai lui Vlad Voiculescu.

Cu toate acestea, Emanuel Ungureanu este unul dintre principalii critici ai sistemului adoptat de Ministerul Sănătății și DSU – împărțirea spitalelor în COVID și non-COVID, acuzând că asta a dus la netratarea și chiar multor pacienți cu boli cronice.

De asemenea, Ungureanu a denunțat (chiar la DNA) fapte de corupție din pandemie săvârșite în perioada Nelu Tătaru – Ludovic Orban, inclusiv trimiterea de ”ajutoare” de proastă calitate și fără contracte de achiziție în Republica Moldova.

64
Tagurile:
PNL, Emanuel Ungureanu
Tematic
Scandalul ATI: PNL a refuzat un produs românesc pentru unul străin, cu probleme
Teodorovici: ”Cîțu, fii bărbat! Soluția e PNL să întoarcă armele împotriva lui Iohannis”
Un deputat PNL cere întoarcerea la valorile creștine românești

Загрузка...
Dan Barna

Dan Barna ARUNCĂ în aer Coaliția retrage susținerea lui Cîțu

140
(reînnoit 15:25 14.04.2021)
USR are o reacție incendiară, în acest moment au anunțat retragerea susținerii pentru premierul Florin Cîțu.

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. USR a adoptat o atitudine dură, radicală, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Ședința USR s-a finalizat cu o decizie politică dură - ”Decizia de azi dimineață pune la îndoială capacitatea lui Cîțu de a conduce”, a spus Dan Barna.

Într-un discurs puternic, Dan Barna l-a făcut praf pe Florin Cîțu, anunțând ferm retragerea susținerii politice pentru premierul liberal.

”Sunt de acord cu ce a spus premierul – Coaliția Nu stă într-un singur om”, a declarat ironic Dan Barna.

USR a convocat o ședință de urgență a Coaliției, în această seară sau dimineață, pentru a vedea cum va merge guvernarea mai departe.

”Demiterea este o decizie unilaterala și imatură politic, ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacitații domnului Cîțu de a conduce o coaliție în aceasta perioadă”, a spus Barna subliniind că ”ne-am asumat să luăm deciziile împreună și asta s-a întâmplat până azi”.

Despre ce s-a petrecut azi, Barna spune că ”dimineață, domnul Cîțu mi-a comunicat o decizie luata și trimisă Președintelui - nu a existat o consultare anterioară”.

”Este o decizie care aruncă coaliția de guvernare într-o criză majoră”, spune Barna, anunțând ferm – ”Din acest moment, premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea alianței USR PLUS”.

Barna a precizat și că ”preluarea de către mine a interimatului la Ministerul Sănătății e o decizie luată fără consultare, unilaterală și confirmă imaturitate politică”.

”S-a discutat despre evaluarea și dreptul premierului de a evalua miniștri – noi susținem aceste drept, numai că demiterea din această dimineață NU s-a bazat pe nicio evaluare”, a spus Barna, ”Înțeleg că premierul și-a asumat unilateral această decizie - NU există o astfel de evaluare”.

Ca atare, Barna spune că ”o coaliție nu poate exista decât în condiții de respect - cerem o întâlnire de urgență a coaliției pentru a avea o ședință pentru a discuta retragerea încrerederii premierului Cîțu și continuarea guvernării”.

140
Tagurile:
Florin Cîţu, Dan Barna
Tematic
Cele 3 variante USR de ministru al Sănătății: ”Bunul”, ”Răul” și ”Urâtul”!
Soluția USR după dezastrul de la Foișor: Să preia toate spitalele din România
USR acuză ”mafia din Sănătate”, Cioloș e pe dinafară

Загрузка...