O rachetă este văzută trecând peste Damasc

Generalul Ilina: „E o acţiune riscantă și chiar uşor agresivă a americanilor"

632
Fostul şef al Departamentului de Informaţii al Armatei Române, declaraţie şoc despre atacul de azi dimineaţă din Siria. Ce se va întâmpla.

BUCUREŞTI, 14 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Lovitura asupra Siriei din această dimineaţă nu lasă indiferentă opinia publică din România.

Mihai Antonescu
© Photo : Arhiva personală a lui Mihai Antonescu

Unul din cei care au vorbit despre atac este chiar fostul şef al Departamentului de Informaţii al Armatei, care este de părere că acţiunea nu rezolvă nimic, ba, mai mult, complică situaţia internaţională.

„E o acţiune riscantă şi chiar uşor agresivă din partea americanilor", a explicat Decebal Ilina, pentru ştirileprotv.ro.

Acesta a adăugat că urmările ar putea fi extrem de neplăcute: pe de o parte, pentru că este posibil să avem un nou exod de refugiaţi, iar, pe de altă parte, că vom asista la înrăutăţirea bruscă a relaţiilor între SUA şi Rusia şi îşi pune speranţa în diplomaţia rusă.

„Sper ca ruşii să fie suficient de diplomaţi şi să treacă peste acest incident, fiindcă altfel există un risc enorm pentru comunitatea internaţională. Nu cred că ruşii vor trece la acţiuni concrete", a precizat generalul.

632
Tagurile:
declarație, atacul asupra Siriei, Decebal Ilina, România
Тема:
Războiul din Siria (382)
Tematic
Au participat militarii ruși la pararea atacului aerian din Siria? Pentagonul face lumină
Adrian Năstase, superb: lecție de înaltă diplomație și atitudine în conflictul din Siria
Opinie: Atmosfera legată de Siria, asemănătoare celei dinaintea Primului Război Mondial
Trump atacă în Siria, inclusiv, pentru a-l timora pe Kim Jong-un?

Загрузка...