Klaus Iohannis

Iohannis bagă România în ceață: și-ar fi dat acordul înaintea atacului din Siria!

3388
(reînnoit 13:00 14.04.2018)
Un mesaj ambiguu al președintelui aruncă o îndoială majoră: i s-a cerut acordul de către americani și a încuviințat de unul singur atacul, fără alte consultări?

BUCUREȘTI, 14 apr — Sputnik, Dragoș Dumitriu. La ora 12.07, președintele Iohannis a tranmis pe Twitter un mesaj cu un text de condamnare a "folosirii armelor chimice" în Siria și exprimă solidaridatea cu partenerii strategici.

"România reiterează condamnarea folosirii armelor chimice în Siria, care este dincolo de orice justificare. Rămânem solidari cu acțiunile partenerilor noștri strategici".

Ciudat este că mesajul apare ca fi fiind scris la ora 02.06 — deci cu două ore înainte de "acțiunea" grupării agresoare.

Aceasta poate avea două explicații — fie Iohannis a fost înștiințat înainte de atac și a transmis acordul său — dar nu public, iar abia acum, la prânz, l-a transfomat în mesaj public.

A doua variantă, mai puțin probabilă, este că Iohannis a transmis o formulare ambiguă, bazată pe un mesaj conceput anterior, în care a făcut referire în principal la condamnarea atacului chimic — în care însubsidiar folosește termenul "acțiuni", ca o anticipare a unor alternative diverse de continuare a demersurilor SUA.

Cert este că poziția președintelui este dubioasă, ea aruncând o umbră de îndoială — i s-a cerut acordul de către americani și a încuviințat președintele României de unul singur atacul?… Vom afla în orele următoare precizările necesare. 

3388
Tagurile:
mesaj ambiguu, atac al coaliției, Klaus Iohannis, România
Тема:
Războiul din Siria (419)
Tematic
Generalul Ioan Talpeş: „Războiul din Siria - linie de nouă frontieră geostrategică"
Putin: Atacând Siria SUA și aliații lor au violat dreptul internațional
Ministerul rus de Externe alege cuvinte dure pentru a calfica atacurile din Siria
Impresionant: Siria a interceptat 71 de rachete lansate asupra ei

Загрузка...