Elena Udrea

Elena Udrea, prinsă cu dezinformarea. Nu are statut de refugiat politic

495
(reînnoit 15:20 13.04.2018)
Un procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie spune ce se află în documente depuse la instanţă de avocatul blondei lui Băsescu. Unde sunt neconcordanţe

BUCUREŞTI, 13 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Răsturnare de situaţie în cazul Elenei Udrea, al cărei avocat anunţase, astăzi, în cadrul procesului Gala Bute, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că fostul ministru a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica.

Şi aceasta deoarece un procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a precizat că, din documentele depuse la instanţă de avocatul Elenei Udrea, nu rezultă că aceasta ar fi primit statutul de refugiat în Costa Rica. Acesta spune că a fost prezentat un carnet provizoriu al lui Udrea care testă că aceasta a făcut cerere de refugiat, iar în data de 21 martie a participat la un interviu, timp în care ea transmitea instanţei că îi este imposibil să ajungă la proces.

„Documentele au titlu provizoriu şi evidenţiază că i se permite şederea şi nicidecum că are statut de refugiat. Luaţi act de natura tendenţioasă de traducere a documentelor. E vorbeşte depre un carnet provizoriu", a precizat procurorul, potrivit Agerpres

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a precizat că aceasta doreşte să fie audiată prin videoconferinţă. Avocatul a făcut o paralelă cu cazul lui Sebastian Ghiţă, aflat la Belgrad, care a fost audiat în acest fel.

Mai mult, Rădulescu a precizat că din 1989 nu a mai fost nici o situaţie în care un român să ceară statut de refugiat politic.

Trebuie remarcat faptul că Udrea nu este disident politic.

Fostul ei protector, Traian Băsescu, nu a exprimat deocamdată nici un punct de vedere pe acest subiect şi nici Udrea, care este, de altfel, extrem de vocală pe Facebook, nu a avut vreo reacţie.

495
Tagurile:
disident politic, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Elena Udrea, România, Costa Rica
Tematic
Un fost candidat la preşedinţie, apariţie neaşteptată. Legătura cu Udrea
Mircea Badea: Cum l-au pus americanii pe Iohannis, rolul decisiv al Elenei Udrea
"Adorație față de țoapă" - Mircea Badea, nemilos cu Elena Udrea, Băsescu și Maior
Efect neaşteptat: Dezvăluirile lui Ghiţă au transformat-o pe Udrea în martir
Udrea, mărturie decisivă în războiul Dragnea - Ponta: "Funcţiile erau împărţite"
Udrea, dispusă să pună poze pe Facebook chiar şi de la ginecolog
Băsescu a reacționat la vestea despre sarcina Elenei Udrea
Udrea: Dăncilă, un premier care nu a fost indicat de Securitate

Загрузка...