FBI

Domnule Trump, SRI a învățat de la FBI facă protocoale?

200
(reînnoit 15:53 12.04.2018)
Declarații și informații apărute în spațiul public la un interval câțiva ani pun într-o nouă lumină documente recent desecretizate.

BUCUREȘTI, 12 apr — Sputnik, Daniel George Nistor. Știm că au fost secrete, știm acum și ce conțin, dar încă nu știm cine le-a inițiat cu adevărat. E important să aflăm?

"Am reiterat că problematica cooperării în baza unor protocoale este o practică internaţională, inclusiv la nivelul NATO şi UE. Ca să fim bine înţeleşi: nu există altă practică în lume fără a se realiza un cadru procedural, coerent, pentru realizarea cooperării, nu se poate coopera interinstituţional fără să existe un protocol, mai ales cu serviciile de informaţii".

Această declarație a fost făcută de Florian Coldea, fostul director adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI) și se referă la protocoalele încheiate cu instituții din sistemul judiciar.

Puteți viziona declarația AICI

Să analizăm un text despre care Coldea spune că reprezintă o practică internațională.

Potrivit art. 6 din Protocolul încheiat în 2009 între SRI şi Parchetul General, desecretizat pe data de 30 martie 2018, una din obligațiile asumate de Parchet era aceea de a: "(1) Comunica, în mod operativ, dar nu mai târziu de 60 de zile, modul de valorificare a informărilor sau sesizărilor primite de la Serviciu". Așa rezultă din documentele prezentate în EvZ.ro de avocatul Ingrid Mocanu, care invocă și un aspect de nelegalitate. Dar nu acesta e scopul analizei noastre.

Dacă e adevărat ce afirmă Coldea, ne putem imagina că în SUA, de exemplu, un agent FBI îi oferă unui procuror informații despre omul de afaceri Warren Buffett, iar procurorul este obligat ca în termen de 60 de zile să îi raporteze agentului demersurile întreprinse în cadrul anchetei și rezultatele obținute până la acel moment. Așadar procurorul acționează ca un raportor al FBI, care primește informații de la acesta în timpul derulării procedurilor judiciare.

Cum Florian Coldea știe sigur că astfel de protocoale există, atunci să ne spună și dacă unele dintre acestea au fost desecretizate, și să ne dea un exemplu. Din orice țară NATO sau UE dorește. Altfel, îl putem bănui că a mințit.

Ceea ce este foarte grav pentru un general care a ocupat timp de 12 ani o funcție importantă în Serviciul Român de Informații (SRI).

Dar e posibil să fi spus adevărul. O întâlnire din noiembrie 2006, între Traian Băsescu (pe atunci președintele României) și Robert Mueller (pe atunci directorul FBI) se leagă cu declarațiile lui Coldea.

În cadrul acelei întâlniri, Mueller şi-a exprimat recunoştinţa pentru "cooperarea remarcabilă cu România în aplicarea legii" şi a exprimat disponibilitatea de a adânci această colaborare în viitor, dupa cum scria în 2015 paginadepolitica.ro, citând Wikileaks.

Băsescu a comentat că şi el are impresia că această colaborare poate fi lărgită şi a subliniat că i-ar plăcea să vadă o prezenţă a FBI în România la fel de viguroasă ca şi a CIA. Băsescu a insistat puternic pentru o continuare a sprijinului şi instruirii americane în domeniul aplicării legilor, spre exemplu, ajutându-i pe procurorii şi judecătorii români să combată fenomenul spălării de bani, în contextul ameninţărilor din est.

Deci e posibil ca la elaborarea protocoalelor încheiate cu instituțiile sistemului judiciar, SRI să fi primit îndrumări chiar de la CIA sau FBI.

Punând toate acestea cap la cap, devine clar că autoritățile române, în special comisia de control al SRI, dacă intenționează să afle tot adevărul, până la capăt, ar putea să adreseze niște întrebări președintelui SUA, Donald Trump, și Congresului american.

Există astfel de protocoale în Statele Unite? Au fost desecretizate unele dintre acestea? Sunt ele în concordanță cu legislația americană?

Fără un răspuns, nu vom ști niciodată cu adevărat cine le-a inițiat pe cele din România.

200
Tagurile:
aport american, practică internațională, Protocolului SRI - Parchetul General, SUA, România
Tematic
Opinie: "Coldea, un tâmpit care a dus prostia pe noi culmi"
La această oră, generalul Coldea, sub presiune - „Înţeleg frustrarea unora"
Exploziv! „Coldea-Kovesi au fost o pereche, este un lucru ştiut"
"Dosarul Revoluţiei", scos în faţă ca să ascundă discuţiile despre Protocoale
Există un protocol DNA-Ministerul Sănătății? Implicarea Statului Paralel
“E fals?!” Protocolul SRI – Parchetul General, dat peste cap de minim 6 detalii
Exclusiv: Dacă era după Toader, Protocolul SRI - Parchet ar fi valabil și azi!
Parlamentul României, Camera Deputaților

Nou SONDAJ înainte de alegeri - Schimbare majoră!

1149
(reînnoit 07:10 30.11.2020)
Un sondaj politic care răstoarnă calculele de până acum a fost prezentat aseară – și dă de gândit principalelor partide

BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Una dintre cele mai importante personalități politice ale ultimilor 15 ani, fostul premier, candidat la președinția României și președinte ale PSD Victor Ponta, a prezentat aseară un nou sondaj pe partide.

Conform sondajului asumat de Victor Ponta, situația arată diferit de cele pe care le-au prezentat casele de sondaj consacrate.

Astfel, intenția la vot pentru alegerile parlamentare de duminică ar fi:

PNL - 31%

PSD  - 22%

USR - 17%

Pro Romania - 7,8%

UDMR  - 5%

Ponta a mai menționat că PMP-ul lui Traian Băsescu NU trece de pragul de 5%.

Amintim că într-un sondaj asumat de Rareș Bogdan ca fiind ”interior„ al PNL, Pro România ar fi la 6-7%, devenind principalul partid – balama. Pe de altă parte, fostul premier PSD, Mihai Tudose, fost europarlamentar și vicepreședinte al Pro România, a afirmat în repetate rânduri că Pro România NU intră în Parlament.

Deci, o schimbare majoră la vârf, cu un PSD căzut mult – în favoarea Pro România. Ponta a motivat creșterea partidului său prin consecvența arătată în cazul guvernării Orban – și anume că nu a votat niciodată vreun guvern PNL și nici măsurile restrictive din pandemie. Evident, asta spre deosebire de PSD Ciolacu, a spus Ponta.

Precizăm că Victor Ponta NU a spus cine a realizat sondajul, în ce perioadă și prin ce metodă – ci nu mai că a fost comandat de partidul său, Pro România.

1149
Tagurile:
Victor Ponta, Sondaj
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020

Загрузка...
Dan Chitic

Dan Chitic, mesaj fulminant și UNIC, pentru toți românii!

1444
Cunoscutul avocat și om de mare credință, Dan Chitic dă măsura patriotismului său într-un mesaj cutremurător, excepțional, adresat românilor – și amintește un aspect pe care nimeni nu l-a invocat!

BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Personalitate publică remarcabilă prin patriotism și implicarea pentru drepturile românilor, avocatul Dan Chitic este și un creștin practicat, acordând credinței și Bisericii un rol fundamentale, chiar principal în demersurile sale.

Evident, Dan MV Chitic participă la manifestările de la Peștera Sfântului Andrei, din comuna Ion Corvin, din Constanța. De acolo, Dan Chitic a scris aseară un text-mesaj de excepție – că, azi, ”Alba Iulia va fi la Ion Corvin!”.

Dan Chitic a scris că în această zi a Apostolului românilor, de Sf. Andrei, ”are loc adevărata alegere pe care poporul român o are de făcut în ceea ce privește viitorul său”.

”Nu sunt alegeri politice din cele care se fac din 4 în patru ani, ci este o alegere de esență, de direcție pe care o are de făcut acest neam: are de ales între teroare, dictatură, deznaționalizare și uniformizare culturală și identitară pe de o parte, și, pe de altă parte, poate alege Libertatea, Credința, Identitatea națională și apărarea Drepturilor Constituționale”, declară Dan Chitic.

Mai mult, Dan Chitic crede că este ”alegerea veacului, o alegere cât 25 scrutinuri electorale într-unul, pentru că avem posibilitatea de a alege ce și cum vrem să fim: oameni drepți, credincioși și liberi sau sclavi umili într-o colonie dintr-o margine de imperiu”.

Și, atenție la argumentul istoric excepțional adus de cunoscutul avocat:

”Nu întâmplător poate, acum 102 ani, Marea Adunare Națională de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918 a avut loc tot sub semnul pandemiei, și s-a desfășurat chiar sub cel mai sever “val” al acelei pandemii, cel din toamna și iarna anului 1918”.

Și, subliniază avocatul – ”Pandemia aceea de gripă spaniolă din 1918 a fost una adevărată, cu un virus într-adevăr criminal care a răpus 50 milioane de vieți, gripa spaniolă din 1918 ucigând 3,3 % din populația Pământului de atunci!”.  

Dar, atrage atenția Dan Chitic: ”Și oamenii din acea vreme erau adevărați căci, în pofida pandemiei, ignorând riscul de a se îmbolnăvi, românii au ieșit să se bucure de victoria lor, au ieșit să sărbătorească Marea Unire dar și victoria asupra Puterilor Centrale, împotriva Germaniei și Austro Ungariei care au fost la un pas să șteargă de pe hartă România”.

”Pe români nici nu avea de ce să-i sperie cumplita viroză spaniolă, căci tocmai încheiaseră victorioși un război de doar doi ani în care pieriseră 535.706 din conaționalii lor, respectiv aproximativ 10% din populația țării de la acea dată - ce le mai putea face o viroză după ce suferiseră din partea nemților și austriecilor?”, scrie Dan Chitic, punctând superb: ”Bunicii și străbunicii noștri au știut în 1918 să calce cu moartea pe moarte pentru a izbândi!”.

În schimb azi, mai mult de 100 de ani de la 1918, România are ”un președinte neamț, impus și protejat de noile “Puteri Centrale”, un președinte al cărui guvern ne pângărește credința punând lacăte pe biserici, ne șterge identitatea și ne răpește drepturile fundamentale, inclusiv dreptul de a ne închina la cele sfinte, o putere a cărei singur obiectiv este ștergerea granițelor și identității noastre pentru a ne integra deplin în “lumea euroatlantică””, arată acuzator avocatul patriot.  

Ori, observă Dan Chitic – ”ei, cei ce se vor stăpânii noștri, ne spun că toate drepturile și libertățile ne sunt luate acum pentru “binele nostru”, pentru a ne feri de o viroză ale cărei victime, oricum ar fi numărate ele, nu depășesc 0,05% din populația țării…”.

”Pentru cei 535.706 români omorâți de nemți pe fronturile și câmpurile acestei țări în lupta lor pentru libertatea, independența și integritatea acestei țări, pentru noi, pentru credința și identitatea noastră, dar mai ales pentru copiii noștri și pentru dreptul lor de a fi oameni liberi și demni avem datoria să ne învingem frica, pasivitatea, și comoditatea corupătoare și să ieșim din case!”, declară fulminant Dan Chitic.

De aceea, în mesajul de aseară, Dan Chitic făcea un apel la români ”să se organizeze și să meargă cu mic, cu mare la Peștera Sfântului Andrei de la Ion Corvin, să facă zid în jurul unui ierarh care a fost învrednicit de Dumnezeu să devină un conducător și un simbol al rezistenței noastre împotriva urâciunii pustiirii aduse în țară de forțele globaliste strânse în spatele președintelui Iohannis”.

Nu este însă un îndemn la participare cu orice preț, pentru Dan Chitic se adresează  și celor care nu vor veni: ”Chiar și cei care din binecuvântate pricini nu pot ajunge mâine în județul Constanța, și ei trebuie să se strângă în jurul bisericilor lor, indiferent dacă sunt sau nu credincioși, indiferent în ce cred, căci lupta aceasta se dă pentru apărarea dreptului nostru la un viitor demn, pentru apărarea libertății noastre!”

”Mâine toți românii trebuie să iasă demni și sobri să se roage și să se închine în tăcere, frățietate și bunăcuviință, fără scandal și fără dezbinare”, este adevăratul îndemn al avocatului patriot.

Un îndemn la credință, la unitate între români, la respect pentru fundamentele națiunii – ”Dincolo de orice credință, convingere sau culoare politică, azi toți românii trebuie să fie Uniți Pentru România! Cu Orice Preț!”, a scris avocatul Dan Chitic în excepționalul său mesaj.

1444
Tagurile:
Mesaj, Dan Chitic

Загрузка...

Imagini incredibile ale erupției vulcanului Lewotolok în Indonesia

0
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia, un stâlp de funingine cu o înălțime de 4 mii de metri
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
Imagini incredibile ale erupției vulcanului Lewotolok din Indonesia. Peste 4 mii de persoane au fost evacuate.

Peste 4 mii de persoane au fost evacuate din zonele adiacente locului erupției vulcanului Ile Lewotolok, de pe insula indoneziană Lembata, a anunțat luni presa occidentală, cu trimitere la agenția indoneziană pentru situații excepționale.

Totodată, un stâlp de funingină, provocat de erupție, s-a ridicat la o înălțime de 4 kilometri, motiv pentru care a fost închis aeroportul local.

Zona periculoasă din jurul craterului vulcanului, în care accesul este interzis, a fost extinsă de la 2 la 4 kilometri.

Totodată, autoritățile au sfătuit localnicii să utilizeze măști de protecție, pentru a nu inhala funinginea vulcanică.

0
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
  © AFP 2020 / Geological Agency of Indonesia

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia

 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
  © REUTERS / Antara Foto/Aken Udjan

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia

 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia, un stâlp de funingine cu o înălțime de 4 mii de metri
  © REUTERS / Muhammad Ilham

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia, un stâlp de funingine cu o înălțime de 4 mii de metri

 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
  © REUTERS / Muhammad Ilham

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia

 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
  © AFP 2020 / Joy Christian

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia

 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
  © REUTERS / Antara Foto/Aken Udjan

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia

 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
  © REUTERS / Muhammad Ilham

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia

Tagurile:
vulcan

Загрузка...