Pumn

"Poporul e pregătit pentru o dictatură. Și-o dorește chiar"

166
(reînnoit 18:54 02.04.2018)
Reacțiile opiniei publice la desecretizarea protocolului dintre SRI și Parchetul General arată că mulți dintre noi acceptă cu seninătate practicile totalitare.

BUCUREȘTI, 2 apr — Sputnik, Daniel George Nistor. Un om de televiziune a observat că opinia publică din România este foarte severă cu politicienii, dar excesiv de blândă cu instituțiile de forță.

"Dacă vrei să afli cât de departe e un stat de democrație (vorbim în general, desigur, statele de față se exclud) te uiți la reacția publică după desecretizarea unor protocoale (altfel ilegale) al căror scop a fost simplu: siluirea democrației, în numele democrației", scrie pe Facebook Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Nației de la TVR.

"Dacă societatea se manifestă vehement (justificat într-o democrație) împotriva hoților din politică și a tentativelor acestora de a controla justiția, dar în acleași timp tolerează și chiar încurajează abuzurile instituțiilor de forță (nejustificat într-o democrație), atunci poporul e pregătit din toate punctele de vedere pentru o dictatură. Și-o dorește chiar", arată Pătraru.

Apoi încheie cu o ironie amară la adresa unui mod de a gândi visceral/

"Să îi urăști atât de tare pe niște oameni încât să nu te intereseze ce abuzuri fac instituțiile ca să-i bage la pușcărie, ei bine, asta ține de o gândire care nu se poate întâlni niciodată cu democrația. Noroc că noi nu suntem în situația asta…" — crede realizatorul TV.

Aceste se referă la modul cum a fost comentată în spațiul public desecretizarea protocolului încheiat în 2009 între Parchetul General şi Serviciul Român de Informații (SRI).

166
Tagurile:
Starea Nației, Parchetul General, TVR, SRI, Dragoș Pătraru, românia
Tematic
Scandal, Pleșoianu cere capul șefului Comisiei de cultură – „La TVR e o HAZNA”
TVR își va schimba denumirea
Conducerea TVR a fost demisă de Parlament
Tudose, prins cu o minciună mare în direct la TVR
TVR 2 va prezenta o serie de filme a regizorului Andrei Tarkovski
TVR Cluj a ajuns în mâna UDMR-ului. Vezi partidul care a cedat în fața UDMR
Petiţia “Andreea Marin – afară din TVR!” sparge recordurile
TVR consumă un buget de trei ori mai mare decât bugetul unor TV private

Загрузка...