Dacian Cioloș

Dacian Cioloș, acuzat de furt: vom face uz de toate mijloacele legale

207
(reînnoit 12:04 31.03.2018)
Fostul premier este acuzat de plagiat și însușire a denumirii Platformei civice Împreună.

BUCUREȘTI, 31 mar — Sputnik. Platforma Civică pentru drepturi și libertăți Împreună acuză pe fostul premier Dacian Cioloș de plagiat și confiscare a denumirii.

Vineri, 30 martie, Dacian Cioloș a anunțat despre depunerea actelor pentru înființarea unei noi formațiuni politice — "Mişcarea România Împreună" (RO+), denumirea căreia amintește de inițativa civică înființată în septembrie 2017, cu scopul organizării campaniei pentru referendumul de modificare definiției căsătoriei în Constituția României.

"Platforma Civică pentru drepturi și libertăți Împreună denunță tentativa inadmisibilă de confiscare a denumirii noastre și constată atât lipsa acută de imaginație politică a fondatorilor unui partid care confiscă denumirea noastră de Împreună, cât și lipsa cronică de legitimitate populară dacă este nevoie ca, pentru înființarea unui partid, să fie confiscată denumirea celei mai largi inițiative civice din România", se spune într-o declarație a inițiativei civice.

Confiscarea denumirii, în opinia reprezentanților Platformei Împreună, "nu reprezintă decât aceeași metodă veche de anihilare a oricărei mișcări reale, organice a poporului român doar pentru că ea nu a fost creată în laboratoare ideologice, ci reflectă voința profundă, reală și curată de asociere pentru susținerea valorilor identitare ale poporului român care îi asigură continuitatea".

Aceștia solicită încetarea imediată a folosirii denumirii inițiativei civice, precizând că vor utiliza toate mijloacele legale pentru a-și apăra titulatura.

Lansarea Platformei civice pentru drepturi și libertăți împreună a avut loc pe de 15 septembrie 2017, aceasta reunind peste 1000 de intelectuali și organizații neguvernamentale.

207
Tagurile:
furt, plagiat, Mişcarea România Împreună, Platforma Civică pentru drepturi și libertăți Împreună, Dacian Cioloș, România
Tematic
"Revoluție DNA" pe pagina lui Cioloș: "Blocate instituțiile cu mașini, buldozere..."
Mircea Badea -declarații tari despre Dacian Cioloș și „Colectiv”
Dacian Cioloș și soția sa, implicați într-un accident auto
Comentator politic: „Proiectul Cioloș a fost unul ratat și antinațional"
Jurnalist român: Cioloș a săvârșit o infracțiune
Cioloș nu mai vrea tehnocrație și intră în PNL după alegeri
Cioloș îndeamnă electoratul român să voteze două partide

Загрузка...