Harare

România găsește oportunități economice în Zimbabwe

92
(reînnoit 18:02 23.03.2018)
Bucureștiul își propune să dezvolte relațiile bilaterale cu Harare, inclusiv prin oferirea expertizei în domeniul agriculturii, companiile românești fiind interesate de investiții în această țară.

BUCUREȘTI, 23 mar — Sputnik. România intenționează să-și îndrepte atenția spre oportunitățile economice din Zimbabwe. Recent, pe 21 martie, secretarul general al ministerului Afacerilor Externe, Cosmin Dinescu, a efectuat o vizită la Harare, unde avut o întrevedere cu Mike Bimha, secretarul permanent în cadrul MAE din Zimbabwe, anunță diplomația română într-un comunicat.

Părțile au discutat despre "oportunitățile economice existente, fiind subliniate posibilitățile de investiții pe care companiile românești le au în Zimbabwe".

De asemenea, a fost evocată expertiza românească din multiple domenii, precum agricultura, educația sau intervențiile în situații de urgență, cât și disponibilitatea existentă la București de a colabora cu partenerii de la Harare.

Cu prilejul vizitei sale, diplomatul român urmează să aibă o întâlnire cu mediul de afaceri și reprezentanții unor instituții din mediul economic din Zimbabwe, în vederea aprofundării cooperării, în mediul de business, dintre cele două țări, se arată în comunicatul MAE de la București.

Diplomația română apreciază că această vizită "reprezintă un eveniment important în relația bilaterală, fiind prima întrevedere la nivel înalt din ultimii ani".

Între 19-23 martie, Cosmin Dinescu a avut un turneu prin câteva țări africane — Swaziland, Mozambic, Zimbabwe, Zambia, unde a discutat cu oficialități și reprezentanții mediilor de afaceri despre oportunități de dezvoltare a relațiilor în domeniul economic și educațional, în contextul în care România urmează să preia președinția Consiliului European în primul trimestru al anului 2019.

92
Tagurile:
ministerului Afacerilor Externe, Agricultura, Cosmin Dinescu, Zambia, Swaziland, Mozambic, Zimbabwe, București, România
Tematic
(VIDEO) Un pastor din Zimbabwe a vorbit cu Dumnezeu la telefon
Grâul românesc va salva de foame Africa de Est și Yemen
Incendiu, expolozii, tăcere la nivel oficial. Noi detalii din Africa de Sud
Soci: delegația din Africa a încins atmosfera la Festivalul Tineretului
Trump a inventat o nouă țară în Africa
Washingtonul se teme de creșterea influenței ruse în Africa. Iată de ce

Загрузка...