Claudiu Manda

Știrea momentului, de la Claudiu Manda și SRI

464
(reînnoit 15:40 19.03.2018)
"Aspecte care ţin de mecanisme interne ale SRI, sunt elemente pe care dorim să le discutăm şi, după aceea, din partea SRI există toată disponibilitatea".

BUCUREȘTI, 19 mar — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Directorul Serviciului de Informații, Eduard Hellvig, dorește să procedeze în scurt timp la desecretizarea Protocolului SRI — Parchetul General, a declarat președintel Comisiei SRI, senatorul Claudiu Manda.

"Am avut astăzi o discuţie cu directorul SRI, dl Eduard Hellvig", a declarat Manda. "Domnia sa m-a sunat şi mi-a spus că îşi exprimă toată disponibilitatea ca, în perioada imediat următoare, să purceadă la desecretizarea acelui protocol dintre Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie".

Dar, spune Manda, directorul SRI vrea să aibă în prealabil o dicuție la Comisie înainte de desecretizare.

"Hellvig și-a exprimat dorinţa de a ne vedea la comisie înainte de a-l desecretiza pentru a discuta anumite aspecte care ţin de mecanisme interne ale SRI", a precizat senatorul Manda. "Sunt elemente pe care dorim să le discutăm şi, după aceea, din partea SRI există toată această disponibilitate".

Cred că este un lucru lăudabil în ceea ce priveşte actuala conducere a SRI, a ținut să declare Claudiu Manda, transmite Agerpres

În anii trecuți, Hellvig declarase că nu există niciun protocol SRI — DNA. 

464
Tagurile:
precondiții, desecretizare, Protocolului SRI - Parchetul General, Claudiu Manda, Eduard Hellvig, România
Tematic
Premieră în România - atac devastator și coalizare contra DNA și SRI
Curtea Constituțională lovește DNA și SRI
Jurnalist: manifestațiile din ianuarie, organizate cu sprijinul SRI-DNA
Documentul care aruncă în aer SRI. Corupţie şi spionaj împotriva DNA
Ultima oră: Parchetul General - pregătirea demisiei Laurei Kovesi

Загрузка...