Traian Băsescu Траян Бэсеску

Epoca Băsescu: SRI dădea siguranța națională pe ținte politice

131
(reînnoit 15:13 15.03.2018)
Daniel Dragomir lovește iar, cu o serie de declarații incendiare despre activitatea serviciilor secrete și implicarea acestora în politică.

BUCUREȘTI, 15 mart — Sputnik, Daniel George Nistor. Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a declarat, joi, că la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, era probleme din punct de vedere operativ, filajul fiind concentrat pe ţinte politice şi nu pe ţinte privind securitatea naţională.

"În 2012, la momentul acela, când a fost referendumul, aveam probleme mari de filaj, operative, că filajul era redistribuit tot pe ţinte politice. Nu te mai puteai ocupa de siguranţa naţională", a declarat Daniel Dragomir în cadrul interviului acordat Mediafax-Gândul.

Fostul ofiţer SRI susţine că după ce a fost arestat preventiv în dosarul deschis de DNA, Florian Coldea i-a transmis un mesaj, printr-un emisar.

"După ce am fost arestat, am primit vizita unui emisar, care mi-a transmis că domnul Coldea n-are nimic de-a face şi DNA a pregătit dosarul şi că SRI nu a fost implicat. A trimis domnul Coldea un emisar. Mi-a zis acest lucru — aia a înnebunit, nu ştiu ce are cu tine, eu nu ştiu nimic, aia are ceva cu tine", spune Dragomir.

Cel mai probabil "aia" era Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Daniel Dragomir susţine că a avut o discuţie cu Florian Coldea în 2012, în care i-a prezentat probleme de constituţionalitate privind activitatea Serviciului. Dragomir a refuzat să precizeze ce i-a răspuns fostul prim adjunct, dar a făcut o precizare foarte interesantă. "Atunci când nu minte — nu-şi aduce aminte, nu confirmă şi nu infirmă. La acel moment, Florian Coldea era deja plecat pe un drum din punct de vedere al mentalităţii care s-a sfârşit şi se va sfârşi foarte urât", spune fostul ofițer SRI.

Despre interviul lui Sebastian Ghiţă, prezentat miercuri de Evenimentul Zilei, Dragomir crede că declarațiile conturează mai mult o "răfuială între găşti", deoarece fostul parlamentar încearcă să spună doar anumite lucruri, nu tot adevărul.

"Din punct de vedere al devoalării unor lucruri, Ghiţă este o persoană curajoasă, dar după interviul de aseară am avut un gust amar din punct de vedere al celui care încearcă să arate anumite lucruri. Când vii şi spui că o să prezint o fotografie… Lucrurile acestea arată ca o răfuială între găşti", a declarat Daniel Dragomir.

131
Tagurile:
DNA, Direcției Naționale Anticorupție, SRI, Sebastian Ghiţă, Laura Codruța Kovesi, Daniel Dragomir, Florian Coldea, România
Tematic
Ghiță, care firme străine te-au scos din joc cu mâna lui Kovesi?
Ciutacu - despre Ghiță, măcelul și "poza în care n-au mai încăput inocenții"
Surpriză: Ghiță nu minte - Belgia și un mega proiect "evaporat" la Gara de Nord
Premieră informativă: Coldea și Sebi Ghiță vorbesc unul imediat după altul!
Știrea zilei: Sebastian Ghiță profită și o lovește pe Kovesi - e oficial!
Celebrul Daniel Ghiță, la protest contra Pieței! Vrea răspundere totală! (Video)
"Moscova" a avut dreptate în cazul Sebastian Ghiță
Băsescu – panică față de ce știe Ghiță despre contrabanda cu Serbia

Загрузка...