Tudorel Toader

Toader a decis - poate merge până la capăt cu revocarea lui Kovesi

3066
(reînnoit 10:05 13.03.2018)
"Un demnitar încalcă în jumătate de an de trei ori Constituţia... Sunt pregătit - aveaţi dubii dacă ştiu să fac o sesizare la Curtea Constituțională?"

BUCUREȘTI, 12 mar — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Declarație destul de lipsită de echivoc a ministrului Justiției, Tudorel Toader — " Aveaţi dubii dacă ştiu să fac o sesizare la CCR?".

Declația survine în contextul în care Toader a fost întrebat acum puțin timp dacă e gata să sesizeze Curtea Constituţională a României dacă Iohannis nu va accepta cererea de revocare.

"Sunt pregătit", a răspuns clar ministrul. "Aveaţi dubii dacă ştiu să fac o sesizare la CCR?", a întrebat ironic ministrul.

"Aşteptăm motivarea secţiei de procurori — să aşteptăm hotărârea preşedintelui, apoi decidem", a punctat ministrul Justiției.

Anterior, Toader făcuse și alte declarații prin care se exprimase în favoarea unei acțiuni la CCR, dar nu specificase cine va face aceste demers.

"Indiferent ce va decide CSM, ce va decide președintele, ce va decide Curtea Constituțională dacă va fi sesizată pe conflict, dezbaterea va continua privind managementul DNA", a declarat ministrul Justiției după celebra confruntare de la CSM, transmitea HotNews, pe 27 februarie.

Tot astăzi, Tudorel Toader a ironizat decizia secției de procurori a CSM, luată în doar câteva minute.

"Procurorii din Secţia Consiliului Superior al Magistraturii au luat o hotărâre instant, rapidă, în câteva minute. Acum, vă daţi seama că le este greu ca să motiveze contra evidenţei".

Evidența la care face referire Tudorel Toader este încălcarea Constituției de către Laura Kovesi, așa cum s-a arătat în raportul ministrului.

"Un demnitar încalcă în jumătate de an de trei ori Constituţia, generează trei conflicte juridice de natură constituţională, după care pe autorul acelor încălcări să-l feliciţi", a cometat ironic Tudorel Toader.

3066
Tagurile:
revocare, decizie, sesizare, CCR, Carmen Iohannis, Toader Tudorel, Laura Codruţa Kovesi, România
Tematic
Savaliuc, lovitură dură și concretă împotriva lui Iohannis și Kovesi
Mâine, emoţii pentru Iohannis şi Kovesi. Ce se întâmplă la CNCD
Laura Kovesi și DNA - aruncă România într-un scandal internațional
Laura Kovesi – „campanie electorală” la ONG partener al Ambasadei SUA
Scriitor notoriu, gafă de Mărțișor: Kovesi, asimilată glandelor sexuale!

Загрузка...