Daniel Dragomir

Dragomir: „Daţi copiilor mei tabletele şi calculatoarele cu jocuri înapoi”

323
Fostul ofiţer SRI, întrebări incomode pentru şeful DIICOT. Ce a făcut astăzi Daniel Horodniceanu la televiziunea naţională

BUCUREŞTI, 11 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. Statul paralel, dosarul Black Cube, fostul şef al DIICOT şi multe întrebări care îşi aşteaptă răspunsul. Un cocktail exploziv, având în vedere că omul care pune întrebările este fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir.

Acesta acuză faptul că şeful DIICOT a fost astăzi prezent într-o emisiune de la televiziunea de stat şi a făcut afirmaţii denigratoare la adresa lui Dragomir.

„A afirmat că sunt un „inculpat, un personaj deja condamnat într-un alt dosar al DNA. Ar trebui să ştie, ca procuror şef, că acel dosar se află în apel şi orice român este nevinovat până la o hotărâre definitivă a instanţei", a scris Dragimir pe pagina sa de Facebook

De asemenea, el se întreabă ce treabă are şeful DIICOT cu un dosar al DNA şi dacă Horodniceanu ascultă în continuare de ordinele lui Kovesi.

Dragomir îl sfătuieşte să vadă mai bine ce face cu zecile de dosare în care, spune fostul ofiţer SRI, a arestat oameni pe care instanţa îi declarase nevinovaţi.

„Cum se face că dosarul său de la DNA a fost clasat după ce m-a arestat? Este vreo legătură?" întrebă Dragomir, care spune că revine cu cererea sa de un an şi jumătate. Şi anume, în cazul în care Horodniceanu deţine probe, să trimită dosarul în judecată, iar în caz contrar să stea acasă.

„Staţi acasă şi răspundeţi la cererile depuse de un an şi jumătate: daţi copiilor mei tabletele şi calculatoarele cu jocuri înapoi", a precizat Dragomir, care face o afirmaţie extrem de gravă. Şi anume că, sub conducerea lui Horodniceanu, DIICOT s-a implicat în lupta politică, a arestat oameni nevinovaţi şi a răspuns la comenzile lui Kovesi şi ale Statului Paralel.

323
Tagurile:
Black Cube, DNA, DIICOT, Daniel Horodniceanu, Daniel Dragomir, România
Tematic
Dragomir acuză: „Un text care e scris de oricine, dar nu de Gabi Oprea"
Dragomir nu se lasă: „Dreptate până la capăt pentru toţi. Dumbravă la brutărie”
Dragomir “Doar dacă DNA nu are puterea magică de a prevedea viitorul”
Dragomir: Până la ora 18.00 am încredere în domnul Tudorel Toader
Avertisment șocant al colonelului Dragomir: “În șapte zile vor șerge urmele”
Exclusiv! Daniel Dragomir, chemat mâine la DIICOT!
Colonelul Dragomir, argumente serioase despre "ținta vie" - fiul lui Dragnea
Colonelul Dragomir îl face praf pe Victor Ponta
Ludovic Orban

Un celebru ex-ministru al Economiei pune la punct PNL ce trebuia făcut cu programul

19
”Un astfel de program trebuie să fie un Pact Național și nu proiectul electoral al unui Guvern de conjunctură”

BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Fostul ministru al Economiei și Finanțelor, Varujan Vosganian, una dintre cele mai avizate personalități în respectivele domenii punctează câteva considerații despre programul guvernamental „Reclădim România”.

Reamintesc un detaliu esențial - Varujan Vosganian este unul dintre cei mai importanți teoreticieni și practicieni ai Dreptei și economiei liberale! Deci nu e un parvenit sau un traseist stânga – dreapta, precum cei din PNL-Băsescu, foști socialiști.

Iată ce spune acum Varujan Vosganian: ”Noi așteptam de la Guvern un program de ieșire din criza pe care au provocat-o pandemia, precum și stările de urgență și de alertă care au însoțit-o, nu un program megaloman întins pe un deceniu”.

Mai întâi, fostul ministru observă că Programul ”își propune, mai degrabă, să impresioneze prin dimensiunile sale decât să ofere soluții practice”.

Mai exact, se pare că, de fapt, prin acest program, ”PNL a intrat în campania electorală”, consideră Varujan, apreciind ironic că ei par a spera ”să câștige nu doar alegerile parlamentare din 2020, dar și pe cele din 2024 și 2028”.

”Un program întins pe un deceniu, pentru a fi credibil, trebuie să fie rezultatul dialogului între forțele politice, de vreme ce e greu de presupus că un singur partid, fie el și PNL, va guverna țara în toată această perioadă”, spune Varujan Vosganian.

Și, ca punct final și fără replică: ”un astfel de program trebuie să fie un Pact Național și nu proiectul electoral al unui Guvern de conjunctură”.

Un obiectiv concret care ar trebui să fie subiect pentru pact național? ”De pildă, cel de-al treilea reactor de la Cernavodă care, dacă s-ar semna azi contractul, s-ar termina în 2026”, spune fostul ministru, care constată că, în condițiile actuale, ”nu e nici măcar negociat”.

Mai e ceva de comentat?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
PNL, Varujan Vosganian

Загрузка...
Lia Olguța Vasilescu

Olguța în vileag planul secret PNL cum se va lua ce a rămas în proprietatea statului

266
”Fondul de investiții propus de Orban nu e la fel cu al PSD care îl capitaliza cu profitul companiilor deținute de stat, și nu cu activele, cu proprietățile lor”

BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Copierea ideii forță promovată de Liviu Dragnea, Fondul Suveran de Investiții și Dezvoltare este doar fațada unei combinații de mari dimensiuni. De fapt, există o diferență fundamentală în între FSID și actualul Fond Național de Investiții și Dezvoltare susținut de PNL.

Și anume, capitalizarea FSID (al PSD) se făcea din PROFITURILE întreprinderilor de stat – pe când a FNID (al PNL) se face direct din… participațiile statului! Ce înseamnă asta? Că pasul următor va fi vânzarea activelor și proprietăților statului!

O spune foarte clar Lia Olguța Vasilescu, care acuză existența unor ”scheme golănești” prin care ”să mai poată prădui ceva...”.

”Fondul de investiții propus de Orban nu e la fel cu al PSD care îl capitaliza cu profitul companiilor deținute de stat, și nu cu activele, cu proprietățile lor”, arată Oana Vasilescu. ”Orban, în schimb, vrea să capitalizeze fondul direct cu participațiile statului!”.

Ce înseamnă concret asta? O spune pe șleau fostul ministru al Muncii: ”Când va vinde pe bursă acțiunile Fondului, va vinde, de fapt, proprietățile, activele companiilor de stat”.

”Uite așa veți rămâne fără CEC, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, TAROM, Portul Constanța și fără tot pe ce au mai pus prietenii lor geana să ia pe bani puțini, acum, în criză, când totul de vinde pe nimic și fără ca Parlamentul să poată face ceva!”, explică Olguța Vasilescu.

Fostul ministru trage concluzia: ”au furat mai mult de jumătate din ce am apucat să implementăm noi și au stricat în șase luni, iar în restul au ascuns după fraze meșteșugite ce au de gând să fure în anii următori!”.

Asupra acestei intenții a PNL atrăgea atenția și fostul consilier politic al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, Constantin Gheorghe: ”Ce vă spuneam eu de vreo lună și ceva, adică despre privatizarea tuturor proprietăților statului, se confirmă”.

”Tot proiectul lui Pește este făcut să acopere golănia cu ”Fondul de Investiții””, spune analistul, punctând câteva precedente: ”Mai știe cineva ale cui sunt participațiile băgate de Tăriceanu în ”Fondul Proprietatea”? Mai sunt ale statului? De ce se plătesc despăgubiri tot de la stat, și nu din câștigurile Fondului?”

Regie pentru proști – conchide Constantin Gheorghe, iar Olguța Vasilescu speră că ”Nu suntem chiar toți fraieri ca să nu ne prindem ce vor sa facă!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

266

Загрузка...
Euro

Românii din Germania: eliminarea acestor contracte folosite adesea în cazul românilor

0
Cancelarul Angela Merkel a confirmat eliminarea contractelor de muncă temporare într-un sector în care muncesc mulţi români. Decizia vine în contextul în care s-au descoperit focare mari de COVID-19 în abatoare germane unde românii lucrau în condiţii necorespunzătoare

BUCUREŞTI, 2 iul – Sputnik, Doina Crainic. După ce s-a descoperit un focar major de coronavirus la abatorul german din Guetersloh, autorităţile locale au anunţat că lucrătorii vor trebui să rămână în carantină până pe 17 iulie.

În acest context, cancelarul german Angela Merkel a confirmat miercuri eliminarea contractelor de muncă temporare în sectorul procesării cărnii, unde lucrează mulţi români, potrivit ziarulromanesc.de

Peste 1.500 de muncitori de la abatorul companiei Toennies din Guetersloh au fost infectaţi cu noul coronavirus, mulţi dintre ei fiind români. Acest focar a forţat izolarea a circa 670.000 de persoane din zona respectivă.

Contractele de muncă temporare sunt adesea folosite în cazul lucrătorilor est-europeni angajaţi prin intermediul unor subcontractori pe salarii minime.

Angela Merkel a mai spus că, deşi renunţarea la aceste contracte ar putea avea ca efect creşterea preţului cărnii, acest lucru ar putea ajuta micii producători.

De asemenea, Merkel a anunţat că, în cadrul planului de redresare economică în urma pandemiei, guvernul federal a alocat circa 300 de milioane de euro pentru îmbunătăţirea condiţiilor în care sunt ţinute animalele în ferme.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Români, Germania

Загрузка...