Laura Kovesi

Laura Kovesi „campanie electorală” la ONG partener al Ambasadei SUA

427
(reînnoit 13:22 06.03.2018)
„Ne-am propus să înfiinţăm un compartiment format din politişti specialişti - poate verifica conturi bancare, proprietăţi, nu doar în România, ci şi în străinătate”

BUCUREȘTI, 6 martie — Sputnik, Dragoș Dumitriu. „Laura Kovesi a făcut campanie electorală", a declarat cunoscutul jurnalist Costi Rogozanu, de la Realitatea TV. Are mai puțin legătură cu DNA ceea ce face Kovesi în ultima perioadă, consideră mai mulți analiști.

Laura Codruţa Kovesi a participat azi la o conferință organizată de Centrul de Investigaţii Media, unde a vorbit  pe o temă controversată: „Recuperarea prejudiciilor". Kovesi a început cu un truism — „când vorbim de recuperarea prejudiciilor, confiscarea sumelor poate duce la acest rezultat".

În plus, șefa DNA a propus o premiză care nu ține de DNA, ci de atitudniea politică de care vorbea Rogozanu — „Am citit un studiu european care spunea că inculpaţii preferă să petreacă timp în puşcărie, dar să nu li se ia averea".

„În ultimii ani, din punct de vedere al legislaţiei, s-au făcut paşi importanţi, iar elementul  care a făcut schimbarea a fost introducerea confiscării extinse", a spus Laura Kovesi. „Probabil rezultatele nu sunt spectaculoase, dar CCR a decis că legea nu poate să producă efecte retroactive".

Laura Kovesi a lansat și un mesaj politic, un atu personal, fără îndoială: „Atât ca procuror general, cât şi ca procuror şef DNA, am considerat că recuperarea prejudiciului constitutie o prioritate". Și a continuat cu o afirmație care îi depășește atribuțiile, cel puțin deocamdată:

„Ne-am propus să înfiinţăm un compartiment format din politişti specialişti, care are ca principală atribuţie dublarea inestigaţiei penale cu una financiară — poate verifica conturi bancare, proprietăţi, nu doar în România, ci şi în străinătate".

Laura Kovesi spune că problema cea mare a recuperării „ține de modul în care se execută aceste hotărâri judecătorești". Șefa DNA lansează un apel către „instituțiile competente" să spună „ce probleme au în a vinde aceste imobile".

„Aceste instituții trebuie să se comporte ca un bun administrator", a declarat Kovesi, lansând încă o temă de campanie. „Din aceasta sumă de 1 miliard de euro, trebuie să vedem cât s-a confiscat efectiv", a punctat Laura Kovesi.

Repet, noi suntem deschiși la colaborare, a mai spus șefa DNA, dar „nu am primit niciun fel de informație scrisă prin care să ni să spună că există probleme atunci când sunt puse sechestre", a spus Kovesi.

„Iată că am ajuns în stadiul în care statul trebuie să primească un miliard de euro numai din investigațiile DNA — sunt convinsă că procurorii de la DIICOT au sume la fel de mari", a declarat Laura Kovesi. „Dacă în anii trecuți vorbeam de hotărâri definitive care veneau după cinci, șase, șapte ani, iată că acum avem hotărâri definitive într-un an, doi ani de zile, a completat șefa DNA, transmite Știri pe surse

Așa cum titram, organizatorul conferinței, Centrul de Investigații Media, e un ONG fondat de jurnalistul Ovidiu Vanghelie. Primii „sponsori și parteneri" ai CNM sunt Ambasada SUA și Extert Forum, ONG care a beneficiat de finanțări SOROS, dar și Freedom House, organizație implicată în promovarea Laurei Kovesi, precum și a protestelor pentru justiție.

427
Tagurile:
campania electorală, Ambasada SUA, DNA, Centrul de Investigaţii Media, Costi Rogozanu, Laura Codruța Kovesi, George Soros, România
Тема:
Laura Codruța Kövesi (140)
Tematic
Scriitor notoriu, gafă de Mărțișor: Kovesi, asimilată glandelor sexuale!
Roșca Stănescu își întărește informația: "Iohannis o revocă pe Kovesi"
Spectacol: din pușcărie, Vântu dă note "meciului" Kovesi și Toader
Europa, presiuni pentru Kovesi - deplasare de urgență în "Colonia România"
Lovitură de teatru, soarta Laurei Kovesi e decisă - Iohannis e obligat!
Toader – Kovesi: Respingere - ”Convingător pentru cei care nu se pricep”

Загрузка...