Laura Codruța Kovesi

Scriitor notoriu, gafă de Mărțișor: Kovesi, asimilată glandelor sexuale!

1657
(reînnoit 16:20 01.03.2018)
Explicații pot fi - apropierea prea mare de Traian Băsescu, persoană cunoscută pentru grosolănii, starea de ebrietate sau o obsesie perversă pentru Laura Kovesi

BUCUREȘTI, 1 martie, Sputnik, DD. Într-o postare pe Facebook, scriitorul Mircea Cărtărescu face o gafă majoră — sau își permite o grosolănie incredibilă. Laura Kovesi e asociată cu… testiculele! Citiți ce poate să scrie acest personaj:

"Cei care încearcă s-o distrugă pe Codruța Kovesi, să castreze instituțiile anticorupție și să desființeze justiția liberă în România sunt ultimii oameni de pe lume (…)", a scris Cărtărescu.

Mă rog, și urmează un bla bla specific autorului, pe care-l găsiți dezvoltat și analizat aici. Deci, controversatul scriitor nu folosește cuvântul firesc în cazul șefei DNA, "decapitare", Laura Kovesi fiind capul instituției vizate de "ultimii oameni din lume", cum spune acest autorul.

Nu, el scrie de "castrare"; în conformitate cu DEX-ul, castrare, emasculație, evirație, jugănire — extirpare, terapeutică sau accidentală, a glandelor sexuale. Adică a testiculelor sau coaielor, cum se spune popular, tot conform DEX.

Rezultă de aici gafa sau mitocănia exagerată — Laura Codruța e asociată de Cărtărescu cu coaiele, nu cu capul! Rușine, sincer, mare rușine!

De c ear fi făcut „marele" Cărtărescu o asemenea gafă sau grosolănie. Explicații pot fi apropierea prea mare de Traian Băsescu, persoană cunoscută pentru grosolănii, starea de ebrietate în care ar fi putut scrie așa ceva, sau, cine știe, o obsesie de natură erotic perversă pentru Laura Kovesi, caz care ar putea scuza patologic o asemenea gafă sau mitocănie.

Îl sfătuim pe notoriul scriitor să își ceară urgent scuze Laurei Kovesi, precum și celorlalți capi (nu coaie!) anticorupție pe care i-a asociat cu glandele și mutilarea sexuală.

1657
Tagurile:
castrare, scriitor, Facebook, DNA, Mircea Cărtărescu, Laura Codruţa Kovesi, București, România
Тема:
Laura Codruța Kövesi (140)
Tematic
Roșca Stănescu își întărește informația: "Iohannis o revocă pe Kovesi"
Spectacol: din pușcărie, Vântu dă note "meciului" Kovesi și Toader
Europa, presiuni pentru Kovesi - deplasare de urgență în "Colonia România"
Lovitură de teatru, soarta Laurei Kovesi e decisă - Iohannis e obligat!
Dăncilă a vorbit la Chișinău despre revocarea lui Kovesi și raportul lui Toader
Mircea Cărtărescu, mesaj delirant. Unde vede el „mocirla comunistă"
Scandal monstru: celebrul Cărtărescu, gest incalificabil - e făcut praf!
Parlamentul României

Decizie politică de ultimă oră: partid de top, mutare cheie. Ce se schimbă de acum înainte

14
”Vechile partide au avut timp de 30 de ani şansa să dovedească ce pot să facă - acum e rândul generaţiei noastre să decidă cum va arăta această ţară”

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. Acum puțin timp, congresul partidului de pe locul trei în sondaje, USR, a aprobat fuziunea cu PLUS, gruparea lui Dan Barna.

”Împreună suntem și mai hotârâți să luptăm pentru idelurile și principiile noastre”, a anunțat Barna pe pagina sa de socializare.

”Am fost împreună de la început, am fost puternici în alianță, unirea este un pas firesc - este ceea ce și-au dorit membrii noștri, este ceea ce ne-a cerut electoratul”, a declarat președintele USR.

Dan Barna afirmă că împreună, membrii USR și ai fostului PLUS, sunt ”şi mai hotărâţi să luptăm pentru idealurile şi principiile noastre, iar voinţa noastră de a schimba România în bine este începând de astăzi şi mai puternică”.

”Vechile partide au avut timp de 30 de ani şansa să dovedească ce pot să facă - acum e rândul generaţiei noastre să decidă cum va arăta această ţară”, a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

De menționat că USR a primit mai multe lovituri anul acesta, descoperindu-se că mai mulți membri de top au ”vicii ascunse” – de la colaborări și legături cu fosta Securitate, la probleme cu dobândirea de imobile sau contracte cu statul, inclusiv cu județul condus de Liviu Dragnea, una dintre persoanele pe a căror acuzare și-a construit USR platforma electorală.

De asemenea, combinațiile făcute de USR cu PNL la alegerile locale au nemulțumit atât lideri ai partidului, cât și susținători.

În privința grupării lui Dacian Cioloș, niciodată nu a fost clar dacă aceasta chiar are membri suficienți pentru a putea fi numit ”partid”. Cu toate acestea, multe sondaje luau în calcul „PLUS”, la procentul USR adăugându-se câteva procente (2-4%) din partea grupării fantomă a fostului premier și comisar european.

Deci, cum se va reflecta fuziunea și, implicit, dispariția PLUS în noile sondaje? Va crește procentul USR, sau vor dispărea, pur și simplu, acele bizare procente atribuite, cumva într-o marjă de eroare, grupării lui Cioloș? În primul caz, USR ar trebui să urce spre 17%, în al doilea caz, e posibil să vedem un procent de 12%.

Și, la fel de evident, dacă USR obține la alegerile locale un procentaj sub această cotă semnificativ, înseamnă că va rămâne un partid de opoziție, urmând să încerce o lovitură la generale.

Modul de lucru ar semăna cu al fostului PRM, un partid foarte popular printre nemulțumiți, care nu avea reprezentanți puternici la locale – dar acumula nemulțumirile maselor la generale. Astfel, în anul de grație 2000, PRM condus de Vadim Tudor obținea numai 6% la locale – dar la generale a adunat, după redistribuire, 25% din locurile din Parlament, devenind, al doilea partid al țării! Dar, atenție – fiind un partid clasic de opoziție, oferind ocazional sprijin Puterii. Ceea ce pare a fi – sau a deveni - și USR.

14
Tagurile:
USR
Tematic
Piperea calcă în picioare USR! ”Nu v-aș susține electoral nici într-un milion de ani!”
Cristoiu arată cum i-au păcălit liberalii pe cei de la USR-PLUS
Mircea Badea, mesaj dur pentru USR și Băsescu: ”Lozincile voastre inepte și mincinoase!”

Загрузка...
Participarea lui Klaus Iohannis la festivitățile prilejuite de Ziua Marinei Române

Ziua Marinei, transformată de Iohannis în propagandă NATO și de sporire a trupelor străine

196
Iohannis a folosit Ziua Marinei Române pentru propaganda și manipularea NATO, ignorând practic faptul că esența unei zile festive, în care era normală elogierea Marinei române, a faptelor frumoase și glorioase ale trecutului

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. Una dintre cel mai populare zile de sărbătoare din România, Ziua Marinei, s-a derulat anul acesta cu impunerea restricțiilor din cauza pandemiei. Ca de obicei, președintele României, Klaus Iohannis, a susținut, la Constanța, o alocuțiune în cadrul festivităților.

În alocuțiunea sa, Iohannis a arătat că aniversarea Zilei Marinei este ”în egală măsură o sărbătoare a Forțelor Navale Române, a Poliției de Frontieră, a Marinei Comerciale și a orașelor-porturi” și tot astăzi, ”aducem cu profundă recunoștință un omagiu eroilor mărilor, deopotrivă militari și civili, căzuți la datorie”.

Vorbind despre situația specială de anul acesta, Iohannis a subliniat cum criza generată de pandemie ”reprezintă un test dur pentru capacitatea statelor, dar și a fiecăruia dintre noi de a ne adapta, cu voință de acțiune comună, la o realitate diferită”.

„Rapiditatea cu care pandemia s-a propagat la nivel global și efectele pe care le-a produs aproape în toate domeniile de activitate ne arată cât de complexe și impredictibile sunt provocările și amenințările cu care ne confruntăm”, a spus Iohannis.

Președintele consideră că e un motiv serios, esențial, ca să ne consolidăm ”capacitatea de anticipare și de reacție instituțională, să identificăm și să implementăm rapid soluții eficiente pentru a răspunde dificultăților pe care crize de o asemenea anvergură le pot genera în plan economic, dar și în plan social”.

În acest sens, Iohannis a apreciat sprijinul acordat de către Forțele Navale structurilor MAI, Ministerului Sănătății și autorităților locale, ”prin preluarea unor obiective și zone de patrulare, asigurarea de personal specializat pe diverse domenii și operaționalizarea unui spital militar ROL-2 la Constanța”.

Apoi, președintele a intrat în tema principală, motivul pentru care pare că existăm – consolidarea „statutului de aliat și actor regional care participă activ la asigurarea securității euro-atlantice și internaționale”. Adică NATO.

”Evoluțiile din vecinătatea noastră estică și poziționarea la frontiera externă a Uniunii Europene și a NATO reclamă asumarea de către țara noastră a unui profil mai activ din punct de vedere politic, diplomatic și economic, în procesul de consolidare a securității regionale”, spune Iohannis.

Desigur, este evident că deja problematica internă, a problemelor grave economice, investiționale și de altă natură cu care se confruntă România, trec pe planul doi în discursul președintelui, preocupat ca statutul României ”de vector de stabilitate și furnizor de securitate regională, care este deja o realitate” (?!) va continua ”să fie valorificat (?!) prin aplicarea consecventă a liniilor de politică externă asumate în ultimii ani”.

Să fie ”valorificat” – dar de către cine? Poate de SUA, care trimite facturile și ne pune să le facem jocurile în zona noastră!

Iohannis a reluat șablonul cu ”Regiunea Mării Negre - zonă de interes strategic pentru NATO și Uniunea Europeană” și că de aceea ”trebuie să fie un spațiu sigur și predictibil”, acesta fiind un aspecte esențial, printre altele pentru securitatea … transatlantică!? 

”Vom continua, așadar, demersurile pentru dezvoltarea posturii naționale de apărare și pentru sporirea prezenței aliaților în structurile NATO de pe teritoriul României, concomitent cu creșterea eficienței eforturilor întreprinse de statul român, astfel încât securitatea națională să fie întărită”, a spus Iohannis, transformând Ziua Marinei într-o confirmare a continuării amplasării în România a trupelor străine.

Și când a vorbit de înființarea Forțelor Navale Române, de la se împlinesc anul acesta 160 de ani, a subliniat că acestea ”acționează alături de camarazii lor din NATO pentru ca mările și oceanele să fie mai sigure”.

Atât despre istoria Forțelor Navale Române, o propoziție, nici aceea principală – pentru că tot NATO e principalul! Și aici ajungem unde trebuie: banii pentru dotări!

”Dar misiunile Forțelor Navale nu pot fi îndeplinite doar prin abnegația și implicarea marinarilor, fiind necesare echipamente performante cu care să-și realizeze sarcinile încredințate, la cele mai înalte standarde”, spune Iohannis, arătând ce beneficii a adus alocarea, începând cu anul 2017, a 2% din Produsul Intern Brut pentru bugetul Apărării.

Și, din nou o frază, pe un singur rând, despre interesele directe românești: ”Prin programe multianuale coerente, vom oferi industriei românești șanse de relansare”.

Întrebare – care ”programe multianuale coerente”?! Că pe la Guvernul Orban nu am văzut așa ceva – iar în privința acelui 2%, americanii au profitat, dar industria românească de Apărarea se plânge că moare!

Și, atenție: ”De asemenea, mai multe resurse înseamnă și condiții mai bune pentru instruirea militarilor, cât mai aproape de noile realități ale conflictelor actuale și cele ale viitorului”.

Uită să spună ceva – conflictele actuale la care participă militarii români NU sunt ale noastre, nu ne vizează – ci sunt duse și, în mare măsură, provocate de SUA și NATO!

Evident, Iohannis a arătat că ”navele române și personalul aferent desfășoară periodic și în mod constant misiuni și exerciții NATO, precum și alte misiuni multinaționale în Marea Neagră” și i-a felicitat  pe participanții la Exercițiul multinațional „Sea Breeze 20”, ”precum și pe toți membrii echipajelor navelor militare sub pavilion românesc care au participat la misiuni și aplicații împreună cu alte nave ale aliaților și partenerilor noștri”.

Așa că, probabil și în numele NATO, Iohannis le-a mulțumit marinarilor și militarilor forțelor navale „pentru patriotismul și profesionalismul vostru, precum și pentru modul în care vă îndepliniți misiunile, promovând astfel, peste mări și țări, prin conduita voastră, valorile și spiritul românești”.

Ce au ”valorile și spiritul românești” cu războaiele din Orient și din Africa?! Ce au acestea cu România și interesele ei?

În concluzie, Iohannis a folosit Ziua Marinei Române pentru propaganda și manipularea NATO, ignorând practic faptul că esența unei zile festive, în care era normală elogierea Marinei române, a faptelor frumoase și glorioase ale trecutului – nu să pedaleze pe tema NATO, ca fiind… singura preocupare reală a sa și, ar vrea Iohannis, a românilor! Chiar să nu spună măcar o propoziție despre Mircea cel Bătrân, voivodul vizionar care a deschis poarta Mării, sau despre munca diplomatică a lui Mihai Kogălniceanu pentru Dobrogea… asta spune mult! Dar în primul rând, că istoria reală trebuie înlocuită în mintea noilor generații!

”Noi existăm datorită SUA și NATO, să fie clar!” – așa va suna, în curând discursul oficialităților (române).

Întreg discursul președintelui îl puteți citi pe site-ul Președinției României

196
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Exercițiile rusești în Marea Neagră – o reacție adecvată la acțiunile NATO
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Moscova a comentat exercițiile Sea Breeze-2020 ale NATO în Marea Neagră
Exercițiul NATO Sea Breeze 2020 în Marea Neagră - Jocuri cu butoiul de pulbere

Загрузка...
Conferința de presă a candidatului Svetlana Tihanovskaia

Echipa lui Tihanovskaia au lansat formarea consiliului de preluare a puterii

0
Echipa candidatului Svetlana Tihanovskaia a lansat procesul de formare a consiliului coordonator pentru transferul puterii în Belarus.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Echipa de campanie a candidatului pentru funcția de președinte al Republicii Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a demarat procesul de formare a unui consiliu coordonator pentru transferarea puterii în țară. Nu toți doritorii vor putea intra în componența de bază a acestuia, însă “toți vor putea să-și împărtășească ideile”, a anunțat sâmbătă serviciul de presă al staffului.

“Demarăm procesul de formare a consiliului coordonator. E un grup de lucru extins al celor mai respectabile personalități ale societății, care urmează să discute și să elaboreze mecanisme sigure și stabile pentru asigurarea transferului de putere”, se menționează în comunicat.

Se menționează că „acum sunt recepționate cererile din partea unor potențiali membri”.

„Nu există o procedură sau o formă strictă, puteți exprima doar dorința și să vă confirmați autoritatea cărui grup social, profesii sau domeniu sunteți. Vom forma în cadrul consiliu grupuri de lucru și un prezidiu pentru luarea operativă a deciziilor”, se subliniază în comunicat.

Se subliniază că „nu toți doritorii vor putea intra în componența consiliului, însă vor putea să-și împărtășească ideile”.

“Drept confirmare a autorității potențialului membru vor fi servi realizărilor, deciziile formale de înaintarea lor. Nu există niște criterii formale, criteriile de bază sunt încrederea și respectul unui cerc larg al belarușilor”, menționează echipa Svetlanei Tihanovskaia.

0
Tagurile:
Belarus, Svetlana Tihanovskaia
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Belarus: opoziția vrea negocieri pentru preluarea pașnică a puterii
Candidatul opoziției belaruse nu va participa la acțiunile de protest
Tihanovskaia s-a refugiat în Lituania și își îndeamnă susținătorii “să aibă grijă de ei”
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
CEC din Belarus a anunțat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale
Tihanovskaia anunță crearea unui Consiliul pentru preluarea puterii în Belarus

Загрузка...