SRI

George Maior a rupt tăcerea - a discutat cu Manda subiecte ținute la secret

755
(reînnoit 21:44 27.02.2018)
"Întâlniri cu membri ai Guvernului, oameni politici, "culoarele" din presă și justiție, procurori și judecători anume desemnați" - teme până acum ocolite

BUCUREȘTI, 27 feb — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Audierea de azi a fostului șef al SRI, George Cristian Maior, actual ambassador la Washington, a depășit durata preconizată. Șase ore a discutat senatorul Claudiu Manda, șeful Comisiei SRI, cu fostul său coleg de partid și parlament, iar după aceea, într-o scurtă întânire cu presa a punctat câteva dintre subiectele abordate.

În primul rând, George Maior și-a asumat toate chestiunile legate de activitatea SRI din perioada în care el a condus instituția, aceasta deoarece în spațiul public s-a comentat că adevărata putere și decizia îi aparțineau șefului militar al SRI, generalul Florian Coldea.

"A afirmat că știa tot ce se întâmpla la conducerea SRI", a spus Claudiu Manda.

Pe lângă câteva chestiuni de introducere în temă, George Maior a confirmat că s-au discutat teme de maximă importanță.

"Au fost foarte multe întrebări legate de relaţia Serviciului cu Justiţia, dacă anticorupţia este o problemă de securitatea naţională, aşa cum a fost definită de CSAT", a spus Maior, cazul în sine fiind cel mai grav aspect legat de actitate DNA.

Este vorba de celebrele "protocoale" între DNA și SRI, despre care se spunea că au fost opera lui Florian Coldea. Menționăm că senatorul Manda a anunțat că generalul Coldea va fi audiat săptîmâna viioare, pe 6 martie.

"Am discutat despre mandatele de securitate națională", a confirmat și senatorul Claudiu Manda.

Revenind la George Maior, un alt subiect de maximă importanță — influența asupra unor membri ai Guvernului.

"Au fost întrebări legate de întâlnirile cu membri ai Guvernului, oameni politici", a declarat George Maior. "A spus că SRI nu s-a implicat, nici el, dar, dacă i s-a cerut opinia, a răspuns, dar nu ca șef al SRI, în legătură cu numirea unor politicieni în funcție", a declarat și senatorul Manda.

O altă chestiune a fost legată de "culoarele" din presă și justiție, dezvăluiri făcute de colonelul Daniel Dragomir.

"Am discutat despre aserţiunile unor persoane care au venit la comisie în legătură cu presa", a spus George Maior. De cealaltă parte, senatorul Manda a afirmat "Am vorbit despre ce înseamnă procurori și judecători anume desemnați".

Dar, spune Manda, George Maior "nu a vrut să detalieze, a zis că era mai degrabă atributul zonei de parchet, nu al SRI", ceea ce aruncă o lumină nouă — al unei structuri de care, iată, chiar directorul SRI se delimitează.

La final, George Maior a declarat că se întoarce imediat la post, la ambasada de la Washington, dar "am rămas înţeleși că orice altă problemă suplimentară, voi răspunde întotdeauna cu bună credinţă la ea".

Cert este că președintele Comisiei SRI, senatorul Claudiu Manda, își face treaba, iar abordarea unor subiecte de prim rang precum implicarea în justiție și presă este o premieră.

755
Tagurile:
audiere, teme, Subiecte, Comisia de Control a SRI, Claudiu Manda, George Cristian Maior, România
Tematic
Membru în Comisia SRI, avertizare dură. Ne priveşte direct
Dragomir a rulat un film în Comisia SRI, el fiind scenaristul
Un ONG finanțat de Soros cere demisia șefului Comisiei de control SRI
Comisia SRI: Hexi Pharma este caz de securitate națională
Carmen Avram

”Nu uitați sunați trompeta când plecați!” Carmen Avram nu lasă nicio șansă Guvernului!

3
(reînnoit 08:21 04.08.2020)
”Laudele „guvernului meu” sunt contrazise din afara țării! E o condiție obligatorie de la UE, ca să ne luăm banii de la Bruxelles. PNL, pe cai şi pe mai târziu!”

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. În fiecare zi, membri ai Guvernului Orban, în special Florin Cîțu, vin cu date prin care încearcă să demonstreze că în România totul e bine și mergem într-o direcție foarte bună. Asta în timp ce realitatea falimentelor zonei private sau șomajul, precum și restructurările de la stat par a spune cu totul altceva!

Europarlamentarul Carmen Avram nu lasă loc manevrelor Guvernului Orban și vine cu date clare: ”Laudele „guvernului meu” sunt contrazise din afara țării: România este statul care a dat cel mai mic sprijin financiar pentru redresare economică: 3% din PIB”.

Da, datele sunt copleșitoare: ”Prin comparație, celălalt guvern Orban a oferit ungurilor 18% din PIB, Cehia - 14%, Austria – 13%. Toate, țări mult mai mici decât România”, scrie Carmen Avram, care citează un studiu al ”Erste Bank”, publicat de Ziarul Financiar.

”Erste, proprietarul BCR, estimează și că România va avea creșterea cea mai mică dintre cele șapte țări în care activează compania austriacă”, scrie Carmen Avram, din studiu reieșind clar: ”Dintre cele şapte ţări unde Erste activează, România are cea mai mică creştere economică pentru 2021”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3
Tagurile:
Guvernul, Carmen Avram
Tematic
Carmen Avram, cel mai dur mesaj de la Bruxelles, îi distruge pe Iohannis și Aurescu
Carmen Avram anunță cea mai grea înfrângere pentru Iohannis și Orban – cei doi tac mâlc!
Carmen Avram face praf PNL, acuzația care le poate prăbuși procentele!

Загрузка...
Cozmin Gușă

Gușă despre alegeri: ”statul paralel nu mai lasă nimic la voia întâmplării”

154
(reînnoit 18:48 03.08.2020)
Analistul Cozmin Gușă este de părere că la alegerile din 2020 statul paralel nu mai lasă nimic la voia întâmplării și lansează un motto cu cântec: ”Lucovide, mereu te-am bănuit că ești de-al rezerviștilor!"

BUCUREȘTI, 3 aug - Sputnik. Cozmin Gușă lansează într-o postare pe Facebook  un scenariu amețitor despre soarta României și despre corectitudinea alegerilor care vor avea loc în 2020. El pleacă de la ”bănuiala sa” că Ludovic Orban este "soldatul" statului paralel.

Argumentele pe care le aduce Gușă în aceste sens sunt ascendența de tip familial a lui Orban, parcursul lui de cca 30 de ani în politica românească (”unde a primit pe tavă demnități pe care nu le-a meritat”), procesul orchestrat de către băieți tocmai pentru ca Orban să iasă basma curată, ajungând mai ușor apoi președinte PNL și Prim-Ministru, plus episodul de la începutul anului când a fost reînscăunat după moțiune strict ”sub presiunea de tip ȘANTAJ a rezerviștilor”.

Pentru Gușă, desemnarea candidaților de la București, oferă o dovadă a jocului lui Orban în slujba ”paralelilor”.

Astfel, explică Gușă, USR-PLUS, pe care îi consideră o creație a rezerviștilor reprezentați de Coldea, s-ar apropia de extincție după insuccesele din 2019, investițiile în această construcție  fiind în pericol să se risipească fără vreo alternativă politică pe care ”securicii” s-o mai aibă sub control total pentru alegerile 2020.

Or, ce face Orban, spune Gușă: salvează muribundul USR-PLUS prin nominalizările de la București unde, afirmă analistul, ”nicușor dan și toți cei 6 candidați aparțin paralelilor rezerviști”.

Gușă arată că Adrian Moraru de la sectorul 3 este fostul șef al IPP, institut moșit demult de către ”securici”, Ciprian Ciucu de la sectorul 6 este omul Monicăi Macovei, iar Cristian Băcanu de la sectorul 5 este un băiat care acționează și face plângeri penale, tot sub comanda oamenilor cu chipiu.

În aceste condiții, este de părere Gușă, primul pas vizibil din jocul pentru controlarea alegerilor din 2020 este eliminarea lui Băsescu, PMP fiind împins sub 5%, pentru că Băsescu va fi descurajat să participe în alegeri.

Iată și consecințele acestor mișcări de trupe în plan politic, potrivit analistului: slăbirea din interior a PNL și un sprijin mai puternic pentru Ponta pe partea stângă, în paralel cu decimarea celor din PSD care nu se vor supune jocului impus. Tabloul final și scopul spre care se tinde ar fi un joc de 4+1 în interiorul viitorului Parlament, cu partidele de tip securist (USR-PLUS și Pro România) aduse în jurul reprezentării de 15-20% fiecare, respectiv cu PNL și PSD care nu vor avea voie să depășească 30%. În această ecuație, +1 ar fi UDMR, care poate deveni -1 dacă nu ascultă.

Adică, un control total al clasei politice din afara jocului democratic!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

154
Tagurile:
statul paralel, Cozmin Gușă
Tematic
Năstase, despre REVENIREA în conducerea PSD și ofertele Ponta, Gușă, Dâncu. Analiza cheie!
”Nucleara” - George Maior, șef la PSD? Cozmin Gușă are o reacție dură, plină de tupeu
Gușă aruncă NUCLEARA: Interesul lui Florian Coldea, revolta din PSD și… Ciolacu!
Revenit în PSD, Cozmin Gușă trage sfori pentru a impune un președinte și o nouă conducere
S-a terminat cu planul lui Ciolacu și Gușă, Olguța intră la rupere

Загрузка...