Klaus Iohannis

Iohannis, mai degrabă nepopular decât popular: soarta lui Constantinescu

570
Sociologul Mirel Palada face o analiză a popularităţii ultimilor trei şefi de stat ai României. Viitorul lui Iohannis, ştiut doar de „bunul Dumnezeu şi de bunul Sistem".

BUCUREŞTI, 25 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Sociologul Mirel Palada face, pe pagina sa de Facebook, o comparaţie între nivelul de încredere de care s-au bucurat sau nu trei şefi de stat: Emil Constantinescu, Traian Băsescu şi Klaus Iohannis.

Acesta spune că Iohannis se află „la jumătate între rai şi iad", din punct de vedere al percepţiei populare, operaţionalizată prin măsura încrederii.

În a doua parte a mandatului său, spune Palada, Băsescu a evoluat constant în zona lui 50%, „prin mijloace politice exuberant populiste". El s-a confruntat cu o nouă erodare abia când a început campania electorală pentru cel de-al doilea mandat al său.

Comparativ cu Băsescu, Constantinescu a scăzut mult mai rapid în sondaje, după un an şi jumătate de mandat. El a căzut încet, dar sigur, „într-o alunecare iremediabilă, de la 30% la 20% şi chiar la 10%, pe sfârşit de mandat".

„Iohannis se situează între aceştia doi ca evoluţie. S-a erodat în primii doi ani de la 70% la 30%, întocmai precum Constantinescu. De un an de zile, însă, după înfrângerea suferită la sfârşit de 2016, când PSD a câştigat cu un scor clar alegerile, de atunci Iohannis s-a oprit din scădere şi evoluează într-un interval relativ constant, în banda 25%-30%, rezistând tensiunilor sociale şi atacurilor de imagine mai degrabă decât Băsescu", a scris Palada.

Totuşi, remarcă sociologul, deşi Iohannis este constant precum Băsescu, ca nivel al încrederii se aseamănă mai mult cu Constantinescu., „mai degrabă impopular decât popular".

„Ce va fi în continuare? Doar bunul Dumnezeu şi mai bunul Sistem ştiu", a încheiat Palada.

570
Tagurile:
Popularitate, Sondaj, Mirel Palada, Emil Constantinescu, Klaus Iohannis
Тема:
Klaus Iohannis (199)
Tematic
Celebru fugar despre cât de puternici sunt Coldea, Kovesi, Iohannis
Liviu Pleșoianu îi aruncă în față lui Iohannis: "Fii bărbat, te bagi?"
Iohannis a aprobat achiziţionarea lansatoarelor multiple de rachete
Mircea Badea, mesaj radical pentru Iohannis: "O votez pe Kovesi!"
Eroare și provocare majoră a lui Iohannis - motive pentru suspendare
Klaus Iohannis și Donald Trump

Românii PROVOACĂ maxim SUA cer PROBA sunt Parteneri cu adevărat!

19
Acum se va vedea dacă SUA sunt parteneri, sau e doar o vorbă prin care iau bani de la români și își permit orice aici

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Reprezentantul României la OMS, prof. dr. Alexandru Rafila, nu crede că se va putea folosi medicamentul REMDESIVIR pentru tratamentul COVID-19 în Europa, implicit în România,  în condițiile în care SUA ”au achiziționat 90% din producție în avans”.

”Va fi greu în condițiile în care SUA au achiziționat 90% din producție în avans, dar el nu trebuie folosit decât la forme grave pentru că nu are rost să dai medicație puțin disponibilă decât în cazul în care sunt puse în pericol viețile pacienților”, a declarat dr. Rafila la Digi 24.

La această provocare pentru SUA spusă pe jumătate se alătură Victor Ponta, care provoacă SUA în față – și implicit pe Iohannis și Guvernul, atât de atașați ”parteneriatului”:

”Având în vedere faptul că Guvernul SUA a achiziționat în avans practic toată producția mondială de REMDESIVIR - sper că Președintele și Guvernul României să solicite, în baza Parteneriatului Strategic, un sprijin instituțional măcar pentru acei români aflați la Terapie Intensivă!”, scrie Ponta într-o recentă postare.

Ironic, fostul prim ministru menționează că are ”încredere că Președintele și Guvernul României nu vor fi refuzați!”

”Trebuie să ne folosim relațiile internaționale pentru binele românilor - nu pentru interese personale de imagine și politice!”, lovește Ponta în final.

Reamintim că, la recepția de la ”4 Iulie”, Iohannis și Orban au elogiat sprijinul acordat de SUA României în Pandemie, deși acesta nu s-a ridicat nici măcar la o valoare de 1 milion de dolari – și nu s-a pus nici problema amânării plaților pentru rachete.

Deci, Rafila și Ponta au dreptate: acum se va vedea dacă SUA sunt parteneri, sau e doar o vorbă prin care iau bani de la români și își permit orice aici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19

Загрузка...
Marcel Ciolacu

”Mămăliga a explodat” - Ciolacu: ”Mincinos patologic, Președintele recunoască eșecul!”

77
”Orban nu mai este ascultat de către cetățeni, oamenii și-au dat seama de toată manipularea cu cifrele, de tot acest joc politic”

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Celebra expresie pe care o folosea presa anilor 90, apreciind că poporul român s-a comportat ani de zile ca o ”mămăligă”… până a explodat, se potrivește lui Marcel Ciolacu, cel despre care s-a scris în repetate rânduri că ar fi un lider PSD… mămăligă.

Aseară, la Antena 3, Ciolacu a vrut parcă să demonstreze contrariul, atacându-l dur pe Orban și invitându-l pe președintele Iohannis să-i ceară demisia.

”Mă uit la primul ministru și constat că este un mincinos patologic: tot ce face, atacul la Curte, că au existat lideri politici care au spus că nu există virusul”, a spus Ciolacu, subliniind – ”Virusul există, este evident, Orban nu mai are nici un fel de credibilitate”.

Marcel Ciolacu îi transmite un mesaj dur președintelui Iohannis: ”Președintele României, în acest moment, trebuie să recunoască acest eșec politic care se numește Orban și să-i ceară demisia”.

”El (Orban) nu mai este ascultat de către cetățeni, oamenii și-au dat seama de toată manipularea cu cifrele, de tot acest joc politic”,  spune Ciolacu, arătând că ”în alte țări europene, nici un lider politic nu a avut dreptul să intervină peste specialiști”.

Desigur, ar putea veni întrebarea firească de ce nu îl demite Parlamentul pe Orban – mai ales că Iohannis NU are această posibilitate? Dar, mutarea lui Ciolacu este interesantă politic, încercând o lipire a gafelor lui Orban de Iohannis.

Ori, ne amintim că de fiecare dată, inclusiv zilele trecute, Iohannis l-a felicitat pe Orban și a lăudat activitatea Guvernului. Ca și ambasadorul SUA, de altfel. Deci, să ceară Iohannis demisia, asta e mai greu de crezut… dar ca oamenii să vadă cum îi acoperă gafele, asta e o mutare interesantă, care poate avea efect.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

77
Tagurile:
eșec, Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu

Загрузка...