Liviu Dragnea și Olguța Vasilescu

Se grăbește marea mutare în PSD: "Va ieși un partid aliniat"

722
(reînnoit 07:38 21.02.2018)
"Persoane care sunt încă în conducerea partidului, dar critică partidul din orice poziție", "Liviu Dragnea vrea să-și alinieze partidul".

BUCUREȘTI, 21 feb — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cerut inițial de nemulțumiții din PSD, promotori ideilor conducerii collective enunțate în scrisoarea lui Niculae Bădălău, Congresul a devenit o preocupare a lui Liviu Dragnea. Deși inițial nu l-a încântat ideea, ulterior a preluat-o și chiar a urgentat evenimentul.

Unul dintre demnitarii neimplicați în recentele diferende din partid, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, la începutul acestei săptămâni, că evenimentul mult așteptat se va petrece în martie. Mai mult, Vasilescu face referire la posibile clarificări, cu sensul de încheieri de socoteli.

"Este un Congres destul de așteptat din punctul nostru de vedere, pentru că trebuie clarificate unele lucruri", a declarat Lia Vasilescu la TVR1. "În primul rând cred că ar trebui să discutăm despre guvernare, despre modul în care s-a performat sau nu pe anumite paliere".

Dar, a mai spus Olguța Vasilescu, "cred că trebuie clarificate și unele lucruri vizazi de persoane care sunt încă în conducerea partidului, dar care critică partidul din orice poziție". Interesantă declarație într-un moment în care nemulțumirile vin din multe zone ale partidului, mai ales în direcția indeciziei manifestate des în ultimul an.

Congresul Extraordinar al PSD va avea loc sâmbătă, 10 martie 2018, anunță surse al DC News, locația fiind Sala Palatului. O dată extreme de apropiată, raportându-ne la dimensiunea mare a partidului și la structura sa extrem de complexă.

Fondatorul DC News, cunoscutul analist Bogdan Chirieac, consideră că mult grăbitul congres are o singură miză — "întărirea puterii domnului președinte Liviu Dragnea în interiorul partidului, în vederea viitorelor alegeri de anul viitor și de peste doi ani".

"Congresul acesta este despre președintele Liviu Dragnea; forța sa va fi incontestabilă în interiorul partidului", a declarat Bogdan Chirieac. După Congres, "va ieși un partid aliniat la voința președintelui Liviu Dragnea, ceea ce, până la urmă, nu este ceva neobișnuit", consideră Chirieac.

Cunoscutul analist găsește și o justificare pragmeatică acestei mutări de forță — apropiatele bătălii, probabil în primul rând cea prezidențială.

"Dragnea nu poate pleca la lupta cea mare având în spate liniile slăbite", consideră analistul, care vede în perspectiva aceasta "schimbări la nivelul vicepreședinților". Chirieac l=a dat ca exemplu pe Ludovic Orban — "care nu are anvergura lui Liviu Dragnea și tot vrea să-și alinieze partidul".

722
Tagurile:
Schimbări, Congres, PSD, Lia Olguţa Vasilescu, Liviu Dragnea
Tematic
Inițiativă PSD care schimbă regulile - Macovei e direct afectată!
Convulsii în PSD - e vizat chiar unul dintre cei mai apreciați lideri și... SRI!
Noul guvern PSD a eliminat steagul UE. Gest simbolic sau eroare?
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu, vaccinat anti COVID-19

115
(reînnoit 12:30 16.01.2021)
Prim ministrul României s-a imunizat împotriva noului coronavirus, așa cum era anunțat încă de zilele trecute, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central”Dr. Carol Davila”.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Premierul Florin Cîțu se vaccinează anti-Covid-19, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”.

Demnitarului i s-a explicat, de cadrele medicale, întregul proces care se derulează, pentru ca imunizarea să fie făcută în deplină cunoștință de cauză.

Reamintim că, în urmă cu o zi, adică ieri, 15 ianuarie 2021, s-a imunizat împotriva noului coronavirus președintele României, Klaus Iohannis.

Acesta a declarat, la scurt timp după aceea, că procedura de vaccinare a fost una simplă, nedureroasă și a dorit să sublinieze că acees vaccin este unul sigur și eficient.

De asemenea, șeful statului a recomandat tuturor vaccinarea, afirmând că vaccinarea, împreună cu procedurile de restricție ne vor scoate din pandemie.

Tot ieri, a început oficial cea de-a doua etapă a campaniei naţionale de vaccinare, în care sunt incluse persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici şi persoanele care lucrează în domenii considerate esenţiale, între care Administraţia Prezidenţială şi Guvernul.

Premierul României a făcut declarații după imunizare. Acesta a spus că a fost o procedură foarte ușoară, că se bucură că s-a putut vaccina, că a făcut acest lucru atât pentru sine, cât și pentru cei din jur.

Pandemia poate fi învinsă numai prin vaccinare și prin păstrarea măsurilor restrictive.

"Foarte ușoară această vaccinare, Nu am simți nimic. I-am zis doamnei asistente. De aceea m-am ridicat la final. Mă bucur că m-am vaccinat. Văd că mulți români vor să se vaccineze. E important să înțelegem că rămânem la obiectivul de a avea 10.400.ooo de români vaccinați până în septembrie. Foarte mulți români vor să se vaccineze", a declarat Cîțu

Cîțu a dat asigurări că nu va fi precupețit nici un efort pentru a putea fi vaccinați toți românii.

115

Загрузка...
Vaccinare în România

Sondaj: Doriți se vaccineze public șefii partidelor?

111
Iohannis a dat exemplul – este o provocare pentru toți liderii politici. Ar trebui să urmeze exemplul președintelui – sau nu e normal să se facă un spectacol din vaccinare?

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Unul dintre cele mai urmărite și discutate subiecte de ieri a fost exemplul dat de președintele Iohannis, care s-a vaccinat public, la Spitalul Militar Central.

sondaj

Doriți să se vaccineze public șefii partidelor?
  • DA – ar trebui să dea un exemplu, așa cum a făcut Iohannis
    0% (0)
  • NU – nu trebuie să se facă un spectacol din vaccinare
    0% (0)
  • Nu mă pronunț
    0% (0)
au votat:

Gestul președintelui a fost mult comentat - mai în glumă, mai în serios, dar a fost în prim plan – și a fost poate cel mai bun mod de a capta atenția românilor asupra vaccinării. Altfel spus, a fost probabil cea mai bună reclamă – inclusiv în rândul celor care nu îl agreează pe Iohannis.

În același timp, mulți au comentat că președintele a făcut un spectacol și un joc de imagine din propria-i vaccinare!

De aceea punem întrebarea dacă liderii politici, cele mai comentate personaje publice, ar trebui să urmeze exemplul prezidențial și să se vaccineze public? Sau, dacă nu doresc să se vaccineze, să anunțe asta deschis!

E vorba de Marcel Ciolacu, Ludovic Orban, Dan Barna și Dacian Cioloș, George Simion și Claudiu Târziu, dar și de Kelemen Hunor.

Concret, vă invităm, să vă spuneți opinia prin intermediul unui sondaj, răspunzând la următoarea întrebare:

Doriți ca președinții principalelor partide să se vaccineze public?

DA – ar trebui să dea un exemplu, așa cum a făcut Iohannis

NU – nu trebuie să se facă un spectacol din vaccinare

Nu mă pronunț

111

Загрузка...
Elevi

Romaniuc: “Numirile din pixul inspectorului general, eliminate”

19
Fostul inspector școlar general susține că, în urma discuțiilor purtate cu profesori, cu părinți și cu elevi, în legătură cu numirea directorilor, după ce li s-au încheiat mandatelor, a ajuns la câteva concluzii. Care sunt acestea.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Liliana Romaniuc, fost inspector școlar general și o voce importantă în mediul educațional prezintă câteva concluzii referitoare la numirea directorilor de școli după încheierea mandatelor. Aceste concluzii sunt rezultatul discuțiilor purtate cu profesori, părinți și elevi.

”Numirile din pixul inspectorului general trebuie eliminate cât mai repede posibil. Am auzit despre situații în care inspectorul general nu s-a consultat nici măcar cu adjuncții”, scrie Liliana Romaniuc.

Aceasta susține că Legea educației, din ianuarie 2011, prevedea foarte clar ce se întâmplă la finalizarea mandatului directorului: Consiliul de Administrație numește persoana care va ocupa funcția de director, până la organizarea concursului.

De asemenea, concursul pentru ocuparea funcției de director trebuie să fie organizat la nivelul școlii, de către Consiliul de Administrație - entitatea care cuprinde reprezentanții tuturor beneficiarilor direcți sau indirecți ai educației: elevi, părinți, comunitate locală, profesori. În opinia Lilianei Romaniuc, procesul trebuie să fie mai mult decât un concurs...

”Nu știu când vom ajunge la această decizie, dar e bine să începem să ne pregătim pentru ea. Asta și pentru că directorii și profesorii spun că își doresc autonomia școlilor, și e bine ca școlile să aibă autonomie”, a adăugat fostul inspector școlar general.

O altă concluzie se referă la reformarea sau transformarea din temelii a CNEME - Corpul Național al Experților în Management Educațional.

Directorii unităților de învățământ au nevoie de formare consistentă pentru a ajunge în această entitate profesională.

Romaniuc a făcut o paralelă cu Corpul Experților Contabili, structură profesională în care se intră foarte greu. Este, de asemenea, o structură cu un grad înalt de competență.

În opinia expertului, cam așa ceva ar trebui să avem și pentru directorii de școli;

Profesionalizarea managementului școlilor și reformarea/transformarea inspectoratelor sunt provocări mari, dar care, dacă sunt depășite, pot contribui la îmbunătățirea calității școlilor noastre, mai este de părere Liliana Romaniuc.

Fostul inspector școlar general și-a exprimat încrederea că se poate ajunge la acest deziderat cu răbdare, înțelepciune, profesionalism, decizii transparente, fundamentate pe studii și cu implicarea specialiștilor din educație.

”Ce a fost și ce este știm, important este să începem să privim către alte abordări. Nu peste noapte și nu fără resurse!”, a punctat Romaniuc.

Fostul inspector școlar general a reluat o idee enunțată anterior potrivit căreia un director nu trebuie să aibă mai mult de două mandate la aceeași unitate de învățământ.

19
Tagurile:
Școala

Загрузка...