Ninel Peia și generalul Mircea Chelaru

Soros are un duşman în România: „Partidul generalilor"

4729
(reînnoit 18:45 09.02.2018)
Liderul formaţiunii, Ninel Peia, a vorbit, exclusiv pentru Sputnik, despre cine se află în spatele partidului. Demnitarii români, „sub lupă"

BUCUREŞTI, 9 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Începând de acum, proiectul militaro-politic Departamentul Zero are şi propriul partid, informează national.ro.

Este vorba despre Neamul Românesc, care a fost înscris la Tribunalul Bucureşti acum 2 zile, adică în data de 7 februarie 2018.

Conducerea este formată din fostul deputat Ninel Peia, ca preşedinte, iar generalii Mircea Chelaru şi Nicolae Rotaru ocupă funcţia de vicepreşedinţi.

Funcţia de secretar este ocupată tot de un general, în persoana lui Constantin Onişor.

Noua formaţiune politică se declară duşman înverşunat al prezenţei „societăţii civile" a lui George Soros în România, deci se întrevăd perioade destul de interesante. Şi spun asta referindu-mă la scenariul unei confruntări între naţionaliştii români şi oengiştii progresişti.

Noul partid, despre care se spune că ar avea în spate „Departamentul zero", format din militari rezervişti sau în activitate, intenţionează să facă publice listele cu toţi înalţii funcţionari şi demnitari ai statului nostru care, sub o formă sau alta se află pe „statul de plată" al miliardarului George Soros.

Despre această listă, Ninel Peia, preşedintele partidului, a declarat, contactat de Sputnik, că „va fi publicată integral la momentul potrivit".

De asemenea, acesta a explicat cine se află în spatele formaţiunii politice pe care o conduce.

„Ofiţeri pensionari din toate structurile de securitate şi armată. Care s-au săturat de „corectitudinea politică" promovată de ideologia progresistă", a declarat Ninel Peia.

4729
Tagurile:
susținători, membri, fondatori, Obiective, Partidul Neamul Românesc, Proiectul militaro-politic Departamentul Zero, Ninel Peia, România
Tematic
Soros plăteşte bani grei pe o campanie anti-Brexit
Soros dezvăluie planurile sale pentru Europa. „Salvarea UE... de ea însăşi"
Dovezi incendiare: Finanțare anti-PSD prin Soros și... guvernul Olandei
Iohannis, lăudat că nu a făcut jocul lui Soros
Soros: UE, în pragul colapsului, iar Rusia, „putere naţionalistă renăscută”
Pleșoianu - război deschis cu ONG și sorosiști - replică puternică!
Ce au făcut Pleșoianu și Șerban Nicolae de s-au supărat oamenii lui Soros
Ludovic Orban

Orban a comis-o! E pasibil de 7 ani și interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică

2017
În urma unui demers șocant, premierul Orban poate fi acuzat de comitere mai multor infracțiuni. Unul dintre cei mai avizați juriști, Daniel Morar, a confirmat gravitatea faptei lui Orban

BUCUREȘTI, 4 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum s-a anunțat, CCR a admis sesizarea Avocatului Poporului în legătură cu reforma în domeniul sănătăţii şi cu unele măsuri aferente instituirii carantinei.

CCR arată că textele de lege privind internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei sunt neconstituţionale, fiind lipsite de claritate şi predictiibilitate, au un caracter incert şi dificil de anticipat şi nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale – iar instituirea carantinei în România prin OUG reprezintă o veritabilă privare de libertate şi o restrângere a drepturilor fundamentale.

Evident, decizia CCR duce la oprirea acelor internări și carantinări recclamate ca fiind abuzive și chiar ilegale de mulți medici, jurnaliști și avocați.

Cu toate acestea, premierul Ludovic Orban a avut o reacție șocantă, îndemnând la…  nerespectarea deciziei CCR! ”A șters pe joc cu decizia CCR” au titrat unele mass media – aceasta fiind, în mare, concluzia trasă de presă.

”Curtea nu este la prima decizie care zădărnicește eforturile noastre. Rugămintea mea către populație e să nu țină cont de decizia CCR. Să țină cont de regulile firești!”, a declarat Ludovic Orban la Digi24 TV.

Ei bine, prin această declarație, premierul Orban poate fi acuzat de comitere mai multor infracțiuni.

Astfel, Orban comite ”Abuz în serviciu” - Art. 297 Noul Cod Penal:

(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Din declarația citată rezultă că premierul NU îndeplinește un act emis de CCR, în acest fel îndemnând la o ”vătămare a drepturilor” persoanelor fizice, în sensul considerat ilegal/neconstituțional prin decizia CCR.

De asemenea, prin faptul că mesajul premierului se adresează populației, deci implicit și medicilor, polițiștilor și autorităților implicate în combaterea pandemiei, pe care îi îndeamnă public să NU respecte decizia CCR, Orban s-ar putea face vinovat de instigare publică - Art. 368 Noul Cod Penal:

(1) Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârşească infracţiuni se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este comisă de un funcţionar public, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.

(3) Dacă instigarea publică a avut ca urmare comiterea infracţiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevăzută de lege pentru acea infracţiune.

Infracțiunea fiind de lipsire de libertate și altele – aici fiind necesar să amintim că Avocatul Poporului a declanșat Mecanismul Național de Prevenire a Torturii. Ori, mesajul lui Orban îndeamnă la asta, dacă privim prin prisma Deciziei – OBLIGATORII! – a CCR.

Să mai adăugăm că acțiunile lui Orban se circumscriu unei adevărate suite de atacuri la CCR – care vizează, evident, denigrarea Curții și slăbirea credibilității – deci implicit și, uneori, explicit, conduc la nerespectarea Deciziilor CCR!  

Pe scurt, declarația îi poate aduce lui Orban o încadrare de 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. – fapta fiind agravată de poziția înaltului funcționar public și de repetarea acestor atacuri, ca un fel de campanie împotriva CCR și pentru nerespectarea Deciziilor Curții.

Dacă se va constata că declarația lui Orban a influențat funcționari publici și personal angajat în campania anti-pandemie, atunci e greu de crezut că Orban va scăpa fără dosar penal.

Unul dintre cei mai avizați juriști, Daniel Morar, judecător CCR și fost procuror șef al DNA, a confirmat gravitatea demersului lui Orban – dar și faptul că e vorba de o suită de acțiuni în sensul sesizat de noi.

”Constat că este a nu știu câta oară când premierul României îndeamnă la nerespectarea deciziilor Curții Constituționale, ceea ce este un lucru grav și de nepermis într-un stat de drept”, i-a declarat judecătorul CCR Daniel Morar jurnalistei Sorina Matei (presacurată.ro). 
2017
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
DNA, acțiune în forță! Orban simte furnicături?… O afacere de care unii își aduc aminte
Iohannis și Orban s-au făcut de râs la recepția Ambasadei SUA. Premierul, gest urât!
Premierul Orban surprinde, fiind întrebat serios despre ”revenirea la starea de urgență”
Ce se întâmplă cu școlile din toamnă? Orban, anunțul care pune pe jar România
Tudose surprinde - analiză fulminantă și o mărturisire: îi e teamă de ”fericirea” cu Orban

Загрузка...
Alegeri prezidențiale în România, turul 2

AEP: dosare de candidați depuse în format electronic și semnături strânse prin email

75
(reînnoit 21:23 03.07.2020)
Un proiect al AEP prevede posibilitatea de a depune candidaturile pentru alegerile locale în format electronic și adunarea de semnături prin email

BUCUREȘTI, 3 iul - Sputnik, Marius Holdean. Un proiect de hotărâre al Autorității Electorale Permanente prevede ca dosarele candidaților să poată fi depuse și în format electronic, iar susţinerea pentru o anumită candidatură să poată fi exprimată şi prin e-mail. Totul pentru a reduce contactele umane în contextul pandemiei de coronavirus.

De asemenea, proiectul propune o singură listă de susţinători pentru primar şi consilieri locali şi una pentru consilierii judeţeni şi pentru preşedintele consiliului judeţean.

AEP a anunțat astăzi că a elaborat proiectul de hotărâre prin care stabilește metodologia depunerii dosarelor de candidatură şi a listelor de susţinători la alegerile locale preconizate pentru 27 septembrie.

Modificarea pe care o aduce propunerea AEP se referă, în general, la dublarea documentelor pe format de hârtie cu cele pe format informatic.

Astfel, listele de susţinători şi candidaturile pot fi depuse pe suport hărtie sau informatic. Prin suport informatic se înţelege orice tip de suport electronic de tip CD, DVD, stick USB sau HDD extern.

AEP propune ca, în cazul depunerii dosarelor de candidatură pe suport informatic, acestea trebuie să conțină:

a) pentru consiliul local şi consiliul judeţean, lista de candidați, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1, semnată cu semnătură electronică calificată de către persoanele prevăzute la art. 47 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare;

b) pentru primar şi preşedintele consiliului judeţean, propunerea de candidatură, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2, semnată cu semnătură electronică calificată de către persoanele prevăzute la art. 47 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare;

c) copiile actelor de identitate ale candidaților;

d) declaraţiile de acceptare a candidaturii, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3, semnate cu semnătură electronică calificată de către candidaţi;

e) declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese, conform modelelor prevăzute de anexele nr. 1 şi 2 la Legea nr. 176/2010, cu modificările şi completările ulterioare, semnate cu semnătură electronică calificată de către candidaţi;

f) declaraţiile pe propria răspundere în sensul că a avut sau nu calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia, semnate cu semnătură electronică calificată de către candidaţi, conform modelului prevăzut în anexa la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 24/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008, cu modificările și completările ulterioare.

După cum se poate vedea, se acceptă semnătura electronică calificată ca având aceeași valoare ca și semnătura olografă.

Dosarele de candidatură pe suport informatic vor fi însoțite de un formular, în două exemplare originale, semnat şi datat olograf de către persoana desemnată să depună candidaturile de către conducerea partidului, a organizației cetățenilor aparținând minorităților naționale, a alianţei politice sau a alianței electorale care a propus candidaturile, respectiv de către candidatul independent.

E important de semnalat că și datele susținătorilor și semnăturile acestora pot fi colectate pe suport de hârtie sau prin mijloace electronice, acestea din urmă incluzând platforme on-line specifice și serviciile de poștă electronică.

Listele de susținători întocmite în format electronic pot fi semnate și ele de către susținători cu semnătură electronică.

Desigur, acest lucru e mai mult valabil pentru orașe, deoarece în mediul rural e greu de imaginat că cineva va strânge semnăturile necesare candidaturii prin email.

75
Tematic
S-a publicat în Monitorul Oficial! Când vor avea loc alegerile locale
Se intră în linie dreaptă pentru alegerile locale: Iohannis a promulgat legea!
Alegerile locale, în linie dreaptă – s-a votat ce era mai important, dar rămâne o problemă
Proiect de lege pentru desfășurarea alegerilor locale pe 27 septembrie
UDMR vrea consens: proiect de lege pentru alegeri locale pe 27 septembrie

Загрузка...
Caniculă

Prima jumătate a lui 2020, cele mai calde șase luni înregistrate vreodată în Rusia

0
În Rusia, perioada dintre ianuarie și iunie 2020 a fost cel mai călduros interval de șase luni de când se fac înregistrări meteo

BRUXELLES, 4 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Pe măsură ce încălzirea globală se accelerează, recordurile de temperatură sunt depășite în fiecare an, arată RT.

”Temperatura media în Rusia, pentru primele șase luni din 2020, este cea mai ridicată din 130 de ani de meteorologie, pentru întreaga perioadă de observare din 1891 încoace”, a spus Roman Vilfand, director științific al Centrului Național Hidrometeorologic.

El a adăugat că recordul s-a datorat în principal lunilor neobișnuit de calde de iarnă.

În ianuarie, temperatura media a fost cu 10-11 grade Celsius mai mare decât normalul. Luna trecută, Vilfand a arătat că Rusia a experimentat mai mult de 240 de recorduri de temperatură în prima jumătate de an.

Totuși, acest an ”este special”, a declarat el.

Pe 20 iunie, schimbările climatice din Rusia au făcut titlurile în presa internațională când un mic oraș din Siberia, Verkhoyansk, a experimentat cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Cercul Arctic – 38 de grade Celsius.

0
Tagurile:
Căldură, Meteo
Тема:
Prognoza meteo
Tematic
Nouă avertizare meteo: cod portocaliu – unde va fi caniculă
Avertizări meteo: vijelii, grindină, caniculă – cod portocaliu în jumătate din ţară
Prognoza meteo pentru Marea Britanie: cum va fi luna iulie – caniculă sau ploi abudente?

Загрузка...