Monica Macovei

Mesaj din China: Macovei şi-a pierdut minţile, Europa - eșafod al României

5693
(reînnoit 19:51 01.02.2018)
"Metodele străine au reprezentat în România un permanent implant respins la scară, , au ajuns să genereze anticorpi, ca formă de rezistență"

BUCUREȘTI, 1 feb — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Doamna Macovei şi toţi cei care o înconjoară şi-au pierdut minţile! Vorbesc despre toți cei aliniați în spatele unei inițiative care are ca principal scop și rezultat demonizarea României".

Așa începe "scrisoarea deschisă" trimisă de Daniel Tomozei Dimian, ziarist român care lucrează de mult timp la Radio China, la Beijing. Ca de obicei, articolele lui Dan Tomozei sunt pline de sevă, dar și diferite de cele scrise în focul subictivismului local.

Probabil distanța, atmosfera din centrul marii puteri mondiale, adăugate la cultura și talentul jurnalistului, toate contribuie la o reușită deplină a mesajului — ideatică, dar și profesională.

Dar, pe cine vizează mesajul scrisorii? Iată o înșiruire a ceea ce ar putea fi massa critică a demonizării României.

"Vorbesc despre cei care sunt teribil de #rezistenți și #imunii la contactul cu realitatea, cu măsura, cu bunul simț și respectul spațiului privat. Despre cei care au ajuns să creadă că au dreptul să îți sfredelească în viață, suflet și liniștea personală, doar pentru că sunt zdrobiți de obsesii negre care îi strâng aidoma unor degete murdare, semn al precarității".

Și mai este o categorie, sau chiar un cumul, și anume cei "devoalați de încercările repetate ale euro-deputatului român Monica Macovei de a denigra, demoniza și afecta imaginea României" — adică sunt cei care "par să fie interesaţi de servirea intereselor străine, în cazul în care nu acţionează sub drapel străin".

Macovei utilizează Parlamentul European "ca eșafod pe care sunt promovate până la sinucidere impotența socială și incapacitatea de conectare la realitățile românești", consideră Dan Tomozei — și din păcate face asta "sub masca libertăţii de expresie şi opinie politică".

Alături de Macovei sunt se vor găsi "frustrați care să creadă că adevărul lor îngust este general valabil, iar drepturile lor de a înjura România sunt inalienabile".

În fond, "ce reclamă doamna Macovei pe banii contribuabilului european?", întreabă jurnalistul. Răspunsul pare evident — legile Justiției, în varianta concepută de ea, să rămână intacte. "Pentru că în democrație este normal ca libertățile să fie un „lux", iar arestările să se facă în cadrul unui spectacol mediatic degradant în baza unor „suspiciuni rezonabile"", scrie Dan Tomozei cu amară ironie.

"Pe acestă logică, există suspiciunea mai mult decât rezonabilă că doamna Macovei şi toţi cei care o înconjoară şi-au pierdut minţile, probabil tot ca urmare a exceselor", comentează, logic, Dan Tomozei. "Incapabili să se privească în oglindă, confundă România cu propria sluțenie, ajunsă în aşa fază de degradare încât nu mai pot decela obsesia de realitate".

Iar în ciuda crizei prin care trece întreaga clasă politică și a nevoii de schimbare, această obsesie o împiecă pe Macovei și pe cei "care continuă să o susțină și înconjoare" să înțeleagă o realitate istorică — niciodată metodele străine, implantate fără adaptare, nu au avut succes.

"Metodele străine au reprezentat în România un permanent implant respins la scară istorică, oricând s-au străduit cei care vremelnic s-au îmbătat că sunt veșnici", scrie Dan Tomozei, care explică — "modelele străine, lipsite de contactul cu spațiul uman și tradițional românești, au ajuns să genereze anticorpi, ca formă de rezistență".

Într-un articol anterior, Dan Tomozei titrase — "Dacă gândurile şi cuvintele voastre ar fi gloanțe, România ar fi pustie!", aceasta referitor la încrâncenarea și dezbinarea din societatea românească. Acum, jurnalistul continuă ideea, dezvăluind și originea "bolii".

"Să spui că ajuți pe cineva umilindu-l arată cât de puțin ești conectat la normalitate, fiind scufundat în ură, frustrare și agendă străină. Ori, ceea ce face doamna Macovei exact asta arată: un om care gândește că prin abuz te poate ajuta să revii la normalitate".

5693
Tagurile:
demonizarea țării, acuze, polemică, Monica Macovei, Daniel Tomozei Dimian, România
Tematic
Jurnalistul Dan Andronic „şterge pe jos" cu Monica Macovei
Monica Macovei, implicată într-o tentativă de omor
Monica Macovei, atac fără precedent împotriva PSD
Marcel Ciolacu și Ludovic Orban

Știrea nopții: sondaj Sociopol, răstoarnă TOATE calculele!

256
Institutul condus de cunoscutul sociolog Mirel Palada a dat publicității un sondaj de ultimă oră care dă peste cap toate calculele de până acum – ale tuturor partidelor!

BUCUREȘTI, 1 dec – Sputnik. Cunoscutul sociolog Mirel Palada a dat publivității un sondaj de ultimă oră realizat de Sociopol.

”Acesta este cel mai recent sondaj Sociopol pe teme electorale. Proaspăt. Terminat duminică seară”, scrie în prezentarea diatelor Palada, precizând că sondajul ”prefigurează ce se va întâmpla duminica viitoare, la vot”.

Metodic, Palada începe cu ”principalele concluzii”:  

Prima CONCLUZIE – ”o participare scăzută la vot”.

”Deocamdată sînt semne că va fi 30%”, explică Palada, care consideră că ar putea ajunge la  maxim 35%. ”Dar nu mai mult - un nivel semnificativ mai scăzut decât avem parte în general la alegerile parlamentare, în jur de 40%-45% - și clar mai scăzut decât la recentele alegeri locale, când a fost 46%”.

Palada precizează că participarea nu ia în calcul diaspora, de unde consideră că ”vor mai veni probabil două, maxim trei puncte procentuale”.

A doua CONCLUZIE ”este despre partidele mari”, arată Palada, care dă cifrele ce răstoarnă calculele PNL și PSD.

”Cele două partide mari, PNL și PSD, sunt practic la egalitate, ca în cursele de cai, ca în vestita cursă din Ben Hur”, scrie sociologul. ”Ambele partide în jur de 30%, un pic sub. Care se mobilizează mai bine duminica viitoare, acela va câștiga alegerile la mustață”.

Votul în plus – ”votul de aur”, cum spune Palada -  nu ar conta, ”căci Iohannis clar nu are de gând nici să respecte Constituția, nici să dea guvernarea PSD-ului”, dar, consideră sociologul, ”va însemna mult în economia construirii Guvernului de după - cât și în marea vociferare după, când toată lumea va clama victoria. Din nou”.

Cifrele actuale, conform Sociopol sunt: ”PNL 29. PSD 28”. Deci, nici PNL, nici PSD nu trec de pragul de 30%, al legitimității unui partid dominant pe scena politică – și care să merite încredințarea directă a guvernării! Așadar, calculele amândurora par a fi date peste cap!  

A treia CONCLUZIE a lui Palada o reprezintă ”erodarea USR”. Adică, în urmă cu câteva săptămâni, ”USR PLUS dădea semne din ce în ce mai clare că trece de 20% și că se așază la masă cu celelalte două partide mari, emițând pretenții de partid mare”.

”Nu mai e cazul. Ultima perioadă ne arată un USR în defensivă, în scădere clar sub 15%”, scrie Palada, arătând că ”toate tunurile propagandei iohanniste s-au pus dintr-o dată cu gurile pe imaculații de la USR, arătând că de fapt nu sunt atât de imaculați, ci la fel de bicisnici și de terfeliți ca și ceilalți”.

Palada aduce în discuție și ipoteza (zvonul) că Dan Barna ”este deja căutat de poteră, să-l mânjească un pic cu proiectele europene, și că acesta ar fi de fapt motivul pentru care a făcut dintr-o dată Covid”.

”Deci USR PLUS 13% - pa, vise de mărire, de primadonă guvernamentală. Un pic de lungul nasului, via dosare penale și campanie de mînjire. Ghinion”, comentează Palada.

În fine, ajungem la ceea ce Palada numește ”surpriza cea mai mare a acestor alegeri parlamentare” – și anume obscura grupare AUR.

”Un partid practic necunoscut pînă relativ recent, care iată deja ia cu asalt porțile Parlamentului, precum pe vremuri PP-DD în 2012”, scrie Palada, subliniind că gruparea ”e în creștere clară, non-liniară. Explozie în campania electorală - cu siguranță va intra în Parlament”.

Și, atrage atenția Palada, în condițiile în care ”lumea încă nu crede asta”.

Conform Sociopol, ”AUR deocamdată 7. Mare surpriză”.

”Celelalte două partide medii spre mici, Pro România și PMP, horcăie la marginea lui 5. Dar fiecare horcăie de părți diferite ale suferinței”, continuă Palada, apreciind că ”Pro România va intra, în buză”, deși e într-o scădere clară față de acum câteva luni, față de ce scor avea înainte de alegerile locale.

O altă veste interesantă, dar previzibilă: ”PMP, în schimb, pa. E de partea proastă a ștremeleagului, a istoriei, a barierei de 5%”.

”Din sondaje reiese din ce în ce mai clar că nu va face 5%, că horcăie în jur de 3%”, scrie Palada, car comentează și că ”gurile rele spun că în PNL s-a luat clar decizia ca PMP să nu fie ajutat cu nici un strop de vot. Să zacă. Să moară. Să dispară. Bun. Foarte bun așa. Ghinion”.

Deci , scrie sociologul – ”Pro România 6. PMP 3. Să fie primit”.

În privința UDMR, Palada consideră că ”oricum intră, că ei au lege separată, ei au privilegii medievale”.

Și, atenție la afirmația următoare: ”Ei (UDMR) nu sunt partid politic, ei sunt lest istoric, trebuie băgați în Parlament cu orice preț, așa a fost înțelegerea din 1990 încoace, de pe vremea când americanii voiau să rupă Transilvania și România a rezistat. Hrebe să trăiască. Prietenii știu de ce”. Nu comentăm acum această afirmație.

Deci, UDRM va avea 6%, conform sondajului lui Palada.

Despre celelalte partide, ”la pitici”, scrie Palada, începând cu speranța multor patrioți – PER.

”PER, oricât s-a strofocat, mai mult de 2 nu reușește să stoarcă de la realitate. Nu va intra”, scrie Palada, dând același verdict negativ pentru ”celelalte mici, PPU-SL, PRM, care or mai fi”.

Deci PER 2, PPU-SL 2, PRM 1, alții 3 (inclusiv independenți și minorități, la Camera Deputaților).

De precizat că toate aceste comentarii ironice nu fac parte din studiul Sociopol – ci din postare de pe pagina de Facebook a lui Mirel Palada.

Recapitulând:

  • PNL – 29%
  • PSD – 28%
  • USR – 13%
  • AUR – 7%
  • Pro România 6%
  • UDMR 6%

_________

  • PMP – 3%
  • PER, PPUSL – 2%
  • PRM – 1%
256
Tagurile:
PNL, PSD, partide, Alegeri parlamentare, România, Sondaj
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020

Загрузка...
Parlamentul României, Camera Deputaților

Nou SONDAJ înainte de alegeri - Schimbare majoră!

1188
(reînnoit 07:10 30.11.2020)
Un sondaj politic care răstoarnă calculele de până acum a fost prezentat aseară – și dă de gândit principalelor partide

BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Una dintre cele mai importante personalități politice ale ultimilor 15 ani, fostul premier, candidat la președinția României și președinte ale PSD Victor Ponta, a prezentat aseară un nou sondaj pe partide.

Conform sondajului asumat de Victor Ponta, situația arată diferit de cele pe care le-au prezentat casele de sondaj consacrate.

Astfel, intenția la vot pentru alegerile parlamentare de duminică ar fi:

PNL - 31%

PSD  - 22%

USR - 17%

Pro Romania - 7,8%

UDMR  - 5%

Ponta a mai menționat că PMP-ul lui Traian Băsescu NU trece de pragul de 5%.

Amintim că într-un sondaj asumat de Rareș Bogdan ca fiind ”interior„ al PNL, Pro România ar fi la 6-7%, devenind principalul partid – balama. Pe de altă parte, fostul premier PSD, Mihai Tudose, fost europarlamentar și vicepreședinte al Pro România, a afirmat în repetate rânduri că Pro România NU intră în Parlament.

Deci, o schimbare majoră la vârf, cu un PSD căzut mult – în favoarea Pro România. Ponta a motivat creșterea partidului său prin consecvența arătată în cazul guvernării Orban – și anume că nu a votat niciodată vreun guvern PNL și nici măsurile restrictive din pandemie. Evident, asta spre deosebire de PSD Ciolacu, a spus Ponta.

Precizăm că Victor Ponta NU a spus cine a realizat sondajul, în ce perioadă și prin ce metodă – ci nu mai că a fost comandat de partidul său, Pro România.

1188
Tagurile:
Victor Ponta, Sondaj
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020

Загрузка...