Spion

Dezvăluiri senzaționale: “Am umblat la o priză şi a căzut un microfon”

128
Dezvăluiri senzaţionale despre practici de spionaj de la cel mai înalt nivel al politicii româneşti. Jurnalistul Dan Andronic ştie!

BUCUREŞTI, 30 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Jurnalistul Dan Andronic a declarat, astăzi, că, în anul 2008, a fost găsit un microfon ascuns într-o priză din biroul lui Dorin Marian, la acea vreme şeful Cancelariei primului ministru Călin Popescu Tăriceanu, precizează Hotnews

Andronic a făcut această declaraţie în timpul audierii sale ca martor, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care Tăriceanu este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

Mai exact, jurnalistul le-a spus judecătorilor că, în cadrul unei întâlniri avute cu Dorin Marian la Palatul Victoria, acesta i-a arătat un microfon găsit într-o priză.

Din acest moment, dialogul devine, în cel mai bun caz, absurd. Şi aceasta deoarece preşedintele completului de judecată, Constantin Epure, l-a întrebat ironic pe jurnalist cât de mare era dispozitivul, deoarece "sunt la modă microfoanele găsite în priză".

"Cam de aceeaşi mărime", a răspuns Andronic, cu referire la microfonul găsit de ministrul de interne, Carmen Dan, precizează sursa citată.

"Ştiţi şi mărimea celuilalt?"l-a mai întrebat magistratul, dar Andronic nu a mai răspuns.

La ieşirea din sala de judecată, jurnalistul a reluat ideea microfonului găsit în Palatul Victoria.

"Cred că era microfon, nu am stat să-l verific. Atârna dintr-o priză în biroul lui Dorin Marian", a precizat acesta.

Reamintim că Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA în data de 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

Potrivit DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

128
Tagurile:
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, microfon, scandal, dezvăluire, Hotnews, Interceptare, Spionaj, DNA, Călin Popescu Tăriceanu, Dan Andronic, București
Tematic
Știrea zilei - cât au cheltuit SUA pe spionaj, cifre oficiale - șocante!
Șeful spionajului german: risc iminent de atacuri teroriste
Spionajul extern românesc îşi autodeconspiră activitatea în Republica Moldova

Загрузка...