Vasilica-Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea

Guvernul Dăncilă a trecut - scor surprinzător, declarații... și mai și!

752
(reînnoit 18:11 29.01.2018)
„Teodorovici l-a creat, Vâlcov l-a violat, iar acum Teodorovici îl va pune la loc", "Avem un prim-ministru a cărui imagine se poate clădi odată cu acest nou guvern"

BUCUREȘTI, 29 ian, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum era de așteptat, guvernul Viorica Dăncilă a trecut de votul Parlamentului, dar surpriza nu a lipsit! De această dată, surpriza a fost scorul, mult mai mare decât se așteptau mulți analiști.

Scorul anunțat oficial a fost 282 de voturi "pentru" și 136 "împotrivă". Deci, scor total favorabil guvernului care înregistrază o premieră — este cel dintâi executiv român condus de o femeie.

Declarații aplaudate au avut "rebelul" Ponta și Varujan Vosganian.

"Trebuie să lăsăm guvernul să muncească", a spus Ponta, care a continuat cu o ironie la adresa echipei Dragnea: "Va munci cu siguranță, mai ales pentru a reveni la Codul Fiscal din 2015, un Cod pe care Teodorovici l-a creat, Vâlcov l-a violat, iar acum Teodorovici îl va pune la loc".

La rândul său, Varujan Vosganian a făcut o declarație în stil propriu — "Propun un pact colegilor din opoziţie: ocupaţi-vă de Dragnea, noi ne ocupăm de guvernare".

El a continuat: „Când se investeşte un nou guvern, avem un bun prilej de meditaţie cu privire la ceea ce lăsăm în urmă, la ceea ce ne aşteaptă", a declarat Varujan Vosganian. "Nu ştiu cine are de câştigat din inocularea unui sentiment de neputinţă. Chiar cu trei propuneri de prim-ministru, produsul intern brut a crescut cu peste 90 de milioane de lei", a atras atenția parlamentarul ALDE.

Despre Viorica Dăncilă și gradul ei scăzut de notorietate, Vosganian a găsit și aici o formulă intersantă: "Avem o mare şansă că avem un prim-ministru a cărui imagine se poate clădi odată cu acest nou guvern".

Formalitățile de la Cotroceni se vor derula în regim de urgență pentru ca noul Guvern să treacă la treabă.

752
Tagurile:
vot favorabil, investire, declarații, Guvernul, Viorica Dăncilă, Varujan Vosganian, Liviu Dragnea, Victor Ponta, România
Tematic
Oribil! Ce se află la un kilometru distanţă de Guvern
O realitate ascunsă: de fapt, PSD nu guvernează nimic!
Dovezi incendiare: Finanțare anti-PSD prin Soros și... guvernul Olandei
Mihai Fifor, acuzat de cea mai mare minciună a guvernării - nu are replică!
Victor Ponta, atac ciudat la Guvern - se acuză singur!
Analist: „Aceasta e problema reală și teribilă a Guvernului și a PSD"
Probleme mari pentru noul Guvern, posibilă amânare - ultimele propuneri

Загрузка...