George Soros

„Davos este locul ideal anunţăm zilele lor sunt numărate"

645
Miliardarul George Soros face declaraţii halucinante. Ce se întâmplă cu dominaţia americană a monopolurilor IT

BUCUREŞTI, 26 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Duşmanul declarat al Kremlinului, miliardarul George Soros, a vorbit, la Forumul Economic de la Davos, despre pericolul pe care, în opinia sa, îl reprezintă „statele mafiote" precum Rusia şi giganţii IT Facebook şi Google, notează cotidianul Adevărul.

Să nu uităm că Moscova a arătat întregii lumi, încă din 2015, cât rău poate să provoace activitatea sorosistă. Procurorii ruşi au declarat, atunci, că activităţile Open Society Institute şi Open Society Institute Assistance Foundation reprezintă o ameninţare la adresa ordinii constituţionale a Rusiei şi a securităţii naţionale, menţiona Cotidianul.

Afirmând că societăţile deschise de pe mapamond se află în criză şi identificând Rusia drept exemplificarea „statelor autocrate de tip mafiot" ce se află acum în expansiune, Soros delimitează clar două tabere şi pune bazele unui conflict, cel puţin ideologic.

Şi aceasta deoarece realizează că începe să piardă tot mai mult teren în faţa Rusiei care arată adevărata faţă a acţiunilor societăţilor şi oamenilor care sunt puşi să implementeze strategiile miliardarului în lume.

Soros s-a exprimat în termeni de-a dreptul apocaliptici, declarând că „supravieţuirea întregii noastre civilizaţii este ameninţată". Practic, Soros îndeamnă la o mobilizare generală împotriva unor lideri precum Donald Trump şi Kim Jong-un care joacă un rol important în această problemă, prin escaladarea conflictului din peninsula coreeană până la un război nuclear.

Nici giganţii IT, Facebook şi Google nu au scăpat de atacurile lui Soros care a afirmat că aceştia au devenit „obstacole în calea inovaţiei".

Declaraţia sa poate fi citită şi în cheia unei răzbunări. Şi aceasta deoarece miliardarul a cumpărat, în 2012, 341.000 de acţiuni la Facebook în valoare de 10,6 milioane de dolari.

Din nefericire pentru el, acţiunile s-au depreciat rapid, a precizat The Telegraph.

Miliardarul deţine şi la ora actuală acţiuni la Facebook şi Google, el fiind unul dintre acţionarii companiei Alphabet, cea care deţine platforma online Google.

Soros a precizat că Facebook va rămâne fără potenţiali utilizatori în doar trei ani de zile.

El nu a evitat să spună că se teme de o alianţă între giganţii IT şi statele autoritare, care s-ar putea folosi de informaţiile deţinute de platformele online.

„Cei ce deţin aceste platforme IT gigant se consideră maeştrii universului, dar în realitate nu sunt decât sclavii dorinţei de a-şi menţine poziţia dominantă. Este doar o chestiune de timp până când dominaţia globală a monopolurilor IT americane este ruptă. Davos este locul ideal să anunţăm că zilele lor sunt numărate", a precizat Soros.

645
Tagurile:
declarații, Google, Facebook, George Soros, Coreea de Nord, SUA, Rusia, Davos
Тема:
Cine este George Soros (122)
Tematic
Dovezi incendiare: Finanțare anti-PSD prin Soros și... guvernul Olandei
Iohannis, lăudat că nu a făcut jocul lui Soros
„George Soros vrea un guvern mondial care să servească oligarhii" - senator SUA
Marcel Ciolacu și Ludovic Orban

Știrea nopții: sondaj Sociopol, răstoarnă TOATE calculele!

81
Institutul condus de cunoscutul sociolog Mirel Palada a dat publicității un sondaj de ultimă oră care dă peste cap toate calculele de până acum – ale tuturor partidelor!

BUCUREȘTI, 1 dec – Sputnik. Cunoscutul sociolog Mirel Palada a dat publivității un sondaj de ultimă oră realizat de Sociopol.

”Acesta este cel mai recent sondaj Sociopol pe teme electorale. Proaspăt. Terminat duminică seară”, scrie în prezentarea diatelor Palada, precizând că sondajul ”prefigurează ce se va întâmpla duminica viitoare, la vot”.

Metodic, Palada începe cu ”principalele concluzii”:  

Prima CONCLUZIE – ”o participare scăzută la vot”.

”Deocamdată sînt semne că va fi 30%”, explică Palada, care consideră că ar putea ajunge la  maxim 35%. ”Dar nu mai mult - un nivel semnificativ mai scăzut decât avem parte în general la alegerile parlamentare, în jur de 40%-45% - și clar mai scăzut decât la recentele alegeri locale, când a fost 46%”.

Palada precizează că participarea nu ia în calcul diaspora, de unde consideră că ”vor mai veni probabil două, maxim trei puncte procentuale”.

A doua CONCLUZIE ”este despre partidele mari”, arată Palada, care dă cifrele ce răstoarnă calculele PNL și PSD.

”Cele două partide mari, PNL și PSD, sunt practic la egalitate, ca în cursele de cai, ca în vestita cursă din Ben Hur”, scrie sociologul. ”Ambele partide în jur de 30%, un pic sub. Care se mobilizează mai bine duminica viitoare, acela va câștiga alegerile la mustață”.

Votul în plus – ”votul de aur”, cum spune Palada -  nu ar conta, ”căci Iohannis clar nu are de gând nici să respecte Constituția, nici să dea guvernarea PSD-ului”, dar, consideră sociologul, ”va însemna mult în economia construirii Guvernului de după - cât și în marea vociferare după, când toată lumea va clama victoria. Din nou”.

Cifrele actuale, conform Sociopol sunt: ”PNL 29. PSD 28”. Deci, nici PNL, nici PSD nu trec de pragul de 30%, al legitimității unui partid dominant pe scena politică – și care să merite încredințarea directă a guvernării! Așadar, calculele amândurora par a fi date peste cap!  

A treia CONCLUZIE a lui Palada o reprezintă ”erodarea USR”. Adică, în urmă cu câteva săptămâni, ”USR PLUS dădea semne din ce în ce mai clare că trece de 20% și că se așază la masă cu celelalte două partide mari, emițând pretenții de partid mare”.

”Nu mai e cazul. Ultima perioadă ne arată un USR în defensivă, în scădere clar sub 15%”, scrie Palada, arătând că ”toate tunurile propagandei iohanniste s-au pus dintr-o dată cu gurile pe imaculații de la USR, arătând că de fapt nu sunt atât de imaculați, ci la fel de bicisnici și de terfeliți ca și ceilalți”.

Palada aduce în discuție și ipoteza (zvonul) că Dan Barna ”este deja căutat de poteră, să-l mânjească un pic cu proiectele europene, și că acesta ar fi de fapt motivul pentru care a făcut dintr-o dată Covid”.

”Deci USR PLUS 13% - pa, vise de mărire, de primadonă guvernamentală. Un pic de lungul nasului, via dosare penale și campanie de mînjire. Ghinion”, comentează Palada.

În fine, ajungem la ceea ce Palada numește ”surpriza cea mai mare a acestor alegeri parlamentare” – și anume obscura grupare AUR.

”Un partid practic necunoscut pînă relativ recent, care iată deja ia cu asalt porțile Parlamentului, precum pe vremuri PP-DD în 2012”, scrie Palada, subliniind că gruparea ”e în creștere clară, non-liniară. Explozie în campania electorală - cu siguranță va intra în Parlament”.

Și, atrage atenția Palada, în condițiile în care ”lumea încă nu crede asta”.

Conform Sociopol, ”AUR deocamdată 7. Mare surpriză”.

”Celelalte două partide medii spre mici, Pro România și PMP, horcăie la marginea lui 5. Dar fiecare horcăie de părți diferite ale suferinței”, continuă Palada, apreciind că ”Pro România va intra, în buză”, deși e într-o scădere clară față de acum câteva luni, față de ce scor avea înainte de alegerile locale.

O altă veste interesantă, dar previzibilă: ”PMP, în schimb, pa. E de partea proastă a ștremeleagului, a istoriei, a barierei de 5%”.

”Din sondaje reiese din ce în ce mai clar că nu va face 5%, că horcăie în jur de 3%”, scrie Palada, car comentează și că ”gurile rele spun că în PNL s-a luat clar decizia ca PMP să nu fie ajutat cu nici un strop de vot. Să zacă. Să moară. Să dispară. Bun. Foarte bun așa. Ghinion”.

Deci , scrie sociologul – ”Pro România 6. PMP 3. Să fie primit”.

În privința UDMR, Palada consideră că ”oricum intră, că ei au lege separată, ei au privilegii medievale”.

Și, atenție la afirmația următoare: ”Ei (UDMR) nu sunt partid politic, ei sunt lest istoric, trebuie băgați în Parlament cu orice preț, așa a fost înțelegerea din 1990 încoace, de pe vremea când americanii voiau să rupă Transilvania și România a rezistat. Hrebe să trăiască. Prietenii știu de ce”. Nu comentăm acum această afirmație.

Deci, UDRM va avea 6%, conform sondajului lui Palada.

Despre celelalte partide, ”la pitici”, scrie Palada, începând cu speranța multor patrioți – PER.

”PER, oricât s-a strofocat, mai mult de 2 nu reușește să stoarcă de la realitate. Nu va intra”, scrie Palada, dând același verdict negativ pentru ”celelalte mici, PPU-SL, PRM, care or mai fi”.

Deci PER 2, PPU-SL 2, PRM 1, alții 3 (inclusiv independenți și minorități, la Camera Deputaților).

De precizat că toate aceste comentarii ironice nu fac parte din studiul Sociopol – ci din postare de pe pagina de Facebook a lui Mirel Palada.

Recapitulând:

  • PNL – 29%
  • PSD – 28%
  • USR – 13%
  • AUR – 7%
  • Pro România 6%
  • UDMR 6%

_________

  • PMP – 3%
  • PER, PPUSL – 2%
  • PRM – 1%
81
Tagurile:
PNL, PSD, partide, Alegeri parlamentare, România, Sondaj
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020

Загрузка...
Parlamentul României, Camera Deputaților

Nou SONDAJ înainte de alegeri - Schimbare majoră!

1183
(reînnoit 07:10 30.11.2020)
Un sondaj politic care răstoarnă calculele de până acum a fost prezentat aseară – și dă de gândit principalelor partide

BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Una dintre cele mai importante personalități politice ale ultimilor 15 ani, fostul premier, candidat la președinția României și președinte ale PSD Victor Ponta, a prezentat aseară un nou sondaj pe partide.

Conform sondajului asumat de Victor Ponta, situația arată diferit de cele pe care le-au prezentat casele de sondaj consacrate.

Astfel, intenția la vot pentru alegerile parlamentare de duminică ar fi:

PNL - 31%

PSD  - 22%

USR - 17%

Pro Romania - 7,8%

UDMR  - 5%

Ponta a mai menționat că PMP-ul lui Traian Băsescu NU trece de pragul de 5%.

Amintim că într-un sondaj asumat de Rareș Bogdan ca fiind ”interior„ al PNL, Pro România ar fi la 6-7%, devenind principalul partid – balama. Pe de altă parte, fostul premier PSD, Mihai Tudose, fost europarlamentar și vicepreședinte al Pro România, a afirmat în repetate rânduri că Pro România NU intră în Parlament.

Deci, o schimbare majoră la vârf, cu un PSD căzut mult – în favoarea Pro România. Ponta a motivat creșterea partidului său prin consecvența arătată în cazul guvernării Orban – și anume că nu a votat niciodată vreun guvern PNL și nici măsurile restrictive din pandemie. Evident, asta spre deosebire de PSD Ciolacu, a spus Ponta.

Precizăm că Victor Ponta NU a spus cine a realizat sondajul, în ce perioadă și prin ce metodă – ci nu mai că a fost comandat de partidul său, Pro România.

1183
Tagurile:
Victor Ponta, Sondaj
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020

Загрузка...