Victor Ponta

Victor Ponta, atac ciudat la Guvern - se acuză singur!

434
Ponta: "A fost o catastrofă, un genocid fiscal, cât putem să rezistăm în felul acesta?"

BUCUREȘTI, 24 ian — Sputnik, Dragoș Dumitriu. În fiecare lună din 2017 a plecat din România câte un miliard de euro, a spus Victor Ponta, vorbind de balanţa de plăţi, iar "această situaţie continuă şi în prezent", a adăugat fostul premier la postul Realitatea TV.

"Lucrurile merg în direcţia din 2017, acum am început la fel, în fiecare lună, în balanţa noastră de plăţi, un miliard de euro pleacă din România, adică ăsta este deficitul nostru — un miliard de euro", a spus Ponta, "deci au plecat 12 miliarde anul trecut".

"Cât putem să rezistăm în felul acesta?", a întrebat retoric Victor Ponta.

Fostul premier a mai apreciat "revoluţia fiscală" din 2017 ca fiind un "genocid şi o "catastrofă fiscală".

"Oamenii nu-şi doresc atât de mult să le scazi taxele, cât îşi doresc stabilitate, vor să ştie că e un sistem stabil şi că e mult mai uşor accesibil, să nu te duci să faci 7.000 de formulare, să stai la şapte cozi, să te trimită şapte funcţionari în şapte locuri", a declarat Ponta.

Din aceste puncte de vedere, 2017 a fost un dezastru, spune Ponta. "Unul din motivele pentru care l-am criticat pe fostul premier Tudose şi guvernul trecut a fost tocmai catastrofa asta fiscală căreia i s-a zis în propagandă, aşa, comunistă, revoluţia fiscală — N-a fost o revoluţie, a fost o catastrofă, un genocid fiscal", și-a completat Ponta atacul.

Ciudat este că Victor Ponta l-a lăudat în repetate rânduri pe Mihai Tudose, îndemnându-l în repetate rânduri să preia și PSD, ba chiar acuzând că premierul din 2017 nu are suficientă libertate.

În plus, acuzațiile sale vizează Guvernul pe un subiect suficient de important ca să merite intervenții oficiale, parlamentare — dacă Ponta știa de asemenea deviații bugetare și disfuncționalități.

Or, parcurgând fișa de deputat a lui Victor Ponta, observăm că nu apare nicio activitate parlamentară în acest sens — interpelare. declarație politică, intervenție în plen! Ceea ce înseamnă că deputatul Ponta, deși a știut de asemenea grave probleme, nu a luat nicio măsură oficială, ci doar s-a mulțumit să facă declarații la posturi cu politică (editorială) antiguvernamentală.

Cu alte cuvinte, Ponta lansează un atac virulent care vizează Guvernul PSD-ALDE, dar, în fapt, se acuză singur de ascunderea unor probleme pe care le cunoștea și nu a luat nicio măsură, în virtutea îndatoririlor pe care le are ca parlamentar. Sau, poate, vom constata în curând că premierul de la "Colectiv" va da singur înapoi…

434
Tagurile:
Guvern, Atac, Victor Ponta, România
Tematic
Victor Ponta, vehement, despre „blat Iohannis cu Dragnea"
Colonelul Dragomir îl face praf pe Victor Ponta
Termen în dosarul Colectiv. Atunci a căzut Ponta
Ponta îl atacă pe Dragnea. Avem "5 bombe cu ceas"
Ponta e răutăcios, Ciutacu sare la gât - "Mama voastră de slugi!"

Загрузка...