Vasilica-Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea

Probleme mari pentru noul Guvern, posibilă amânare - ultimele propuneri

1671
Au apărut două probleme noi, este posibilă o amânare a luării unei decizii finale și chair a ședinței CEx al PSD

BUCUREȘTI, 22 ian — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Momente de mare tensiune la PSD, pe fondul pretențiilor unor filiale, dar și cauzate de alte două probleme de dată recentă. Prima este legată de portofoliul Finanțelor și necesitatea anulării ordinului 600, aspect care presupune un risc deosebit atât pentru noul ministru, cât și pentru Guvern, în ansamblu.

A doua se referă la acțiunea DNA împotriva unuia dintre pilonii noului Guvern, Paul Stănescu — vicepremier și ministru al Dezvoltării în guvernul Tudose. Legat de acest aspect, în presă a apărut informația că în perioada următoare vor fi chemați și alți membri ai noului Cabinet.

Din această cauză, o altă variantă este amânarea CEx, deoarece probleme de mai sus nu vor putea fi clarificate până la ora 16, când urmează să înceapă ședința.

În presă au apărut variante, unele cu grad ridicat de credibilitate.

Cele mai sigure posturi sunt cele ale ALDE, cu o mențiune însă pentru Tudorel Toader, vizat de critici pe care le vom detalia în alt articol.

Sigure par a fi numirile Olguței Vasilescu (Muncă), Mihai Fifor (MapN), Petre Daea (Agricultură), Iona Deneș (Păduri), Andreea Păstârnac (Românii de Pretutindeni) și Eugen Teodorovici (Fonduri Europene), acesta din urmă fiind totuși cu semnul întrebării.

Sigură este și prezența în guvern a lui Carmen Dan, dar încă nu se știe dacă va ocupa același posrtofoliu, sau se va face din nou o împărțire între Interne și Administrație, Dan urmând a ocupa acest din urmă protofoliu.

Un nume posibil pentru Interne este cel al senatorului Șerban Nicolae, care a mai fost secretar de Stat la MAI, dorit în funcție de Codrin Ștefănescu — și față de care Liviu Dragnea are obligații.

Numele Rovanei Plumb este vehiculat pe funcție de vicepremier, dar mai posibil, în opinia noastră, este ca postul va reveni Olguței Vasilescu.

Ministru al Dezvoltării Regionale ar fi, până la aceasta oră, influentul Paul Stănescu, iar un alt fost ministru, apreciat de PSD și susținut de Nicu Bădălău, este Răvan Cuc la Transporturi.

Simpaticul lan Laufer își va păstra probabil locul de la Minisetrul pentru Mediul de Afaceri, iar la Cultură se vorbește de actorul George Ivașcu, manager și fondator al teatrului Metropolis și al mai multor proiecte publice culturale, apropiat de PSD și se Ion Iliescu.

Un alt nume interesant este al Anei Birchall, cea care ar putea fi preferată lui Victor Negrescu la Afaceri Europene — dar, dacă Viorica Dăncilă va avea ultimul cuvânt, e de presupus că îl va prefera pe Negrescu — chestiune de relaționare diferită cu cei doi…

Vom reveni cu alte detalii în cursul zilei.

1671
Tagurile:
amânare, probleme, Guvern, Parlament, ALDE, DNA, PSD, Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea, România
Tematic
Adrian Năstase predă PSD o adevărată lecție de maturitate politică!
Reținerea liderului PSD - Laura Kovesi și-a depus candidatura
Mircea Badea

Mircea Badea, explicație originală a războiului din Coaliție de ce îi ”susține pe toți”

252
(reînnoit 12:09 01.03.2021)
Scandalurile din Coaliția între USR și PNL au devenit un fapt curent, dar au și o intensitate crescătoare - iar Mircea Badea are propria explicație a situației.

BUCUREȘTI, 1 mar – Sputnik. Cu umorul său inimitabil, Mircea Badea ”suferă” pentru scandalurile din Coaliție, pentru că, se știe, el ”îi susține pe toți”. De fapt, apreciatul realizator TV a introdus această formulă în opinia publică – ideea de „susțin”, în sens ironic, fiind preluată și în discursul politic.

Mircea Badea trece peste „supărare” și explică de ce se ceartă PNL și USR, ce se petrece, de fapt, în Coaliție.

”Este o ecuație de tip ”check and balances” (control sau limitări – și echilibrare), spune Mircea Badea, referindu-se la celebrul principiu folosit în politica americană, în care  în virtutea separației puterilor în stat, puterile statale trebuie să aibă aproximativ aceeași pondere, să fie echilibrate, pentru a se putea limita reciproc, pentru a preveni abuzul de putere.

La noi, ideea americană este folosită în stil original și… ridicol specific, după cum explică Mircea Badea:

”Toată lumea urăște pe toată lumea, toți vor să dea în cap tuturor! USR urăște PNL, PNL urăște USR, USR urăște PLUS și așa mai departe”, spune Mircea Badea.

De fapt, situația este repetarea situației Alianței DA, din 2004 – 2006, când PNL și PD, parteneri în coaliția de guvernământ impusă de Băsescu, se urau și se loveau pe față, până au rupt coaliția! Acum, cele două partide sunt unite în PNL.

Vorba lui Mircea Badea: ”Să-i susținem pe toți”, pentru că… ”Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul”.

252
Tagurile:
Mircea Badea
Tematic
Ciuvică și Mircea Badea se exilează în Turcia, refuză să revină în România lui Arafat!
Mircea Badea, opinie diferită, dar argumentată, despre AUR
Mircea Badea face praf autoritățile din campania de vaccinare

Загрузка...
Clotilde Armand

Miron Cozma face din nou ordine în București începe incendiar cu Clotilde Armand!

728
(reînnoit 07:51 01.03.2021)
„Luceafărul huilei” revine în prim plan, de data asta cu un atac dur la controversata primăriță de la Sectorul 1, Clotilde Armand!

BUCUREȘTI, 1 mart – Sputnik. Controversata Clotilde Armand primește un periculos ”mărțișor” din partea lui Miron Cozma, celebrul lider al minerilor din Valea Jiului.

Miron Cozma cere ferm ministrului de Interne să înceapă o anchetă care să vizeze averea Clotildei Armand, referindu-se la ea ca la o ”hoață”.

”În privinţa acestei hoaţe, îl atenţionez pe ministrul de Interne: dacă nu începi ancheta, aşa cum ţi-am cerut legat de modul în care au obţinut acele bunuri am să te dau în judecată, domnule ministru, pentru favorizarea infractorului!”, a declarat Cozma la RTV.

Miron Cozma o acuză pe Clotilde Armand că deține ”14 terenuri, 3 apartamente, 2 vile”.

”Asta în timp ce Miron Cosma n-are o garsonieră după 20 de ani lucraţi în mină”, a declarat liderul mineriadelor.

Într-adevăr, declarația de avere a franțuzoaicei este impresionantă, cuprinzând mai multe imobile – printre care case, apartamente și terenuri cu diverse destinații.

***

Miron Cozma a fost unul dintre liderii minerilor din Valea Jiului în timpul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 și a condus autoritar mineriada din septembrie 1991, soldată cu demisia Guvernului Petre Roman – o acțiune susținută și de opoziția ”pro-europeană”.

În ianuarie 1999, Miron Cozma s-a pus din nou în fruntea minerilor ca răspuns la intenția  Guvernului Radu Vasile de a închide minele din Valea Jiului. Au avut loc încleștări memorabile cu forțele de ordine și, în final, s-a încheiat o ”pace” – așa numita ”pace de la Cozia”, semnată de Cozma cu regretatul premier Radu Vasile.

O lună mai târziu, Cozma a fost condamnat la 18 ani de închisoare, iar Radu Vasile era demis. Miron Cozma a fost eliberat în decembrie 2007, după ce a ispăşit zece ani de închisoare pentru „subminarea puterii de stat”.

728
Tagurile:
Clotilde Armand

Загрузка...
Serghei Lavrov

Lavrov: Rusia nu impune nimănui punctul său de vedere

37
Rusia nu își impune nimănui punctul său de vedere și așteaptă ca reflectarea evenimentelor din țară să urmeze același raționament, a declarat Lavrov.

BUCUREȘTI, 1 mar – Sputnik. Rusia nu își impune nimănui punctul său de vedere și speră ca în aceeași cheie vor fi reflectate evenimentele din Rusia, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Serghei Lavrov
© Sputnik / Russian Foreign Ministry

“Suntem departe de dorința de impune cuiva ceva, fie și colegilor noștri diplomați, un anumit punct de vedere. La rândul nostru, așteptăm ca evenimentele să fie reflectate în același mod, prezentând totul din mai multe perspective, obiectiv”, a declarat Lavrov la întâlnire cu reprezentanții presei străine, acreditate în Rusia.

Lavrov a subliniat că autoritățile ruse nu se izolează de nimeni, “întotdeauna sunt gata de discuții”, însă nu trebuie acceptate ca un dat actualul val de informații false, etichetări și clișee vechi.

„Acest lucru transformă câmpul informațional într-o arenă de confruntări asemenea celei din perioada războiului rece”, a declarat șeful diplomației ruse.

37
Tematic
Lavrov: Cazul lui Navalnîi, o înscenare a Occidentului
Peskov: Declarațiile lui Lavrov despre UE - denaturate, Rusia dorește relații bune cu UE
Lavrov a numit condițiile de cooperare cu Uniunea Europeană
Lavrov: Rusia nu pleacă din Europa
Video - Lavrov: Folosind pandemia, Occidentul încearcă să pedepsească guvernele „incomode”
Lavrov a comentat situația din Armenia

Загрузка...