Drapelul Palestinei

Palestina și Republica Moldova, un statut identic?

117
(reînnoit 23:09 22.01.2018)
Pe viitor ambele entități statale ar putea fi pe picior de egalitate

BUCUREȘTI, 22 ian — Sputnik. Deși recunoașterea Statului Palestina nu este o prioritate pentru Bruxelles, blocul comunitar va începe pregătirile în vederea inițierii tratativelor asupra unui Acord de asociere, a comunicat un înalt oficial al Uniuinii Europene.

Procesul de pace în Orientul Apropiat va făce obiectul discuției purtate de șefii departamentelor de politică de externe din statele membre UE cu șeful Administrației paletiniene, Mahmud Abbas.

Sursa agenției RIA Novosti a admis că la ședință ”unul sau doi miniștri” ar putea ridica întrebarea recunoașterii Palestinei, dat fiind că unele state UE au și făcut acest pas. Subiectul, cu asemenea prilejuri, este pus pe tapet de unele cercuri politice și medii de informare.

”Există o înțelegere clară a faptului că Acordul, oricând se vor termina tratativele, poate fi încheiat numai cu Statul Palestina. Se vor face pregătiri în vederea negocierilor, dar documentul va fi semnat și va intra în vigoare doar după afirmarea statalității palestiniene”, a precizat sursa.

În acest sens, cel mai mare succes al Administrației conduse de Abbas este deocamdată obținerea statutului de ”stat observaror” în cadrul ONU.

În prezent UE are semnate Acorduri de asociere cu 18 țări (10 europene, 3 asiatice, 4 africane, 1 sud-americană) și cu ansamblul statelor centro-americane.

117
Tagurile:
acord de asociere, tratative, UE, Palestina
Tematic
Scandal diplomatic româno-palestinian după declarația lui Dragnea
Kremlin: Rusia sau SUA nu pot rezolva diferendul israelo-palestinian, dar...
Turcia vrea să-și deschidă o ambasadă în Palestina și Ierusalimul de Est
Ludovic Orban

Orban: de ce membrii secțiilor de votare nu vor fi testați

28
Premierul Ludovic Orban a explicat astăzi de ce membrii secțiilor de votare nu vor fi testați de Covid 19.

BUCUREȘTI, 23 sept - Sputnik. Membrii secțiilor de votare nu vor fi testați pentru depistarea COVID-19, a fost anunțul făcut astăzi de Ludovic Orban. Motivul este, potrivit premierului, faptul că România nu are posibilitatea de a-i testa pe toți cei care vor participa la procesul electoral de duminică.

Orban a spus că, deși România a crescut capacitatea de testare pentru COVID-19, laboratoarele nu au posibilitatea de a-i testa pe toți membrii secțiilor de votare de la alegerile locale de duminică.

„Este foarte dificil de pus în practică. Am mai auzit astfel de puncte de vedere. Deși noi am crescut capacitatea de testare, în România este în jur de 32.000 de persoane. Obligația centrelor de testare este aceea de a asigura testarea pentru cei care se află în situația de definiție de caz, cei care au simptome, cei care au istoric de deplasare, care au participat în situații unde au existat riscuri de infectare”, a explicat Orban.

El a adăugat că, fiind vorba de o capacitate limitată, ea nu se poate aplica pentru că în fiecare birou de electoral de secție de votare sunt 11 reprezentanți ai partidelor.

”Calculați și dumneavoastră, înmulțiți cu câteva zeci de mii de votare secții de votare câte sunt în România, am ajunge la un număr extrem de mare pentru care nu ar exista efectiv capacitatate de testare”, a recunoscut Ludovic Orban.

 

28
Tagurile:
Ludovic Orban, COVID-19
Tematic
Alegeri locale 2020: cine are dreptul de a alege
Alegeri locale 2020: Adrian Năstase anunță cu cine ar vota
Anunț clar: PNL pregătește închiderea școlilor după alegeri
Anunțul care zguduie clasa politică: absenteism la alegeri
Alegeri locale 2020: unde puteți vota

Загрузка...
Daniel Ghiță

Daniel Ghiță o susține pe Firea împotriva ”hahalerelor”

78
Campionul mondial Daniel Ghiță a postat un mesaj de susținere pentru Gabriela Firea după ce aceasta a fost jignită de Nicușor Dan care a numit-o ”panaramă”.

BUCUREȘTI, 3 iul - Sputnik. ”Alături de Gabriela Firea!”, a postat campionul și activistul Daniel Ghiță pe pagina sa de facebook, ca reacție la jignirile aduse de Nicușor Dan Primarului General al Capitalei.

”Dați share masiv, să vadă hahalerele serviciilor că nu mai păpăm campania de dezbinare a poporului român!”, își îndeamnă Ghiță cititorii, mesajul său devenind viral pe net.

Daniel Ghiță spune despre Nicușor Dan că numai ”golanii de cartier” vorbesc ca el, nu unul care dorește sa devină Primar!

”Unul care face trafic de influența și deschide 400 de procese și le retrage pe ultima sută de metri! Este liber să candideze la Rahova?! DNA,  dormi? Nu este legea egală pentru toți?”, îl critică Daniel Ghiță pe candidatul PNL-USR-PLUS.

Campionul se întreabă cum ar putea Nicușor Dan s fie exemplu pentru copii și observă că aceștia nu trebuie sa vadă la TV pe cineva ”care face trafic de influență și jignește grosolan  femei!”.

Pentru Daniel Ghiță, atât Nicușor Dan, cât și Rareș Bogdan (care a jignit-o pe Renate Weber) sunt ”rușinea României și un prost exemplu pentru societate”. El îi ironizează pe cei doi ”civici” arătând că nu i-a văzut să ia atitudine când era vorba de păduri!

”Tu, Nicușor “ plicușor”, locul tău nu este la periferie, e la pușcărie! DNA sper ca aplici legea, nu selectiv”, își continuă Daniel Ghiță atacul la candidatul PNL-USR-PLUS.

El mai spune că dacă ”Rareș Ruj Roz afirmă ca e fratele mai mic a lui Nicusor Dan, de azi sunt fratele mai mic al doamnei PrimarGeneral GabrielaFirea!”.

În final, campionul le transmite postacilor de la USR și PNL să nu se mai chinuie să explice că el este pesedist, că nu este.

”Sunt bărbat, nu laș ca voi! Când văd nedreptate, mă implic pentru om, nu pentru partidul politic!”, și-a explicat Daniel Ghiță postarea.

78
Tagurile:
Gabriela Firea, Daniel Ghiță
Tematic
Gabriela Firea, lecție pentru politicieni și demonstrație pentru părinți și elevi
Gabriela Firea, acuzație gravă la adresa lui Nelu Tătaru – caz pentru procurori!
Gabi Firea, succes de excepție, lovitură pentru Nicușor Dan

Загрузка...