Cristian Diaconescu

Cristian Diaconescu, despre motivele înghețării relațiilor româno-ruse

317
Politicul din România și Rusia nu dorește sau nu este capabil să identifice problemele de interes comun pentru București și Moscova, iar lansarea unui dialog este posibil doar cu condiția respectării principiului egalității părților și abordării pragmatice a problemelor bilaterale, consideră Cristian Diaconescu

BUCUREȘTI, 15 ian — Sputnik. Politicul din România și Rusia nu dorește, fie nu e capabil să identifice temele de interes pentru ambele state, care odată puse pe agendă ar aduce automat dialogul, consideră fostul ministrul român al Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu.

"Practic, în acest moment nu lipsește atât dialogul în relația cu Federația Rusă, cât existența unei agende convenite de ambele părți pe teme strategice. Politicul din România și din Rusia nu dorește, fie nu e capabil să identifice acele teme de interes pentru ambele state care odată puse pe agenda aduc automat dialogul", a declarat Diaconescu într-un interviu oferit portalului ziare.com.

Acesta și-a exprimat regretul pentru situația în care relațiile cu Federația Rusă sunt înghețate, subliniind că un dialog este posibil doar în condiții de egalitate și o abordare pragmatică a problemelor bilaterale.

"Relația înghețată cu o superputere sigur că nu e o situație fericită. Dar nu se poate discuta de o schimbare până când prin dialog, de pe picior de egalitate, toate problemele din planul bilateral nu vor fi identificate și abordate corect și pragmatic", a declarat fostul șef al diplomației române.

317
Tagurile:
Relațiile bilaterale, ministrul afacerilor externe, Interviu, Cristian Diaconescu, Federaţia Rusă, Rusia, România
Тема:
Relațiile româno-ruse (196)
Tematic
Fake report: Rusia a dirijat preoții români în protestele anti-fracking
Zece mari români care au schimbat Rusia
Entuziasmul tinerilor români i-a uimit pe organizatorii unui festival din Rusia
Afaceriştii români, în misiune economică specială în Rusia: Transsiberian 2017
O concluzie memorabilă a diplomaților români: "Noi facem Rusia Great Again"
În Rusia vor fi reînhumați 594 de ostași români căzuți în război
Tinerii români refuză să lupte într-un posibil război cu Rusia
Fermierii români suferă din cauza războiului economic dintre UE și Rusia

Загрузка...