Coreea, de ambele părți ale liniei de demarcare

Dialogul dintre Seul și Phenian: de azi, în pas cadențat?

116
(reînnoit 09:07 15.01.2018)
Coreea de Sud a sugerat că va purta negocieri de lucru cu Coreea de Nord pe 15 ianuarie, în zona demilitarizată dintre cele două state

BUCUREȘTI, 15 ian — Sputnik. Scrisoarea cu invitația corespunzătoare a fost trimisă de Seul în după-amiaza zilei de vineri. În plus, după cum se comunică, mesajul conține detalii cu privire la organizarea Jocurilor Olimpice și a evenimentele culturale prilejuite de marele eveniment sportiv.

Potrivit aceleiași informații, delegația sud-coreeană va fi formată din trei persoane.

Marțea trecută, între Coreea de Nord și Coreea de Sud, pentru prima dată din 2015 încoace, s-au purtat discuții la nivel de oficiali de rang înalt. La ele au participat ministrul sud-coreean pentru Reintegrarea națională, Cho Myung-gyun, și omologul său nordic, Li Song Gwon. Părțile au convenit asupra participării sportivilor nord-coreeni la Jocurile Olimpice din Pyeongchang, care vor avea loc între 9 și 25 februarie 2018.

Dispoziția sa de a contribui la desfășurarea unui dialog între Seul și Phenian a reconfirmat-o Moscova.

„Federația Rusă a declarat în repetate rânduri că este gata să ajute procesul de negocieri și de ameliorare a situației", a spus purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zakharova. Ea a mai adăugat că țara sa promovează ideea soluționării politice și diplomatice a crizei din Peninsula Coreeană.

116
Tagurile:
invitație, consultări, probabilitate, Coreea de Sud, Coreea de Nord
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (222)
Tematic
Putin: „Perspicace și matur, liderul nord-coreean a câștigat această rundă”
Presa americană: serviciile au subestimat capacitățile Coreei de Nord
Diplomația rusă: războiul se poate declanșa în peninsula Coreea întâmplător

Загрузка...