Gică Popescu

Gafă majoră a lui Tudose - Gică Popescu s-ar putea întoarce în pușcărie

1075
(reînnoit 17:11 12.01.2018)
Dezvăluire: Tudose îl pune pe celebrul fotbalist într-o situație delicată, ar putea fi în afara legii - și s-ar putea întoarce în pușcărie

BUCUREȘTI, 12 ian — Sputnik, Evan Răutu. "Cât de legală este numirea lui Gică Popescu drept consilier de stat?", întreabă cunoscutul jurnalist Bogdan Tiberiu Iacob. Ziaristul face o investigație din care rezultă că atragerea celebrului fotbalist poate încălca prevederile din condamnarea suferită în 2014.

"Drama e că punctul b din art 66 alin.1 Cod Penal prevede, în clar, interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, iar pentru Popescu, respectiva interdicție expiră abia pe 14 aprilie anul acesta, informație confirmată pentru Inpolitics, azi, și de avocatul care l-a reprezentat la proces, maestrul Petruț Ciobanu", scrie Iacob.

Problema este dacă postura de consilier de stat la guvern, în care a fost angajat oficial Gică Popescu implică "exercitarea autorității de stat"?

Conform Monitorului Oficial citat de B.T. Iacob, Gică Popescu, consilier de stat pe lângă cancelaria primului-ministru, se va ocupa de "organizarea părții care revine României în ce privește Campionatul European de fotbal din 2020".

Tot din Monitorul Oficial rezultă că "Domnul Gheorghe Popescu asigură exclusiv consilierea în domeniile promovării programelor de sport și susținerii proiectelor de dezvoltare a structurilor sportive".

Dar, din declarațiile făcute de premier la Antena 3 rezultă cu totul altceva, mai precis ceva care îl trimite pe Gică Popescu în afara legii. Am extras din discursul haotic și plin de expresii ciudate al controversatului premier câteva pasaje elocvente.

"Coordonezi lucrul acesta(…) a venit astăzi (…) să înceapă să coordoneze că nu e o chestie numai de tineret şi sport, nu e o chestie numai de transporturi, de Primăria Capitalei. Este o chestie interdisciplinară lucru destul de complicat. Nu sunt lucruri foarte complicate, (…) dar sunt mici, multe şi trebuie făcute de un om care înţelege despre ce este vorba, de management sportiv(…) Şi eu cred că Gică Popescu când se va duce la doamna primar general Firea să lucreze pe acest lucru şi doamna primar general şi primarii de sector vor şti cine e, ştiu că e un tip întreg la minte, şi tip serios şi care va face treabă şi la Ministerul Transporturilor şi la aeroport şi la hoteluri, unde trebuie, vă spun, e o nebunie ce e acolo".

Cu alte cuvinte, Tudose vorbește clar de exercitarea autorității și de management de caz. Adică, nu va fi „un rol de sfetnic de pe margine, ci de o dimensiune executivă aproape totală", constată, pe drept cuvânt, Bogdan Tiberiu Iacob.

Iar culmea e că gura păcătosului Tudose poate că a grăit adevărul: "I-am spus sincer astăzi "Gică îţi mulţumesc frumos că tocmai ţi-ai nenorocit din nou viaţa că o să ai… nu o să mai spui din momentul ăsta vai de mine şi o să spui vai de noi, că o să ai nişte probleme"", a declarat premierul în emisiunea lui Mihai Gâdea.

"Orice urmă pe care ar lăsa-o în activitatea sa și care ar dovedi că a exercitat autoritate de stat l-ar trimite (pe Gică) pentru restul de pedeapsă, după gratii", scrie B.T. Iacob.

Ancheta jurnalistică publicata de "Inpolitics" poate genera multe comentarii negative, cazul lui Gică Popescu a îndurerat multă lume pe bună dreptate, dar situația actuală este cea prezentată de jurnalist.

De ce nu a așteptat Tudose să vină luna aprilie, să treacă perioada prevăzută prin sentință? Clar — pentru că acum are probleme și are nevoie de lovituri de imagine! Și, vorbind aiurea, fără consilierul care să-l învețe să nu bată câmpii, a comis o gafă care ar putea să-l coste pe unul dintre cei mai mari și merituoși sportivi români.

1075
Tagurile:
prevederi legale, angajare, funcție, Bogdan Tiberiu Iacob, Gică Popescu, Mihai Tudose, România
Tematic
Știrea orei: Paul Stănescu, anunțat ca posibil premier în locul lui Tudose!
Băsescu iese la rampă şi lansează acuze grave în adresa lui Tudose
Mihai Tudose provoacă o criză politică - PSD poate pierde guvernarea
Elena Udrea

Știrea serii: Udrea, reacție fulminantă acuzație care face multă ”lume bună” tremure!

12
”Poate sumele sunt de fapt altele și cineva a umblat la bani și a luat din ei? Dar voi știți asta, doar că interesul celor care vă butonează este să pedalați pe Elena Udrea”.

BUCUREȘTI, 10 aug – Sputnik. După o perioadă de tăcere, Elena Udrea revine cu o postare dură, în care atacă presa ”susținută de băieți din zona serviciilor secrete (intern sau extern)”, dar și pe Radu Budeanu, cel care a semnat un acord cu procurorii. Acum… se pare că nu e ceva în regulă, iar Udrea pare a avea informații ”din interior”: ”Ce e, băieți, vă e frică că nu trece de judecător mizeria asta de Acord?”.

”Constat o presiune mediatică din partea unor site-uri cunoscute ca fiind susținute de băieți din zona serviciilor secrete (intern sau extern) asupra dosarului în care Radu Budeanu a făcut Acord de recunoaștere cu procurorii împotriva mea”, scrie Udrea pe Facebook.

Explicația vine tot din ceea ce puțin știu – un acord asemănător ar fi fost refuzat de însuși Codruța Kovesi! ”E greu să treacă dacă până și Kovesi, pentru care am fost ținta numărul 1, a refuzat în 2017 să accepte o înțelegere cu Budeanu, chiar în condițiile în care atunci procurorii propuneau pentru acesta o pedeapsa mai mare, de 3 ani, nu de doi și jumătate cu suspendare!”.

De ce ar fi refuzat totuși Kovesi? Elena Udrea are o explicație: ”este evidentă minciuna lui Budeanu și disperarea lui de a finaliza acest dosar cu orice preț”. Și iată firul logic al explicației Elenei Udrea:

-”Cum explica procurorii faptul că, contabila lui Buzăianu declara că i-a înmânat lui Budeanu o geantă cu 2,5 milioane de euro, pe care acesta spune că nu i-a numărat și că i-a dat-o direct lui Topoliceanu”;

-”Topoliceanu declara și ea ca s-a trezit la partid cu o geantă cu bani de la Budeanu, adusă de el sau de altcineva, nu își amintește, în care erau 3,8 milioane de dolari!”

- ”nici ea (Topoliceanu, n.n.) nu i-a numărat, dar a văzut un bilețel scris în care era trecută suma, în dolari, euro și lei!!” 

-”Cum explică procurorii transformarea în dolari și lei a 2,5 milioane de euro, în condițiile în care Budeanu afirma că nici măcar nu i-a numărat, deci nu a pus mâna pe ei?”

După această înșiruire de dubii… logice, Elena Udrea pune problema altfel – ”Poate sumele sunt de fapt altele și cineva a umblat la bani și a luat din ei?”

”Poate a făcut chiar și Budeanu asta, așa cum se zvonește în cercurile de pe Coasta de Azur?”, aruncă Udrea „nucleara”.”Cât timp este evident că toată lumea minte, de ce să îi cred eu pe cuvânt că, așa au stat lucrurile chiar au venit banii ăștia la partid???”.

Astfel, avocata Elena Udrea întoarce cazul pe dos: ”Dacă și-au luat fiecare bani din geantă și acum se întrec în a recunoaște ce vor procurorii, ca să scape și cu banii și liberi?”.

”Și astfel, toți cei care au pus mana pe bani sunt salvați de procurori, doar ca să obțină de la ei declarații prin care să încropească o acuzare aberantă la adresa mea, EU FIIND SINGURA PERSOANĂ CARE NICI MĂCAR NU A VĂZUT BANII”, spune Udrea, subliniind – ”Conform chiar denunțului făcut de Topoliceanu, ea a primit geanta, eu nu am văzut banii, ea i-a cheltuit la partid în campania pentru alegerile locale din 2012, unde eu, o spun din nou, nici măcar nu am candidat!”.  

Așa că Elena Udrea pune o concluzie – ”Deci da, băieți, aveți motive să vă temeți că nu trece de judecător acest rahat de Acord făcut cu Budeanu!”.

Totuși, la care anume ”băieți” se referă Elena Udrea? Atenție la următoarea frază:

”Într-un dosar care a fost disjuns din al meu, pentru ca eu să nu fiu prezentă la al nu știu câtelea rând de audieri și procurorul să dicteze declarațiile ăstora de vreți să îi scăpați, așa încât de data asta să se pupe una cu alta”, spune Udrea, care pontează ironic – ”și nici așa nu le-a ieșit, dosarul acesta fiind un haos probațional”.

Ar fi remarcat un aspect – sumele, care chiar dacă sunt uriașe, NU mai reprezintă miza principală, pentru că e posibil să vorbim de ”băieți” care între timp au acumulat mult mai mult; însă, e vorba de implicare într-un caz penal!

Și încă un ”croșeu” aplicat de Udrea, pentru ”presa asta aservita, de tip G4media”: ”Nu este vorba de prelungirea contractelor de cumpărare de energie ieftină, ale celebrilor “băieți deștepți” în acuzațiile procurorilor”.

”Nici măcar în acest Rechizitoriu halucinant nu se spune asta”, atrage atenția Elena Udrea, subliniind ”Vedeți ca aceste contracte erau prelungite bine merci înainte cu 1 an de toată povestea asta cu Budeanu - și evident, nu de mine, ci de Ministerul Economiei”.

Interesant, pentru că acest detaliu culminant a fost lăsat la final, iar Udrea mai învârte puțin cuțitul în rană - ”Dar voi știți asta, doar că interesul celor care vă butonează este să pedalați pe Udrea”.

Reamintim că acuzațiile privind gazul ieftin în vizează pe Adrian Videanu, dar și pe un alt personaj greu care juca table pe Coasta de Azur, fostul cuscru al lui Traian Băsescu, ”Bebe” Ionescu, fost director atât la AVAS, cât și la grupul lui Ioan Nicolae, beneficiarul acuzat în dosarul gazelor.  Imagini și date… chiar în CanCan.

Deci, așa cum titrăm, o reacție fulminantă a Elenei Udrea, cu date și aluzii (deocamdată) care fac multă lume bună să tremure. Elena Udrea nu a vorbit mult… decât cu agenții FBI, în Costa Rica. Despre ce a vorbit? Poate vom afla în curând.

Totodată, reamintim surprinderea presei că, dintr-un dosar care viza multe persoane grele – singura acuzată cu șanse de a fi pedepsită a rămas… Elena Udrea! Un dosar cu interese strategice, se vrea a fi ”rezolvat” prin condamnarea unui personaj retras… dar care ține încă prima pagină când apare? Tipic pentru o mușamalizare, îmi pare rău să o spun.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
Reacție, Elena Udrea
Tematic
Dezastru pentru Elena Udrea – DNA a încheiat un acord care o poate distruge
Elena Udrea ”dă din casă”: spune tot despre Alexandrov
Elena Udrea, dezvăluirea care îl face praf pe Orban - multe milioane de euro!
Elena Udrea iese la bătaie - contre la rupere! Îi face praf pe denunțători și procurori!
Scandalul dosarului Elenei Udrea CREȘTE! Lipsesc persoane grele! Cine a dat permis asta

Загрузка...
Nelu Tătaru și Ludovic Orban

Prelungirea stării de alertă în România - anunțul lui Ludovic Orban

148
Premierul României a declarat, la ieșirea de la ședința Partidului Național Liberal, că starea de alertă s-ar putea prelungi. Aflați ce condiții trebuie îndeplinite.

BUCUREȘTI, 10 aug – Sputnik. Ludovic Orban, premierul României, a discutat despre unul din subiectele importante ale momentului, în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta a declarat că, în situația în care se va menține la un nivel ridicat numărul cazurilor de coronavirus, este foarte posibil ca starea de alertă să se prelungească. 

”Vom lua o decizie pe acest subiect. Vom ține cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative de cazuri, cel mai probabil, vom prelungi starea de alertă!” a spus Orban.

Declarația sa vine după ce, în urmă cu câteva zile, precizase că, după cum arată acum datele, se pare că a fost oprită creșterea numărului de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus.

Cel mai mare pericol ar fi fost, potrivit premierului, ca România să înregistreze o tendință de progresie geometrică.

De asemenea, Orban a precizat că, în perioada de vid legislativ, a fost imposibil să se ia măsuri de carantinare sau izolare.

Acesta a subliniat că timp de trei săptămâni nu a existat nici o pârghie legală pentru a se lua măsuri față de persoanele pozitive și față de persoanele cu care pozitivii au intrat în contact.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

148
Tagurile:
coronavirus, România, Stare de alertă, Ludovic Orban
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...