Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu - susținut frenetic și respins isteric

797
"Ori ai curaj, ori n-ai, ori te lupți, ori nu te lupți, ori îți asumi niște principii, ori nu"

BUCUREȘTI, 11 ian — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Faptul de a rămâne LIBER, complet LIBER, este ceva fără de care nu pot să funcționez. Nu mă interesează absolut deloc să obțin sprijin interesat. Nu mă interesează absolut deloc să iau parte la decizii născute în spatele vreunei cortine, în spatele ORICĂREI cortine. Voi continua să vorbesc și să acționez doar sub impulsul lucrurilor în care cred".

Ampla scrisoare deschisă publicată azi de Liviu Pleșoianu are, ca miez, selecția de mai sus. Cel puțin în opinia mea, aceasta e esența ofertei originalului om politic. Restul scrisorii cuprinde argumente serioase pentru cei care caută o ată soluție în afara celor ale sistemului, drept pentru care merită citită integral.

"Voi candida la prezidențialele din 2019", spune Pleșoianu, adică „voi face exact ce am spus în urmă cu câteva luni". Mai mult, Pleșoianu aruncă mănușa partidului — "Când se va hotărî PSD să țină acel Congres, membrii partidului vor decide, așa cum este firesc — dar indiferent de acea decizie, eu tot voi candida în 2019".

Desigur, unii ar putea vedea această declarație ca o provocare, ca un manifest al insubordonării, dar cine are răbdare să citească scrisoarea va găsi argumente și o logică greu de contrazis. Mai ales că Pleșoianu are și atu-ul unui luptător pentru partid, dar și al celui care a avut dreptate — în unele cazuri esențiale chiar contra majorității partidului.

Liviu Pleșoianu prezintă problemele cu care s-a confruntat PSD din cauza Sistemului, dar și a felului în care s-au luat decizii. Iar cele mai grave probleme au fost cele legate de alegerea premierului

„Marele rezultat al secretomaniei cu privire la „premierul PSD": o propunere respinsă, urmată de doi premieri ai SISTEMULUI. E bine, nu?", pune punctul pe i Pleșoianu — "Merită să procedăm la fel și în perspectiva lui 2019, nu-i așa!?", întreabă deputatul, făcând referire la ideea lui Dragnea de a anunța candidatul abia înaintea alegerilor "Dacă noi am desemna un candidat, în trei luni de zile el dispare".

Pleșoianu aduce argumente faptice și logice cu care îl desființează pe Tudose, dar critică și atitudinea lui Dragnea în multe situții controversate.

În scrisoare Pleșoianu expune și felul în care a înțeles, în acest an de Parlament și PSD, să își facă datoria partinică și să se implice în bătăliile politice.

"Lucrurile sunt simple: ori ai CURAJ, ori n-ai, ori te lupți, ori nu te lupți, ori îți asumi niște principii, ori nu. Așa că, fără a mă cocoța pe vreun piedestal (sunt un om normal, cu calități și defecte), chiar nu pot accepta să-mi vorbească cineva — oricine — despre „curaj" și despre „principii asumate". Dacă aș fi gândit așa cum din păcate mult prea mulți gândesc în politica românească, nu m-aș fi expus și mi-aș fi asigurat foarte ușor un locșor pufos și relaxant…".

Mesajul lui Pleșoianu este, în primul rând, o ofertă pentru PSD. Așa cum arată datele, Pleșoianu a susținut frenetic PSD, chiar în context limită — la Cotroceni, la Bruxelles, sau în stradă, în fața DNA; da, Pleșoianu a criticat în câteva rânduri decizii ale liderilor PSD, dar de fiecare dată a făcut-o în limitele disciplinei de partid… și a avut și dreptate.

Însă, vorba sa, membrii partidului vor decide cine va candida în 2019 contra lui Iohannis…

Până una alta, scrisoarea lui Pleșoianu a fost primită cu reacții… extreme; pe de-o parte, din zona PSD dar și a celor care îl urmăresc pe originalul om politic au trimis un număr record de mesaje de felicitare, urări de succes și mai ales angajamente de susținere a candidaturii.

De cealaltă parte, reacția a fost… parcă trasată operativ: "Omul rușilor candidează". În rest, niciun argument, niciun reproș adus activității deputatului sau omului politic. Este "omul rușilor", au decis diverși vectori media sau "influenceri".

"Deputatul PSD lăudat de Sputnik va candida la Președinție", scrie Digi24. "Liviu Pleșoianu, deputat PSD de București, intens promovat și lăudat de Sputnik, principalul instrument de propagandă al Kremlinului, își anunță intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2019".

Atât și nimic mai mult în textul Digi24 — niciun argument contra lui Pleșoianu, doar o încercare de inducere a ideii că există o legătură între deputat și Sputnik.

Alt exemplu, de data aceasta o publicație regională influentă "Ziarul de Iași", scrie direct: "Omul ruşilor din Parlamentul României candidează la alegerile prezidenţiale". Liviu Pleşoianu este "cel mai promovat şi lăudat parlamentar român pe site-ul sputnik.md, organul oficial de propagandă rusă în România", scrie ziarul ieșean, preluând un text "clasic” al Hotnews.

Nu are rost să continui — e suficient să dați o căutare pe Google pentru a vedea că Pleșoianu este catalogat în nenumărate articole defăimătoare drept "omul rușilor".

Precizez, în calitate de autor al celor mai multe articole care îl vizează pe Liviu Pleșoianu, că datoria de jurnalist și respectul pentru instituția Parlamentului îmi cer să nu prezint nulități sau personaje care mint ori nu au nimic de spus.

Pleșoianu, cu al său "Fie să fim„ se află la polul opus, este un om politic ce încearcă să facă altfel de politică, deci merită evidențiat și discutat. Păcatul este al celor care nu o fac, ci încearcă să găsească doar ce e nul sau rău în România — iar asta nu e "propanda rusă", ci caracterul antinațional al unor mass media. 

797
Tagurile:
dedesubturi, contestatari, admiratori, mesaj, FB, Liviu Pleșoianu, România
Tematic
Ultima oră: Liviu Pleșoianu l-a făcut praf pe Klaus Iohannis!
Pleșoianu începe 2018 cu o lovitură în plină figura... lui Hans Klemm!
Pleșoianu, mesaj radical pentru Codruța și Klaus Werner: "Se tem!"
Ultima oră: Pleșoianu își bate joc de USR, le face un cadou "complet"!
Pleșoianu s-a ținut de cuvânt: scrisoare extraordinară pentru Trump!
Liviu Pleșoianu

Mesaj pentru exilații PSD: “Mi-ar fi plăcut nu abdice!...”

237
(reînnoit 17:44 23.10.2020)
Unul dintre cei mai buni analiști are o reacție la decizia celor plecați din PSD, în principal Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae, mărturisind că ”i-ar fi plăcut” să vadă o altă urmare a nedreptăților pe care le-au suferit

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Cunoscutul analist politic și teolog Bogdan Duca publică un comentariu după anunțarea demisei din PSD a lui Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu – și a ciudatei lor treceri, în vederea candidaturii, la o gruparea așa zis ecologistă.

Este o mărturisire, un regret și, în același timp, o speranță – pe care le împărtășesc mulți dintre cei care au crezut că e momentul (re)nașterii unui pol suveran, al unei social democrații moderne, îndreptată către interesul național.

”Mi-ar fi plăcut să văd cum toți ”corupții” și ”drăgniștii” se vor aduna într-o platformă (puteau să îi spună și social-democrată) și să spună că ei nu abdică de la ideile și crezurile lor, chiar dacă acum sunt demonizate și impopulare”, scrie Bogdan Duca, mărturisind ”știu asta de pe acum, timpul le va da dreptate”.

De asemenea, scrie Duca, ”Mi-ar fi plăcut să îi văd denunțând ocuparea partidului de un grup de ticăloși cu misiune”.

”Mi-ar fi plăcut să îi văd spunând că aceste alegeri, din 6 decembrie, având în vedere fraudele filmate de la alegerile locale, dar și toată atmosfera, sunt din păcate doar o formă de a mima democrația și de a da o brumă de validare democratică unor ticăloși”, continuă analistul.

Din acest punct de vedere, lui Bogdan Duca i-ar fi plăcut ca (auto)exilații din PSD ”să anunțe că singura decizie responsabilă, în contextul în care autoritățile au girat fraudele, precum cea de la Sectorul 1, este boicotarea acestor alegeri”, sau, altfel spus ”Pur și simplu nu vrem să fim complici fie și nevinovați, la o ticăloșie”.

Și, atenție la pasajul următor: ”Mi-ar fi plăcut să anunțe o platformă de dialog social și o construcție politică pentru 2024, când România va trebui reconstruită după dezastrul inevitabil pe care îl va aduce așa-zisa ”dreaptă”, de fapt un grup de trădători de țară și idioți utili ai acestora”.

Din păcate, ”Mi-ar fi plăcut...” rămâne doar cu… punctele de suspensie și, probabil, cu speranța.

Pentru că, scrie analistul, ”deocamdată îi văd pe unii candidând pentru un partid obscur care dacă nu a obținut vreun capital electoral din ecologie, încearcă să îl obțină din specularea frustrărilor firești ale unor politicieni marginalizați sau alungați de partidele lor...”.

Un singur comentariu, aparținând lui Adrian Severin: ”Absolut de acord. Absolut de acord”.

(Explicația ilustrației articolului: o imagine care exprimă perfect ce ar fi dorit lumea de la Liviu Pleșoianu și de la Șerban Nicolae)

237
Tagurile:
PSD, Bogdan Duca

Загрузка...
Ludovic Orban

Lovitură pentru PNL: Orban nu mai este dorit ca premier

123
USR-PLUS și-a întețit mesajele anti-PNL, ultima variantă fiind exprimarea publică a dorinței ca Dacian Cioloș să fie viitorul premier în locul lui Ludovic Orban

BUCUREȘTI, 23 oct - Sputnik. Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a declarat astăzi, la Digi24, că Dacian Cioloș este o propunere mai bună decât Ludovic Orban pentru funcția de premier. Acest mesaj anti-Orban s-a acutizat o dată cu alegerea lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ și a devenit noua normă în comunicarea publică a USR-PLUS.

 „USR va intra la guvernare și va intra cu mandat de reformă. Vrem un premier cu mandat de reformă. Nimeni nu are un cec în alb din partea noastră. USR-PLUS vrea să dea premierul, să fie foarte clar”, a declarat purtătorul de cuvânt al USR-PLUS.

Acesta a arătat că Orban a dezamăgit prin atacurile la USR-PLUS și că mandatul de premier se discută după alegeri.

”Dacian Cioloș este, prin protocolul nostru vechi de alianță USR-PLUS, persoana desemnată pentru a prelua acest portfoliu”, a precizat deputatul USR.

Aparent, cearta a plecat de la alegerea deputatului PSD Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ, USR-PLUS și PNL acuzându-se reciproc că au contribuit la numirea lui Iordache.

Dinspre liberali, liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat că urmează „o discuție serioasă” în partid pentru a vedea dacă PNL mai face o alianță cu USR după alegerile parlamentare, în timp ce vicepreședintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat chiar că partidul său nu va intra la guvernare cu PNL dacă va fi premier tot Ludovic Orban.

Efectele acestui război de uzură s-au văzut în Timiș și Timișoara, unde alianța promisă între liberali și USR-PLUS s-a blocat la negocierile pentru majoritatea în Consiliul Județean și, respectiv, în Consiliul Local.

USR-PLUS își joacă tare cartea electorală, sperând să ia cât mai multe voturi pe dreapta de la cei nemulțumiți de prestația lui Ludovic Orban și a Guvernului actual. Totuși, președintele Iohannis și-a reafirmat în ultima conferință de presă sprijinul pentru Ludovic Orban, arătând că el este opțiunea sa de premier și după alegeri.

123
Tagurile:
Ludovic Orban, USR
Tematic
Legătura gravă între tații securiști ai lui Orban și Rafila!
Ultima oră: Orban spune ce se întâmplă cu after-school-urile
Zamfir îl aruncă în față lui Orban: ”Minți cu nerușinare!”
Premierul Orban vrea alegeri cu orice preț
Ce spune Orban după ce România a depășit 5000 de cazuri

Загрузка...
Ursula von der Leyen

Critici pentru ecologia radicală a șefei Comisiei Europene

0
Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, si-a atras critici dure in cadrul formatiunii germane Uniunea Crestin-Democrata (CDU) si in Partidul Popular European (PPE

BRUXELLES, 23 oct - Sputnik. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost criticată chiar de politicienii din cadrul PPE și al CDU pentru ecologia ei radicală. Astfe, voci din cadrul formaţiunii germane Uniunea Creştin-Democrată (CDU), de unde provine Ursula von der Leyen, dar şi din Partidul Popular European (PPE) care a propulsat-o la șefia Comisiei Europene, arată că aceasta ar trebui să își schimbe pozițiile și să mai țină cont și de alt aspecte atunci când propune acțiuni ecologiste radiale.

Штаб-квартира Европейской комиссии
© Sputnik / Алексей Витвицкий

Eurodeputatul german Dennis Radtke, spune într-un editorial publicat în cotidianul german Die Welt că "dacă trebuie să se schimbe Europa, atunci trebuie să se schimbe şi Ursula von der Leyen".

El o atacă pe colega sa de partid arătând că în aceste luni de mandat, von der Leyen a avut puţine contribuţii pentru îmbunătăţirea situaţiilor complicate și a demonstrat că nu a schimbat nimic din stilul politic de la Berlin: titluri spontane şi/sau solemne, pentru exterior, comunicare greşită sau deficitară, prin ignorarea ideilor propriei familii politice".

Chiar dacă admite că sunt necesare proiecte precum Acordul ecologic european (Green Deal), eurodeputatul german este împotriva radicalismului ecologic care nu ține cont de proiectele creştin-democrate şi de situaţia socială şi economică.

"Aplicarea unui astfel de proiect al secolului necesită şi spirit de leadership, precum şi instinct politic, care deocamdată lipsesc. Mi-aş fi dorit ca atunci când se discută de astfel de obiective spectaculoase, să fie abordate şi temerile existenţiale ale angajaţilor din industrie, ale companiilor şi fermierilor", a adăugat acesta în editorialul său.

El și-a continuat criticile la adresa președintelui CE și în publicația Politico. "Ea aplică o agendă pur ecologică; eu nu mă opun, dar trebuie să fie un echilibru între agenda ecologică şi agenda PPE. Sunt foarte nemulţumit de această situaţie", a spus Radke.

Ursula von der Leyen ar vrea reducerea emisiilor poluante cu cel puţin 55% până în 2030, însă alţi politicieni europeni nu sunt atât de entuziasmaţi în legătură cu acest obiectiv din cauza costurilor sociale și economice pe care le presupune.

0
Tagurile:
Ursula von der Leyen, Comisia Europeană
Tematic
Câte trilioane de euro vrea Ursula Von der Leyen să investească în protecția climei
Ursula Von Der Leyen devine ”penală”: este anchetată în Germania!
Orban, întâlnire decisivă cu Ursula von der Leyen pe tema justiției, Schengen și MCV

Загрузка...