Victor Ponta și Liviu Dragnea

Ponta îl atacă pe Dragnea. Avem "5 bombe cu ceas"

93
Fostul premier Victor Ponta a atacat miercuri actuala guvernare, criticându-l dur pe liderul PSD, Liviu Dragnea

BUCUREȘTI, 10 ian — Sputnik, Daniel Nistor. România are cel puțin 5 probleme sistemice care pot exploda în orice moment — și deci nu pot fi amânate (finanțe, energie, poliție, educație, salarizarea bugetarilor), crede fostul premier Victor Ponta.

Primele două "bombe cu ceas", în viziunea acestuia, sunt "dezastrele" din domeniile finanțelor și energiei.

"La ANAF și în tot Ministerul de Finanțe este deja un dezastru provocat de absurdă 'revoluție fiscală'! Premierul Tudose poate să rezolve situația printr-o ordonanță care să proroge termenele de intrare în vigoare până când se face o analiză serioasă și se îndreaptă greșelile și măsurile absolut inaplicabile (totul consultand mediul de afaceri care este disperat de situație)!" — a scris Ponta, pe rețeaua de socializare Facebook.

"Dezastrul din sectorul energiei care va exploda odată cu vremea rece — atât prețurile la energie electrică (și acum și gaze) ajunse la un nivel insuportabil pentru populație dar și pentru agenții economici / importurile de energie la prețuri exorbitante — dar mai ales incapacitatea de producție în perioada rece și lipsa investițiilor în modernizarea producției și a transporturilor", afirmă fostul premier.

El mai face referiri la o "minciună sinistră" și nu uită să atace "cartelul lui Dragnea".

"În educație (după minciună sinistră cu creșterea de 25% care este de fapt 1% — pentru că 21% au devenit contribuții la angajat și 3% inflația anuală) acum apar întârzierile la salarii — iar bugetul pentru educație și cercetare este în 2018 cel mai mic de după 2010", a scris Victor Ponta.

"Haosul și lipsa de autoritate și responsabilitate în cel mai 'greu' minister din Guvern- Ministerul de Interne / în loc să asigure aplicarea legii și siguranță cetățenilor din păcate Poliția Română a devenit doar un nou instrument acaparat de Liviu Dragnea și 'Cartelul de la Teleorman' și folosit pentru răfuieli și putere personală!" — a semnalat fostul premier.

Acesta crede că urmează să asistăm la nemulțumiri sociale majore.

"Legea salarizării adoptată fără avizul Guvernului începe să își arate 'fisurile', iar după ce oamenii vor primii salariile în februarie (pentru ianuarie 2018) nemulțumirea va fi greu de gestionat", a avertizat Victor Ponta.

"Cele 5 'bombe cu ceas' sunt completate de multe alte probleme — pentru a le rezolva România are nevoie de un Guvern competent și stabil — credeți că Liviu Dragnea e de acord cu acest lucru?!?! Orice zi pierdută este o zi pierdută pentru toți românii — și asta ne costă foarte mult", a conchis Ponta.

93
Tagurile:
Atac, PSD, Liviu Dragnea, Victor Ponta, România
Tematic
Ponta e răutăcios, Ciutacu sare la gât - "Mama voastră de slugi!"
Victor Ponta pune o problemă corectă: nu suntem o țară normală!
Alarmant: Victor Ponta susține ingerința SUA în procesul legislativ din România?
Ponta rupe tăcerea și atacă: "Incompetența și prostia definesc..."
Ponta, acuzat direct că face parte din Statul paralel - nu are replică!

Загрузка...