Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe

România începe anul cu o ofensivă diplomatică: Meleșcanu pleacă la Cernăuți

128
Miniștrii Afacerilor Externe din România și Ucraina se vor întâlni la Cernăuți pentru a discuta despre problema implementării noii legi ai educației adoptate de Kiev

BUCUREȘTI, 10 ian — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, va avea, joi, o întrevedere la Cernăuți cu omologul său ucrainean, Pavel Klimkin. Părțile vor discuta despre relațiile bilaterale și implementarea legii ucrainene a educației, a anunțat miercuri serviciul de presă al MAE de la Kiev.

"Pe 11 ianuarie 2018, la Cernăuți va avea loc o întrevedere între miniștrii Afacerilor Externe ai Ucrainei și României, Pavel Klimkin și Teodor Meleșcanu. Șefii celor două diplomații planifică să discute o gamă largă de probleme a relațiilor bilaterale la nivel interstatal și regional", se spune în comunicatul oficialilor de la Kiev.

Cei doi miniștri urmează să discute despre problemele asigurării respectării drepturilor minorității românești și implementarea prevederilor noii legi ai educației din Ucraina, luând în considerație observațiile și recomandările făcute de Comisia de la Veneția.

Potrivit programului, reprezentanții diplomației românești și ucrainene se vor întâlni cu reprezentanții administrației regiunii Cernăuți și a orașului Cernăuți, precum și cu liderii comunității românești din regiune.

Noua lege a învățământului a intrat în vigoare pe 28 septembrie, urmând să fie implementată etapizat până în anul 2020. Guvernele mai multor state, inclusiv Ungaria și România, au declarat că noua lege încalcă flagrant drepturile minorităților etnice din Ucraina. Moscova, de asemenea, consideră că legea contravine constituției ucrainene și obligațiilor internaționale asumate de Kiev.

128
Tagurile:
comunitatea românească, legea învățământului, legea educației, români, școli, Bucovina de Nord, Limba română, Pavel Klimkin, Teodor Meleșcanu, Cernăuți, Ucraina, România
Тема:
Ucraina lichidează școlile cu predare în limba română (47)
Tematic
Meleșcanu: Avem nevoie de o Europă fără nucleu și periferii - VIDEO
Ucraina își bate joc de români, Meleșcanu acceptă OFICIAL!
Meleșcanu, despre relația cu Rusia și sancțiunile împotriva ei
Refugiați în România – o nouă bâlbâială periculoasă a lui Teodor Meleșcanu
Visele românilor, între (po)veștile lui Meleșcanu și valutistul de la BNR
Rogozin îi cere lui Meleșcanu argumente
Meleșcanu - între iresponsabilitate, neadevăr și penibil
Meleșcanu e deranjat de ostilitatea presei românești față de Rusia
Meleșcanu la Budapesta: România vrea „o prietenie exemplară” cu Ungaria
Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, în vizită la Budapesta

Загрузка...