Mihai Tudose

Tudose peste cap toate socotelile - atitudine năucitoare pentru Coaliție

1286
(reînnoit 13:19 30.12.2017)
Premierul preia acuzații anti-Coaliție, dar nu spune nimic de ceea ce se întâmplă nefiresc și ilegal de cealaltă parte

BUCUREȘTI, 30 decembrie — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Întâlnirea, propusă și acceptată, între ONG-urile protestare și controversatul premier Tudose pare a fi avut cel mult utilitatea unui eveniment dedicat Sărbătorilor de iarnă. În fapt, confuzia este elementul care definește atât intenția prmierului cât și a ONG-urilor, atitudinea părților, dar și rezultatele acesei întâniri.

Concret, Tudose nu le-a spus nimic, a așteptat ziua următoare, când, față în față cu o frumoasă reporteră a RTV s-a simțit probabil dator să își reafirme autoritatea, spunând că la cererea ONG de demitere a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, ar fi reacționat "ONG-urile nu stabilesc cine face parte dintr-un Guvern".

"Când domniile lor o să câştige alegerile, îşi fac Guvernul", a declarat în interviu Tudose. "Nu ONG-ul stabileşte cine face parte dintr-un Guvern", a completat Tudose răspunsul referitor la cererile ONG.

De menționat că din comentariile de pe paginile ONG-urilor nu reiese nimic din această fermitate afișată ulterior de premier, dar Tudose este acoperit de la unul dintre principiile de la care s-a inițiat acest "dialog", anume "Un alt lucru extraordinar e că am ajuns şi la concluzia că putem să convenim că nu ne înţelegem", a "explicat" în stilul său controversatul premier.

Un aspect comun al celor două părți este recunoașterea faptului că premierul a declarat că el nu poate vorbi de pachetul de legi, ele nefiind promulgate!… Din nou o fractură logică, deoarece propunerile legislative au avut aviz din partea Guvernului în momentul în care au intrat în plen, deci guvernul a avut un punct de vedere!

Un alt răspuns halucinant a fost în privința solicitării organizaţiilor civice privind sesizarea Comisiei de la Veneţia în legătură cu pachetul de legi ale Justiţiei.

"Nu putem să cerem noi un punct de vedere la Comisia de la Veneţia, nefiind Guvernul iniţiator, dar putem să vorbim, să întrebăm, să-i ţinem la curent, ceea ce o vom face". O altă afirmație fără acoperire, fiindcă dacă dorea să facă asta, Guvernul ar fi solicitat prin aviz — eventual prin nesusținerea propunerii fără consultarea Comisiei de la Veneția pe această temă.

Cu alte cuvinte, afirmațiile lui Tudose sunt nesustenabile, probabil din cauza nepregătirii profesionale a premierului, sau pentru că nu a dorit să dea un răspuns real, tranșant, protestatarilor, fapt care nu ar fi în premieră.

Mai mult, la întrebările privind evaluarea Laurei Kovesi, premierul a dat un răspuns de… totală neimplicare — "Pe principiul ce nu ştii, e mai bine câteodată. Chiar este problema lui (Toader), nu e o problemă de Guvern".

Și atunci, întrebarea se pune logic — ce rost a avut întâlnirea? Aceea de a arăta protestarilor că e un fel de "băiat bun" al Coaliției?

Pe de altă parte, întânirea aruncă o nouă umbră de îndoială în Coaliție, deoarece Premierul nu a subliniat în "dialogul" cu protestarii "civici" politizarea evidentă a manifesțiilor. Oare Tudose nu a văzut că protestele sunt împânzite de lideri politici din USR și PNL, ca să nu mai vorbim de atitudinea lui Klaus Iohannis.

Tudose a evitat să discute aceste chestiuni pe cât de nefirești, pe cât de evidente — dar nu și pentru Tudose, o atitudine care ridică alte semne de întrebare.

"Am convenit că este util dialogul cu societatea civilă, (…) am convenit că vom avea în continuare un dialog pe diverse teme şi că pe anumite zone chiar semnale trase de societatea civilă sunt bine-venite şi vom ţine cont de ele", a spus Tudose.

Concluzia ONG este că pe 20 ianuarie vor organiza un mare miting în Capitală — iar premierul nu a pus problema legalității manifestațiilor sau a blocării centrului Bucureștiului.

1286
Tagurile:
atitudine, întîlnire, Subiecte, ONG, Mihai Tudose, România
Tematic
Dragnea: "Le-au spus că mă vor băga la pușcărie. Tudose să fie mai calm"
Mircea Badea, Tudose și banii Statului paralel: "Fiți mândri și pasivi!"
Pleșoianu îl face de doi bani pe Tudose - acuzație dură
Alegeri prezidențiale în România

AEP: Cum vor vota persoanele cu COVID-19 la alegerile locale

48
Autoritatea Electorală Permanentă a primit de la Ministerul Sănătății precizările legate de modalitatea în care persoanele care au Covid 19 vor putea să voteze

BUCUREȘTI, 26 sept - Sputnik. Potrivit AEP, care invocă în acest sens precizările Ministerului Sănătății, persoanele confirmate cu COVID-19 pot cere urna specială în baza unuia dintre următoarele documente: biletul de externare din spital care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare; decizia de izolare emisă de DSP; rezultatul pozitiv al testării efectuate în ultimele 14 zile.

Astfel, AEP a prezentat astăzi actele medicale care trebuie să însoţească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile locale de duminică:

1. Pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19, sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleaşi documente care au fost prezentate şi la scrutinele anterioare);

2. În cazul persoanelor confirmate cu infecţia COVID-19, izolate la domiciliu sau într-o altă locaţie declarată, este necesară o copie după unul din următoarele documente:

  • biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare;
  • decizia de izolare emisă de Direcţia de Sănătate Publică;
  • rezultatul pozitiv al testării COVID – 19 RT – PCR, efectuată în ultimele 14 zile.

AEP mai arată că pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituţionalizată, impusă atât pentru cetăţenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID -19, cât şi pentru contacţii persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcţia de Sănătate Publică.

În rest, în celelalte situații, pentru alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, însoţită de copii ale actelor din care rezultă starea de sănătate sau de invaliditate, ca o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării - ştampilă cu menţiunea "VOTAT" şi buletine de vot - la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea.

În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare, sub paza personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne, mai precizează AEP.

48
Tagurile:
alegeri locale, alegeri
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alegeri locale 2020: măsuri speciale anti-Covid 19
Alegeri locale 2020: numărătoarea voturilor
Alegeri locale: părinții intră cu copiii în cabina de vot
Alegeri locale 2020 – MAI a pierdut evidența flotanților
Alegerile locale 2020 – Cum poate fi fraudat votul

Загрузка...
Ludovic Orban

Plângeri penale împotriva lui Orban pentru campanie ilegală

91
Președintele PSD Marcel Ciolacu a promis că vor fi depuse plângeri penale împotriva premierului Ludovic Orban pentru că acesta a participat la întruniri electorale după încheierea campaniei.

BUCUREȘTI, 26 sept - Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că împotriva lui Ludovic Orban vor fi depuse plângeri penale pe motiv că a participat la întâlniri electorale, astăzi, în Giurgiu și Dâmbovița, deși campania s-a încheiat.

Președintele PSD mai spune că are dovezi în privința participării ilegale premierului la întâlniri electorale în cele două județe.

„Este inadmisibil ca un prim-ministru al unei țări europene să încalce legea cu bună știință și să se afle în campanie electorală după ce campania electorală a luat sfârșit ieri la orele 24. S-a deplasat în două județe, în Dâmbovița și Giurgiu, s-a întâlnit cu candidați și cu primari, au făcut întâlniri electorale. Avem documente și dovezile necesare, atât filmări, cât și poze. Niciodată nu s-a întâmplat în România așa ceva. Această disperare a domnului Orban și a Partidului Național Liberal că vor pierde alegerile locale i-a dus să încalce legea. Vom depune plângeri penale la DNA pentru acest fapt”, a declarat Ciolacu.

Președintele PSD a mai spus că plângerile penale vor fi depuse la Dâmbovița și Giurgiu, de către președinții organizațiilor PSD din teritoriu.

Ciolacu a mai arătat că „niciodată în România nu s-a întâmplat așa ceva: ca primul ministru în exercițiu să meargă în campania electorală după ce campanie electorală a luat sfârșit”.

PSD a sesizat AEP și cu privire la faptul că tot astăzi ar fi fost folosite de către PNL niște platforme online, pe Facebook, după ce campania electorală a luat sfârșit.

„Până acum sunt patru sau cinci platforme online sponsorizate de către Partidul Național Liberal care astăzi au fost folosite după ce campania electorală a luat sfârșit”, a arătat Ciolacu.
91
Tagurile:
alegeri locale, Ludovic Orban
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alegeri locale: părinții intră cu copiii în cabina de vot
Alegeri locale 2020: numărătoarea voturilor
Alegerile locale 2020 – Cum poate fi fraudat votul
Alegeri locale 2020 – MAI a pierdut evidența flotanților

Загрузка...
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

0
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

0
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...